Testi - Brizgalni tiskalniki

 • Canon Pixma MP450

  Canonova večnamenska naprava MP450 je pravzaprav zgolj nekoliko izboljšana različica MP170. Najopaznejša razlika je seveda v obliki, 4,7-centimetrskem barvnem zaslonu ter možnosti brezžične povezave z mobilnimi aparati. Prek zaslona lahko pregledujemo fotografije, ki so na pomnilniški kartici, in določimo število in velikost natisnjenih fotografij oz. fotokopij. Uporabniški vmesnik je zelo preprost in pregleden, vsi tisti, ki jim brskanje po menujih ni všeč, pa lahko uporabijo klasično Canonovo metodo tiskanja fotografij. Vse fotografije s pomnilniške kartice lahko v pomanjšani obliki s pritiskom na gumb natisnemo na papir, s svinčnikom počrnimo ustrezna okenca (na primer število kopij določene fotografije), po končanem izpolnjevanju pa list položimo na optični bralnik in sprožimo delovanje.

  Objavljeno: 27.6.2006 15:09 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Epson Stylus D88

  Epson Stylus D88 je drugi član serije D in trenutno najzmogljivejši v tej seriji. Praktično na las je podoben Epsonu C86 tako po videzu kot po lastnostih. Seveda pa ima D88 novo barvilo DuraBrite Ultra v štirih ločenih kartušah, tako kot njegov brat D68.

  Objavljeno: 28.2.2006 00:40 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Epson Stylus D68

  Epson je po nadgradnjah tiskalnikov serije C uvedel kar novo serijo D. Razlike v primerjavi s serijo C na prvi pogled ni videti, pa vendar sta dve bistveni razliki. Prva je v samem črnilu. Pri seriji C imamo pigmentno barvilo z imenom DuraBrite. V seriji D so k temu imenu dodali še Ultra. Pa ne gre le za dodano besedico. Epson, ki je tokrat izboljšal tudi barvilo, trdi, da je z DuraBrite Ultra izpis obstojen 120 let, spravljen v albumu pa tja do 200 let (žal nismo imeli dovolj časa, da bi to praktično preizkusili). Druga razlika se nanaša na ceno teh kartuš, ki je presenetljivo nizka.

  Objavljeno: 28.2.2006 00:40 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Canon Pixma MP800

  Predstavnika Canonove nove serije večnamenskih naprav smo preizkusili že v januarski številki - model Pixma MP500. MP800 mu je od daleč, pa tudi pod pokrovom zelo podoben, vendar gre v resnici za precej bolj "mišičasto" napravo.

  Objavljeno: 28.2.2006 00:40 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • HP Deskjet 460

  Prenosni tiskalniki gotovo niso tisti del trga, ki bi si obetal hudo rast in od katerega bi se dalo živeti. Kljub temu imajo dovolj kupcev (trgovske potnike npr.), da se jim izdelovalci ne odpovejo, oz. da jih celo redno nadgrajujejo. Med njimi je tudi Hewlett-Packard, ki je svoj model Deskjet 450 nadgradil v Deskjet 460.

  Objavljeno: 31.1.2006 23:43 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč