Objavljeno: 20.2.2001

Citrix Metaframe XP

Podjetje Citrix je skoraj sočasno z predstavitvijo nove generacije Microsoftovih operacijskih sistemov Windows XP objavilo novo različico svojega terminalskega strežnika Metaframe XP. Nova različica je optimizirana za rabo v okolju Windows 2000 ter njegovih naslednikih, vključno z novimi sistemi Windows XP. Metaframe XP je pravzaprav družina izdelkov, ki jo sestavljajo različice Metaframe XP za manjša okolja, Metaframe XPa za srednje velika okolja in Metaframe XPe, namenjen največjim uporabnikom terminalskih strežnikov, saj novi sistem podpira strežbo več kakor 10.000 uporabnikov na skupno tja do več kakor 1000 strežnikih.

Da bi bilo celoto lahko lažje upravljati, ima Metaframe XP povsem nov nadzorniški modul Citrix Management Console, ki omogoča centralni nadzor strežnikov, uporabnikov, programov, licenc in drugih sredstev kar prek spletnega brskalnika, saj je modul narejen v javi. Metaframe se zna tesno povezati z imeniškim sistemom Active Directory ter nadzorniškimi programi, kot so HP OpenView, Tivoli NetView in BMC Patrol.

Sestavni del paketa je tehnologija NFuse, ki omogoča dostop do terminalskih okenskih programov prek spletnega brskalnika, vse skupaj pa je mogoče vgraditi v spletne dveri v podjetjih. Sicer pa so odjemalci ICA za dostop do strežnikov Metaframe podprti na vseh pomembnejših platformah, vključno z Windows, MacOS, Unix, Linux in v številnih mobilnih napravah. Nova različica omogoča boljšo izrabo sredstev na odjemalcih, vključno s tiskalniki in celo priključenimi ročnimi računalniki.

Citrix z novo različico paketa Metaframe uvaja tudi novi cenovni model, v kateremu bodo kupci plačevali licence za posamične sočasne povezave, ne pa za posamezne uporabnike. Cene se gibljejo odvisno od različice in vsebine od 250 do 400 dolarjev na uporabnika. Metaframe XP bo na voljo že čez kak mesece, precej pred prihodom nove različice okolja Windows.

http://www.citrix.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji