Objavljeno: 22.4.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor April 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma MX885

Pixma MX885 je popolnoma nova naprava, ki se ponaša z goro uporabnih funkcij, obljublja odlično kakovost tiska in pri Canonu pravijo, da tudi hitrost ne zaostaja. Obeti so torej dobri.

Ohišje je zasnovana podobno kot pri cenejših modelih iz serije MX, le da je večje. Na v celoti črni površini izstopa barvni LCD zaslon na sprednji strani pokrova, ki mu družbo dela domiselno zasnovan skupek gumbov. Le ti so ob ugasnjeni napravi prazni, ob priklopu pa jih osvetljujejo LED diode. Te so odvisne od izbranega načina: če pošiljamo faks bomo imeli na gumbih numerično tipkovnico, če kopiramo pa se bodo prelevili v funkcijske tipke. Ta rešitev elegantno zmanjša zmešnjavo nadzorne plošče, saj v danem trenutku vidimo le tisto, kar potrebujemo, obenem pa je s tem manjše število samih fizičnih gumbov. Glede na cenejše sorodnike je novost tudi kaseta za 150 listov, ki dopolnjuje večnamesnki podajalnik na zadnji strani. MX885 poleg dvostranskega tiska podpira še avtomatsko dvostransko branje, kar močno olajša kopiranje daljših dokumentov. Podajalnik na vrhu pokrova bralnika sprejme do 35 listov.

Tudi s povezovanjem ne bo težav. Standardnemu USB vmesniku so dodali še omrežno in brezžično povezavo, podprt pa je tudi PictBridge za direktno tiskanje z ustreznih fotoapratov. Če vam to ni dovolj, pri Canonu ponujajo še dodatek za Bluetooth. Zanimiva je tudi možnost tiskanja posameznih slik videa, a na žalost so podprte le Canonove kamere in digitalni fotoaprati.

Najsvetlejša točka je vsekakor tiskanje. Ločljivost gre vse do 9600 × 2400 pik na palec in s sistemom petih ločenih kartuš ter najmanjšim volumnom kapljice 1 pl (10-12 l) , je naprava na fotografski papir sposobna natisniti že kar neverjetno podrobne in žive slike. Dobri rezultati pa so tudi ob uporabi navadnega papirja. Kot smo omenili že na začetku, je hitrost v koraku s kakovostjo, predvsem pri tiskanju, malce manj pri branju, ki poteka pri največji ločljivosti 2400 × 4800 pik na palec. Prebrani dokumenti, so dobra osnova za fotokopije, ki podobno kot pri navadnem tiskanju nastajajo z vzorno hitrostjo. Beremo lahko neposredno v format PDF, kar pomeni, da papirnate dokumente lahko hitro digitaliziramo.

Pri Pixmi MX885 bi res težko našli kakšno zamero. Morda bi se obregnili ob visoko ceno izpisa barvnih strani, a se tudi to ob pogledu na natisnjene izdelke hitro odpusti. Canon je enostavno naredil napravo, ki bo brezkompromisno kos vsem pisarniškim in domačim zahtevam. Če temu dodamo še enostavnost uporabe, dobimo zmagovalca.

Canon Pixma MX885

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 8.

Vmesniki: USB, omrežni, Wi-Fi.

Velikost (razred): A4 (večnamenska s faksom).

Ločljivost: 9600 × 2400 pik na palec.

Navedena hitrost: 12,9 strani na minuto.

Cena: 219,90 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 8 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 42 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si.

Za: Kakovost tiska, obojestransko branje in tiskanje, povezljivost, LCD ekran.

Proti: Cena izpisa barvne strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji