Objavljeno: 12.1.2006

Apple iLife '06

Steve Jobs je v svojem težko pričakovanem in skrbno dodelanem nastopu javnosti predstavil novo različico programskega paketa iLife, ki združuje 5 osnovnih orodij za delo z grafiko in večpredstavnostjo.

Največje prevetritve je bil deležen iPhoto, ki odslej omogoča dodajanje učinkov z enim klikom, urejanje v celozaslonskem načinu, podporo do 250.000 slikam, nove kartice, koledarje in knjige, hitrejše delovanje ter novo storitev - photocasting, s katerim lahko slike preko interneta pokažemo tudi prijateljem. Temelji na tehnologiji RSS, tako da bi jo lahko opisali tudi kot podcasting za slike.

iMovie HD odslej ponuja animirane teme filmov, dodajanje učinkov v realnem času in izvoz na iPod, iDVD omogoča ustvarjanje širokokotnih menijev, Garageband pa lahko uporabimo kot studijo za snemanje podcastov. Omogoča dodajanje grafik glasbenim posnetkom, več kot 200 učinkov, izboljšavo zvoka in uporabo iChata za intervjuje na daljavo.

Nov član paketa je postal program iWeb, ki je namenjen izdelavi spletni strani. Ponuja številne Applove slogovne predloge, brskalnik po datotekah paketa iLife, spletne foto-predstavitve s tehnologijo AJAX, objavljanje spletnih strani preko storitve .Mac z enim klikom in objavljanje podcastov.

iLife '06 je že naprodaj v Applovi spletni prodajalni za 79 dolarjev, družinski paket za 5 uporabnikov pa stane le 20 dolarjev več. Paket bo priložen tudi novima računalnikoma iMac in MacBook Pro, prav tako pa tudi vsem ostalim novim Applovim računalnikom.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji