Objavljeno: 13.1.2003

Adobe Photoshop Album

Podjetje Adobe je predstavilo novega člana družine slikarskih programov Photoshop, ki je namenjen predvsem arhiviranju fotografij. Adobe Photoshop Album je program, namenjen predvsem za domačo rabo, kot tak pa predstavlja dobrodošel dodatek slikarskemu programu Adobe Photoshop Elements 2.0.

Program rešuje predvsem vprašanje, kako učinkovito hraniti, označiti in predvsem iskati med množico shranjenih digitalnih fotografij, ki jih zbiramo na svojem računalniku. Photoshop Album v tem primeru omogoča določitev oznak vsaki fotografij, beležijo pa se taki podatki, kot je datum nastanka, kraj slikanja, osebe in druge značilnosti, po katerih bomo kasneje iskali podatke. Program zna shranjene slike prikazati na več različnih načinov, na primer po kraju posnetkov, pa tudi na časovni osi in v obliki koledarja.

Poleg samega arhiviranja fotografij Photoshop Album omogoča tudi osnovne obdelave fotografij, kot je obračanje, odpravljanje napake rdečih oči pri osebah, nastavitev kontrasta in svetlobe. Za večje obdelave omogoča hiter prenos slik v program Photoshop Elements. Vgrajen je tudi modul za izdelavo plošč CD in DVD, na katerih lahko naredimo med drugim zbirke z sekvenčno predvajanje. Samim slikam lahko med drugim dodajmo zvok in video posnetke.

Program med drugim omogoča tudi preprosto izdelavo prenosljivih datotek PDF, ki jih lahko pošljemo znancem, ti pa jih lahko preprosto pregledujejo in po potrebi tudi tiskajo. Adobe Photoshop Album omogoča tudi neposredno pošiljanje fotografij fotografskim birojem, seveda v državah, kjer je to na voljo. Cena programa je 50 dolarjev, v prodaji pa bo konec februarja.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji