Canon PIXMA iP4850

Objavljeno: 22.4.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: April 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon PIXMA iP4850 je naslednik odhajajočega modela iP4700. Primerka že na pogled težko ločimo in tudi drobovji sta si močno podobni. To ni mišljeno slabo, saj je zapuščino iP4700 vredno podedovati in pri Canonu so se odločili, da ne bodo popravljali tistega, kar ni pokvarjeno, ampak bodo le malce izboljšali že tako dobro osnovo. Tako kot predhodnik je novinec sposoben ločljivosti do 9600 × 2400 pik na palec in zasede razmeroma malo prostora. Osnovne mere 431 × 297 × 153 mm se ob polni iztegnitvi odlagalnika in večnamenskega podajalnika sicer malce povečajo, a kompaktnost ostaja.

Kombinacija predala in večnamenskega podajalnika omogoča udobnejše delo, saj to pomeni, da imamo predal rezerviran za navaden papir, večnamenski podajalnik pa za fotografski papir. S tem se izognemo nenehnem odpiranju in menjavanju. Oba sprejmeta po 150 listov. Starejši modeli so imeli na ohišju stikalo za izbiro vira papirja, ki ga tokrat ni. To ni slabo, saj je bilo prek gonilnikov to izbiro tako ali tako mogoče zaobiti in je stikalo predstavljalo le dodatno zmedo. Ob izbiri načina za tiskanje fotografij se privzeto izbere večnamenski podajalnik, za navadne dokumente pa predal. Gonilniki omogočajo tudi popravke svetlosti, kontrasta in barv, izbiro različnih načinov, stopenj kakovosti in vrst papirja.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki