Objavljeno: 28.3.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2023

Pretočne skrivnosti

Google je naslov, na katerega se obrnemo, ko se nam porodi kakršnokoli vprašanje. Obiščemo ga tudi, ko ne vemo, na kateri pretočni storitvi lahko predvajamo zadnji televizijski hit, kdaj bo naslednja epizoda ter kaj o njej mislijo ljudje, ki so si jo že ogledali. Ker je tako poizvedovanje zamudno, si omislimo pomoč naslednjih aplikacij.

CineTrak je priljubljena aplikacija za naprave z operacijskim sistemom Android, ki omogoča sledenje, odkrivanje in ocenjevanje filmskih ter televizijskih vsebin. Filmi in serije so v preprostem uporabniškem vmesniku razdeljeni na različne kategorije, po zvrsti, priljubljenosti in številu predvajanj. Aplikacija odlično sodeluje s sorodnimi storitvami, ob pomoči katerih pridobiva ocene ter druge pomembne informacije o izbranih naslovih. Prihajajoče epizode oziroma datume premier prikaže na priročnem koledarju. Uporaba aplikacije je brezplačna, plačati je treba zgolj za naprednejše funkcije, kot so povezani seznami, ročno urejene kategorije in deljenje s prijatelji.

Druga odlična aplikacija za sledenje priljubljenim filmom in serijam je TV Time. Ta ponuja široko paleto funkcij, kot so priporočila na podlagi uporabnikovih preferenc, ocenjevanje serij in epizod, socialne funkcije za interakcijo z drugimi ljubitelji tovrstnih vsebin, ter personalizacijo in integracijo z zunanjimi platformami, kot je IMDb. Filmi in serije so razvrščeni kategorično in jih je mogoče dodatno urediti z naprednimi in s povezujočimi se filtri.

Uporabnikom, ki si v prvi vrsti želijo poenostaviti iskanje in sledenje vsebinam na različnih pretočnih platformah, je namenjen program JustWatch. Aplikacija pokriva široko paleto pretočnih storitev, kot so Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Apple TV+, SkyShowTime, Disney+ in mnoge druge. Vključuje tudi funkcije za primerjavo cen in ponudb, kar omogoča uporabnikom, da se lažje odločijo o nakupa ali najema filmov ter serij. Ker se veže na uporabniški račun in ve, iz katere države prihaja uporabnik, so njene informacije kljub različni ponudbi pretočnih storitev glede na lokacijo izredno zanesljive.

Med bolj priljubljeno izbiro ljubiteljev filmov in televizijskih nadaljevank sodi tudi aplikacija Hobi, ki uporabnikom pošilja obvestila o novih epizodah in prihajajočih premierah, poskrbi, da vedno vedo, kje so ostali pri gledanju posameznega naslova, ter postreže s podrobno statistiko ogledanega materiala.

Za konec omenimo še SeriesGuide, ki poleg standardnih zmožnosti vzdržuje odlično povezanost z zunanjimi platformami za ljubitelje filmskih in televizijskih vsebin, kot so Trakt, IMDb in TMDb, kar uporabnikom omogoča udoben dostop do dodatnih informacij, ocen in pregledov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji