Objavljeno: 28.3.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2023

Oplemenitena jabolčna glasba

Priljubljena glasbena storitev Apple Music je za ljubitelje glasbe s telefoni, tablicami in z računalniki z logotipom ugriznjenega jabolka obvezen nakup, saj uporabnikom omogoča, da dostopajo do obsežne zbirke milijonov skladb in predvajajo glasbo na zahtevo, brez potrebe po nakupu ali prenosu datotek. Naročniki ob glasbi običajno uživajo prek hišne aplikacije Music, ker malokdo ve, da je zanjo na voljo precej boljših programov.

Najboljša zamenjava uradnega Applovega predvajalnika sliši na ime Marvis Pro. Enkratni nakup v višini 11 evrov ponudi številne napredne funkcije in prilagoditve, ki niso na voljo v privzetem predvajalniku glasbe na iPhone in iPad napravah. Osrednji zaslon po želji popolnoma prilagodimo lastnemu okusu, medtem ko aplikacijo, zahvaljujoč za levi rob zaslona skritim zmožnostim, zlahka upravljamo enoročno. Predvajalnik deluje odlično tako v pokončnem kot tudi ležečem načinu.

Naslednja je na vrsti aplikacija SongCapsule, nekdaj znana kot Next DJ, ki nam pomaga na novo odkriti glasbo v izbrani knjižnici. Ob pomoči algoritmov umetne pameti samodejno ustvari osebno krojene predvajalne sezname skladb glede na zvrst, priljubljenost, izvajalca in podobno. Med njimi velja omeniti seznam pozabljenih pesmi Forgotten Songs, ki zagotovo prikliče nasmeh na usta sleherniku. Seznami so dinamični in se ob vsakem odprtju aplikacije posodobijo skladno s podatki storitve Apple Music.

MusicHarbor odpravlja eno izmed anomalij pretočne storitve Apple Music. Medtem ko ta (še) nima učinkovitega načina, da bi uporabnik lahko sledil svojim najljubšim izvajalcem, nam MusicHarbor postreže z njihovo svežo glasbo, novicami in datumi prihajajočih koncertov.

Včasih si zaželimo le poslušanja nam ljube glasbe in so vse napredne zmožnosti odveč. Tega se zaveda program Longplay, ki shranjene ali označene albume z Apple Music predstavi zgolj s sliko. Ob pritisku na izbrano grafično predstavitev enega izmed albumov se slika poveča in začne se predvajati glasba. Maloštevilne funkcije so skrite pod daljšim pritiskom prsta in omogočajo preskok pesmi, predvajanje glasbe na oddaljeni napravi ter skrivanje neželenega albuma.

Zadnja predstavljena aplikacija storitev Apple Music pretvori v digitalni džuboks klasične glasbe. Concertino olajša iskanje klasike po zgodovinskih obdobjih, priljubljenosti posameznih skladateljev in s posebnimi predlogi programa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji