Objavljeno: 28.1.2001

Brezžična omrežja enakovredna standardnim

Ameriško podjetje WRQ, ki sodi med vodilne proizvajalce programskih rešitev za povezovanje in omrežja, je izdalo novo različico rešitve za brezžična omrežja NetMotion 2.0. Nova izdaja programske opreme ima med drugim povečano stopnjo šifriranja podatkov med brezžično povezavo in podporo za ročne računalnike.

Razvoj brezžičnih omrežij na eni strani zadržujejo visoke cene, na drugi pa nizka stopnja zaščite in zanesljivosti ter zapletena izvedba. Zato analitiki izdelkom, kakršen je NetMotion, pripisujejo ključno vlogo pri razvoju brezžičnih omrežij v podaljške standardnih omrežij.

Mobilno omrežje z NetMotion 2.0 samodejno priključi uporabnika, ko vstopi v območje delovanja, prav tako tudi samodejno prekine povezavo, ne da bi moral uporabnik za to vnovič zaganjati računalnik. Vse operacije, ki jih uporabnik v trenutku odklopa opravlja v omrežju, denimo prenašanje datotek, se nadaljujejo v trenutku, ko spet vstopi v območje delovanja omrežja. Za uporabnike mobilnih prostranih omrežij (WAN) pa je NetMotion 2.0 prvi program z do 168-bitnim šifriranjem, kar omogoča tudi mobilna navidezna zasebna omrežja.

Mobilni odjemalec NetMotion, ki se namesti v mobilne naprave, je na voljo za platforme Windows 95, 98/Me, Windows CE in Pocket PC, medtem ko strežnik deluje v Windows NT/2000.

NetMotion 2.0 za krajevna omrežja stane 120 dolarjev na uporabnika, za prostrana omrežja pa 199 dolarjev na uporabnika.

http://www.wrq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji