Objavljeno: 7.2.2006

Canon DC40

Canon je predstavil novo video kamero DVD visoke ločljivosti. Tipalo CCD kamere DC40, ki snema neposredno na nosilce DVD (-R/-RW), premore ločljivost 4,29 milijona točk. Kamera se lahko pohvali z 2,7-palčnim zaslonom LCD visoke ločljivosti in z 10-kratno optično povečavo z elektronskim stabilizatorjem slike (EIS). Ponuja tudi nekatere napredne zmogljivosti za digitalno fotografijo, kot so podpora pomnilniškim karticam Mini SD, vgrajena bliskavica, vmesnik USB za prenos posnetkov in podpora PictBridge za neposredno tiskanje.

Tako kot vse Canonove video kamere je tudi DC40 zasnovana za snemanje v širokem načinu 16 : 9 v visoki ločljivosti. Videoposnetki so tako primerni za predvajanje tudi na sodobnih televizijskih sprejemnikih s širokim zaslonom, za predvajanje na navadnih televizijskih sprejemnikih pa je na voljo tudi snemalni način 4 : 3. Nočni način Super Night Mode omogoča snemanje tudi v popolni temi.

Nova Canonova kamera izstopa s svojo krivuljasto obliko, ki daje vtis enostavne uporabe, prav tako pa prinaša eleganten oblikovni slog. Ergonomski odtis v obliki neprekinjene krivulje zagotavlja naraven oprijem, tipke pa so nameščene v položaju, ki zagotavlja enostavno uporabo. DC40 meri 60x87x126 mm.

http://www.canon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji