Objavljeno: 15.1.2003

Borlandova strategija za 2003 in 2004

Podjetje Borland, ki sodi med najbolj znane proizvajalce razvojnih orodij, pripravlja nov zagon in obilico novosti v letošnjem in naslednjem letu. Podjetje želi razvijalcem ponuditi razvojno okolje, ki bo skrbelo za celoten življenjski cikel projektov, s tem pa naj jim ne bi bilo potrebno posegati po izdelki tekmecev ali celo partnerskih podjetij.

Borland bo že letos svoja orodja okrepil s tehnologijami, ki so jih pridobili z nakupom podjetij TogetherSoft, Starbase in BoldSoft MDE, kar se je dogajalo v zadnjih mesecih 2002. S tem naj bi okrepili tako ponudbo orodij za razvoj v javi, kot tudi izboljšali rešitve za Microsoftovo platformo .NET. Pri Borlandu pa ne zanikajo, da imajo v načrtu nadaljevanje nakupov malih, a zanje strateško pomembnih proizvajalcev.

Borland je lani izgubil strateškega partnerja, družbo Rational, ki jo je prevzel IBM. Čeprav so mnogi pričakovali, da bo IBM nato posegel tudi pod Borlandu, se kot kaže podjetji oddaljujeta. Prav tako pa pri Borlandu zanikajo možnost, da bi jih kupil sam Microsoft. Je pa res, da so v zadnjem času močno okrepili sodelovanje z velikanom iz Redmonda, kar naj bi se pokazalo že letos tudi v izdelkih.

http://www.borland.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji