Objavljeno: 25.8.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2020

Aplikacije za Android - Prenavljanje hiše

Novi koronavirus je poskrbel, da smo vsi po vrsti postali mali mojstri domačih opravil. Časa je bilo med splošno karanteno dovolj, da smo nadoknadili vzdrževalna dela za deset let nazaj. Apetiti so zrasli in pojavile so se težnje po večji prenovi hiše ali stanovanja. Ker gre za naslednjo stopnjo mojstrovanja, poiščemo pomoč.

Houzz je celovita rešitev za uporabnike, ki si želijo prenove hiše ali stanovanja. Aplikacija se ponaša z bogato slikovno zbirko, ki premore več kot 19 milijonov navdihujočih fotografij. Iskanje prave ideje med njimi olajšajo zmogljiv iskalnik s shranjevanjem ter mogočni filtri, ki uredijo zbirko po tipu sobe, lokaciji, stilu in podobno. Pri izbiri so uporabniku v pomoč številna mnenja ter obogateni pogled, ki izbrano ob pomoči v telefon vgrajene kamere prikaže na želenem mestu. Programu za nameček ne manjka nasvetov, ki jih posredujejo drugi uporabniki in celo pravi profesionalci. Video navodila posreduje vgrajena zmožnost Houzz TV.

Brez načrtov pri prenovi hiše ali stanovanja preprosto ne gre. Lahko jih izdelamo sami, četudi nimamo znanja, ki je potrebno zanje. Z aplikacijo Planner 5D zlahka ustvarimo tako navidezni prostor 2D kot 3D ter ga opremimo s predmeti iz priložene zbirke. Ta premore na tisoče različnih kosov pohištva in druge opreme. Po želji spreminjamo barvo in teksturo predmetov, sten in tal. Program podpira navidezno resničnost, kar pomeni, da se lahko z očali Google Cardboard po izdelanem prostoru tudi navidezno sprehodimo.

Podoben nabor zmožnosti ponuja Home Design 3D, ki pa se od tekmecev razlikuje po spreminjanju višine in debeline sten. Funkcionalnost je v nekaterih primerih nepogrešljiva. Za nameček nam Home Design 3D pri prenavljanju hiše nudi tudi načrtovanje zamisli za osvežitev okolice. Sleherni predmet znotraj aplikacije je mogoče spreminjati do onemoglosti. Končani izdelek lahko delimo po elektronski pošti ali prek priljubljenih oblačnih storitev.

Vsaka prenova hiše ali stanovanja se začne z idejo. Dobimo jo na spletu ali ob pomoči aplikacije Homify, kjer najdene zamisli priročno shranimo v navidezen zvezek Ideabook, obenem pa si pomagamo z nasveti profesionalcev, ki so objavljeni znotraj programa.

Za konec se pomudimo še pri večnem problemu, izbiri barv. Če tudi sami spadamo med tiste, ki se bojijo, da bodo z barvami pri prenovi grešili, si pomagamo s programom Color Pal.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji