Objavljeno: 10.6.2019 09:00

Xbox Project Scarlett in oblačni servis za pretočno igranje iger xCloud

Microsoft je na predvečer otvoritve konference E3, ki vsako leto združuje ponudnike in ljubitelje računalniških iger, predstavil svoje nove načrte na področji storitev in izdelkov na področju iger.

Prvič omenjajo novo generacijo igralne konzole Xbox, ki nastaja pod delovnim imenom Project Scarlett. Toda morda še bolj kot nova naprava je za prihodnost Microsoft pomembna najava nove storitve v oblaku, ki bo omogočala igranje iger za Xbox prek pretočne video povezave.

Microsoft xCloud, ki bo domoval v oblaku Azure je neposredni odgovor na podobno storitev Google Stadia, ki bo na voljo novembra. Najbrž ni slučaj, da bo Microsoft xCloud kupcem ponudil mesec prej, torej v letošnjem oktobru.

Za zdaj je znano le, da bo xCloud ponujal igranje prav vseh dosedanjih naslovov za Xbox, ki jih je okoli 3.500, kar je bistveno več, kar bo ponujal servis Stadia. Gre bo tudi mogoče igrati na različnih ciljnih napravah, saj bodo grafično procesiranje izvajali strežniki.

Kljub usmeritev v pretočno igričarsko storitev xCloud, ki brez dvoma želi postati vodilna platforma za igre v prihodnjih letih pa Microsoft ni opustil načrte za še večjo prenovo konzole Xbox. Ta bo nared leta 2020, znane po so okvirne strojne značilnosti. Xbox Project Scarlett bo uporabljal posebej prirejene procesorje z arhitekturo AMD Zen 2, pomnilnike GDDR6, enote SDD, predvsem pa nameravajo naredi nov velik korak pri kakovosti slike.

Nova igralna konzola bo namreč prvič ponujala ločljivost 8K, senčenje v realnem času in hitrost osveževanja slike 120 slik na sekundo. Microsoft trdi, da bo nova konzola v celoti štirikrat zmogljivejša kot današnja generacija strojne opreme.

Microsoft je na konferenco E3 pripeljal tudi kopico novih iger, kot so Bleeding Edge, Ori and the Will of the Wisps, Cyberpunk 2077, Battletoads, Gears 5, Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions, Phantasy Star Online 2, Elden Ring, najavili pa so tudi Halo Infinite, ki bo eden od paradnih naslovov za novi Xbox Project Scarlett.

Toda nobena od naštetih iger ni požela toliko vzdihov, ko nova generacijo Fligh Simulatorja, ki prinaša stopnjo realizma, kot je še nismo videl doslej. Več v video posnetku.

-ktN4bycj9s

ReDDgFfWlS4

ZtgzKBrU1GY

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji