Objavljeno: 18.1.2003

Bo trg IT še nazadoval?

Sodeč po raziskavi družbe Goldman Sachs se bo poraba opreme IT v letošnjem letu v povprečju zmanjšala za en odstotek. To je v nasprotju z bolj optimističnimi napovedmi večine družb, ki se ukvarjajo s tehnološkimi analizami. Goldman Sachs izvaja panelne trimesečne raziskave med sto direktorji oddelkov IT najpomembnejših podjetij z vsega sveta.

Primerjava oktobrske in decembrske raziskave je pokazala, da se je delež vprašanih, ki pričakujejo upad porabe, povečal s 23 na 37 odstotkov. Oktobrska napoved 2 do 3 odstotkov rasti porabe se je decembra spremenila v minus en odstotek, tak razpon pa je raziskovalce precej presenetil.

Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanje o prednostnih nakupih opreme IT, na vrhu pa so se znašli varnostni produkti in brezžična lokalna omrežja. Tem so sledili programi za spletne dveri in nadgradnja Microsoftovih Oken. Pri strojni opremi se je zanimanje za strežnike z Linuxom zmanjšalo.

Pri družbi Aberdeen so prišli do drugačnih rezultatov, saj naj bi se letošnja vlaganja v IT povečala za štiri odstotke - predvsem zaradi 40-odstotnega povečanja prodaje strežnikov z Linuxom in brezžičnih omrežij.

http://www.gs.com

http://www.aberdeen.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji