Objavljeno: 24.1.2003

Abit vgrajuje varnost v osnovne plošče

Tajvanski proizvajalec osnovnih plošč Abit je predstavil izdelek za strežnike, ki vsebuje na sebi namenski procesor za zagotavljanje varnejših komunikacij in druge varnostne namene. Osnovna plošča SI-1N za procesorje Pentium 4 ima vgrajen procesor Nitrox Security Macro Processor podjetja Cavium Network. Ta zagotavlja strojno pospeševanje zapletenih algoritmov za šifriranje in avtentifikacijo, ki jih uporabljamo pri povezavah VPN, požarnih zidovih, strežbi spletnih strani prek protokolov IPsec, SSL in tako dalje.

Procesor je programsko nadgradljiv in omogoča, da mu dodajmo nove funkcionalnosti. Zaradi strojnega izvajanja algoritmov pa je delovanje teh varnostnih funkcij hitrejše in pri tem delu ne obremenjuje centralnega procesorja v računalniku. Nitrox Security Macro Processor je zmožen sprocesirati okoli 400 Mb/s prometa s protokolom IPsec ali 3.500 RSA operacij na sekundo.

Abit pričakuje, da bo sprva osnovne plošče prodajal predvsem proizvajalcem specializiranih strežnikov, ko bo na voljo širša podpora s strani programske opreme pa pridejo na vrsto najbrž tudi drugi kupci. Dodatek v obliki varnostnega procesorja le rahlo zvišuje ceno same osnovne plošče, zato pri Abitu pričakujejo, da bo varnostni procesor hitro postal standardni del osnovnih plošč za strežnike. Za prihodnost že imajo nove načrte, saj pripravljajo osnovno ploščo z več gigabitnimi omrežnimi povezavami vgrajenimi na ploščo, uporabili pa bodo tudi hitrejši procesor Nitrox, ki zmore procesirati okoli 1 Gb/s prometa IPsec in 14.000 RSA operacij na sekundo.

http:/www.abit.com.tw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji