Objavljeno: 25.8.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2015

Preprosti zaznamki

Shranjevanje spletnih naslovov je z nami od nastanka zmogljivejših spletnih brskalnikov. Čeprav danes večino spletišč, tudi tiste, ki jih obiščemo večkrat, poiščemo v spletnem iskalniku, so zaznamki še vedno zmogljivo orodje, ki ga ne spregleda nihče. Datoteka s seznamom priljubljenih spletnih strani je ob selitvi v nov računalnik med prvimi, ki se prenesejo v novi dom.

Preprosto mehaniko oblačnega shranjevanja spletnih naslovov razkriva že nevpadljiv spletni uporabniški vmesnik.

Preprosto mehaniko oblačnega shranjevanja spletnih naslovov razkriva že nevpadljiv spletni uporabniški vmesnik.

Shranjevanje priljubljenih spletnih naslovov je danes preprosto opravilo. V najljubšem spletnem brskalniku obiskano spletišče dodamo med zaznamke z izbiro ustrezne ikone, na primer zvezdice. V hipu je spletišče shranjeno na seznam priljubljenih spletnih strani. Tudi sinhronizacija seznama danes ni več težava, na vseh napravah uporabljamo brskalnik istega imena, ki je povezan z unikatnim uporabniškim računom. Seznami obiskanih spletišč se brezšivno sinhronizirajo in so nam vedno na voljo. Stvari se zapletejo, če uporabljamo pisano mešanico najrazličnejših naprav in spletnih brskalnikov. V tem primeru posežemo po oblačnem shranjevanju spletnih naslovov.

V najboljšem primeru bomo za spletno shranjevanje potrebovali vtičnik za izbrani spletni brskalnik ter mobilno aplikacijo, ki bo poskrbela, da bodo zaznamki na voljo povsod. Mehanizmi, ki so nam na voljo znotraj posameznih različic, so za neznalce navadno preveč zapleteni in nedostopni. Na tem mestu nastopi pripomoček/storitev Saved.io. Gre za najpreprostejše shranjevanje spletnih naslovov. Avtor Anthony Feint od nas zahteva zgolj stvaritev uporabniškega računa, pri katerem vpišemo elektronski naslov in geslo, nakar nam je moč storitve vedno in povsod na voljo. Ko naslednjič obiščemo spletišče, ki nas navduši, pred spletni naslov vpišemo saved.io/ in že se spletna stran znajde na oblačnem seznamu priljubljenih. Zvijača deluje na vseh napravah, ne glede na njihov izvor in obliko.

Naprednejših zmožnosti v obliki oznak na žalost ni, so pa seznami, ki jih ustvarimo s preprostim dodajanjem poljubnih predpon. Če želimo spletno stran www.monitor.si shraniti na seznam revije, v naslovno vrstico spletnega brskalnika preprosto dopišemo revije.saved.io/http://www.monitor.si. Vnose je moč opremiti s komentarji in jih deliti v družabnem omrežju Twitter. Uporaba oblačnega shranjevanja spletnih naslovov nam je na voljo popolnoma brezplačno, licenca pa stane 29 dolarjev. Z enkratnim plačilom avtorju pomagamo pri razvoju novih zmožnosti, ki bodo v prihodnosti na voljo le plačnikom.

Saved.io

Pripomoček za shranjevanje spletnih naslovov.

Prodaja: Anthony Feint - Saved.io.

Cena: brezplačno.

✓    Cena, preprostost.

✗    Ni naprednejših zmožnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji