Objavljeno: 26.2.2008 11:40 | Avtor: Klemen Stepišnik | Monitor Marec 2008

Digitalni okvir za slike

Če si želite popestriti pisalno mizo ali pa morda dnevni prostor, si lahko omislite zanimivo napravico. V nasprotju z vlogo tradicionalnih slikovnih okvirov vam Parrot DF7270 ponudi nekaj več.

Parrot je namreč digitalna izpeljanka klasičnih slikovnih okvirov, ki na LCD s 7-palčno diagonalo (18 cm) prikazuje vaše najljubše fotografije v ločljivosti 410 × 234 pik. Poleg tega je estetsko oblikovan in si ga lahko po želji namestite v pokončen oz. ležeč položaj ali pa ga preprosto obesite na steno. Naprava namreč postavitev samodejno prepozna in primerno zasuče vašo sliko. Nujna pa je bližina električne vtičnice, saj se napaja samo prek priloženega pretvornika, ne pa tudi baterijsko.

Čeprav so navodila za uporabo priložena, jih najbrž ne boste potrebovali, saj je uporabniški vmesnik nadvse intuitiven, upravljamo pa ga zgolj s tremi gumbi. Pri tem se vsi ukazi sproti izpisujejo na zaslonu in tako preprosto dosežemo želeno funkcijo. Po potrebi lahko fotografije vrtimo, nastavimo projekcijo, pogostost in učinek prehodov, določimo svetilnost zaslona, izberemo jezik naprave (slovenski ni na voljo), imamo dostop do informacij o razpoložljivem prostoru ipd.

Ena največjih prednosti naprave je zagotovo povezljivost. Prek vmesnika Bluetooth 2.0 lahko slike v naš slikovni okvir nalagamo kar brezžično iz novejših mobilnih telefonov ali prenosnikov. Prenos fotografij, posnetih z mobilnim telefonom, bo potekal hitro, če pa jih bomo posneli s fotoaparatom pri višji ločljivosti (npr. 5 milijonov pik), nas lahko prenos prek bluetootha nekoliko utrudi. Na srečo naprava bere tudi množično razširjene pomnilniške kartice SD in MMC ter njihove izpeljanke. Pomnilniški nosilec poljubne zmogljivosti preprosto vstavimo v ustrezno režo na slikovnem okviru in skoraj v trenutku dosežemo fotografije. Če želimo pregledovati množico fotografij iz naših računalnikov, pa bo najustreznejša povezava USB. S priloženim kablom naš digitalni okvir namreč postane izmenljivi disk zmogljivosti 32 MB. Malo, vendar lahko v ta pomnilnik shranimo približno 300 posnetkov, saj se ti pred nalaganjem ustrezno samodejno pomanjšajo na ločljivost naprave.

V prostem času, ko ne prikazuje naših izbranih motivov, slikovni okvir prikazuje digitalno uro oz. se samodejno ugasne, ko se raven svetlobe v prostoru zniža pod nastavljeno mejo. Zjutraj pa se, skupaj z vami, prav tako lahko samodejno zbudi.

Če si torej želite tako moderno popestritev vašega okolja, nimate ure in nameravate narediti vtis na vaše bližnje, je stvar jasna. Pri tem pa le poglejte tudi na ceno.

Parrot df7220

Kaj: Digitalni okvir za slike.

Izdeluje: Parrot, www.parrot.com/uk.

Prodaja: Aim-high, www.aim-high.si.

Cena: 129,9 EUR.

Za: Preprosta raba, povezljivost.

Proti: Cena, ni možnosti baterijskega napajanja.

Prenos fotografij, posnetih z mobilnim telefonom, bo potekal hitro, če pa jih bomo posneli s fotoaparatom pri višji ločljivosti (npr. 5 milijonov pik), nas lahko prenos prek bluetootha nekoliko utrudi.

S priloženim kablom digitalni okvir postane izmenljivi disk zmogljivosti 32 MB. Malo, vendar lahko v ta pomnilnik shranimo približno 300 posnetkov, saj se ti pred nalaganjem ustrezno samodejno pomanjšajo na ločljivost naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji