Objavljeno: 14.5.2001

Apple predstavlja novi iBook

Apple je predstavil novo generacijo prenosnih računalnikov za domačo rabo iBook, ki ima s svojim istoimenskim predhodnikom skupno le ime. Novi prenosnik ima namesto ohišja z zaobljenimi robovi in kričečimi barvami odslej takega, ki je precej bolj umirjeno in oglato. Ogrodje računalnika je iz magnezija, zunanjost pa je odeta v belo plastiko, ki je pravo nasprotje barvnim Jabolkom. Nov prenosnik je obenem precej manjši, zlasti pa lažji, saj tehta le 2,2 kg proti več kot 3 kg pri predhodniku.

Novi iBook je opremljen s procesorjem PowerPC G3 s taktom 500 MHz, v osnovi pa ima 64 MB RAM in 10 GB velik disk. Zaslon ima aktivno matriko, ločljivostjo 1024 x 768 pik in diagonalo 12,1 palcev, za grafiko pa skrbi grafični pospeševalnik ATI Rage Mobility 128 z 8 MB velikim pomnilnikom. V osnovi opremi pa so tudi modem V.90, omrežni vmesnik, vmesnik USB ter vmesnik Firewire (IEEE-1894). Zanimivo, da ima prenosnik izhod za monitor na voljo le prek posebnega pretvornika, ki je priložen, vsebuje pa tudi video izhod. Vsak iBook ima vgrajeno anteno za brezžični omrežni vmesnik, ki je na voljo za doplačilo v višini 100 dolarjev.

Osnovni model, ki stane 1.300 dolarjev ima vgrajeno enoto CD-ROM 24x, za dodatnih 300 dolarjev pa je na voljo zmogljivejša izvedba, ki ima 128 MB RAM in novo enoto, ki združuje zapisovalnik CD-RW (4x/4x/24x) in DVD-ROM 6x v eni enoti. Apple navaja, da novi iBook z uporabo litijevih akumulatorjev nudi neprekinjeno delovanje skoraj 5 ur.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji