Teme - LG

 • LG pripravlja 88-palčni zaslon OLED ločljivosti 8K

  Vstop v novo leto je obenem preddverje za vsakoletni sejem zabavne elektronike CES, tedaj pa se zbudijo veliki proizvajalci, ki skušajo s tehnološkimi dosežki primamiti pozornost javnosti. LG bo tako letos na CES pripeljal zaslon/televizor, ki se ponaša s novim rekordom: gre za največji televizor s tehnologijo OLED, ki za nameček ponuja ločljivost 8K.

  Objavljeno: 2.1.2018 01:00več
 • Največji zaslon OLED je v Dubaju

  Dubaj, ki je znan po rekordih in presežkih, se tokrat lahko pohvali tudi kot kraj z največjim zaslonom OLED na svetu. Korejski LG je v sodelovanju s trgovskim centrom Dubai Mall postavil velikansko steno sestavljeno iz kar 820 kosov zaslonov OLED, kjer ima vsak diagonalo 55 palcev.

  Objavljeno: 14.8.2017 01:00več
 • Prihaja LG Q6

  Aprila so se v spletu pojavile govorice, da pri LGju pripravljajo telefon G6 Mini, manjšo različico zmogljivega zastavonoše G6. Sedaj so na dan pricurljale informacije, da se naj bi naprava imenovala Q6.

  Objavljeno: 3.7.2017 14:00več
 • Pametni telefon z brezplačnim televizorjem

  LG se je v ZDA povezal s ponudnikoma mobilne telefonije Verizon in Sprint ter naročnikom pripravil nespodobno ponudbo, ki jo je težko zavrniti. S prihajajočim zastavonošo G6 bodo kupci v obdobju predhodnih naročil deležni brezplačnega pomočnika Google Home ter zastonj televizorja.

  Objavljeno: 20.3.2017 06:00več
 • LG G6 v Koreji uspešen

  V Južni Koreji je stekla prodaja LGjevega novega G6, v prvem dnevu prodaje so prodali 20.000 teh telefonov.

  Objavljeno: 12.3.2017 14:00več
 • Prihaja zvočna ogrlica

  Med zanimivimi izdelki, ki jih korejsko podjetje LG namerava prvič predstaviti javnosti na januarskem sejmu elektronike CES v Las Vegasu, je križanec med slušalkami in zvočnikom. Tone Studio je zvočna ogrlica s štirimi vgrajenimi zvočniki, ki nosilcu pričara prostorski zvok ob gledanju filma, igranju igre ali predvajanju glasbe. Za kino vidik uporabe bo poskrbela naveza s podjetjem DTS, ki obljublja, da bo pričarana filmska izkušnja enaka ne glede na to, kje se poslušalec nahaja. Ceno in druge podrobnosti posebneža izvemo v kratkem.

  Objavljeno: 29.12.2016 09:00več
 • LGjev lebdeči zvočnik

  Pri korejskem podjetju LG so napovedali nov, zanimiv izdelek. Gre za prenosni lebdeči zvočnik Levitating Portable Speaker, ki se ponaša s 360-stopinjskim zvokom, desetimi urami avtonomije, zanesljivo Bluetooth povezavo ter IPX7 odpornostjo pred vodo. LGjev lebdeči zvočnik sicer ni edini tovrstni futuristični izdelek, je pa zanesljivo prvi, ki ga bodo posvojile množice. Cena lebdečega zvočnika, ki ga bodo podrobneje predstavili januarja na sejmu CES, za zdaj ni znana, poznavalci pričakujejo, da ga bo mogoče kupiti za dva stotaka ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 27.12.2016 08:00več
 • LG pripravlja upogljive zaslone

  O tem, da bodo naslednja revolucija pri mobilnih napravah upogljivi zasloni, smo že pisali. Sedaj pa so se pojavile govorice, da naj bi LG take zaslone pripravljal skupaj z Applom, Googlom in Microsoftom. Prototipe takih zaslonov so sicer že večkrat pokazali, bojda naj bi prve primerke dočakali v naslednjem letu ali dveh. Po govoricah sodeč naj bi sicer prej dobili še več primerov ukrivljenih zaslonov, poleg LGja se z njimi močno ukvarja tudi Samsung. Slednji naj bi take zaslone pripravljali tudi za enega izmed Applovih prihajajočih telefonov iPhone.  

  Objavljeno: 17.12.2016 15:00več
 • Prvi telefon z najnovejšim Androidom

  LG je predstavil telefon V20, ki se bo v zgodovino zapisal, kot prva naprava s privzeto nameščenim operacijskim sistemom Android 7.0 Nougat. Gre za naslednika lanskoletnega posebneža, model V10, ki se je predstavil z dvojnim zaslonom, kjer je bil zgornji del ločen od osrednjega ekrana in ga je sistem uporabljal za prikaz sporočil. Posebnost je V20 obdržal in nadgradil z daljšimi in prilagodljivejšimi sporočili. Drugače je V20 precej običajen, 5,7 palcev velik telefon višjega cenovnega razreda s QuadHD zaslonom, procesorjem Snapdragon 820, 4 GB pomnilnika RAM, 64 GB podatkovne shrambe, 16 MP kamero s tristopenjskim ostrenjem ter 3200 mAh zamenljivo baterijo. Ker se je LG z modularnim telefonom G5 in oranjem ledine opekel, tokrat stavijo na preprost videz, uporabnost ločenega zgornjega dela zaslona ter seveda najnovejšo različico Googlovega operacijskega sistema.

  Objavljeno: 7.9.2016 09:00več
 • Telefon z radijskim sprejemnikom DAB+

  Čeprav glasbeni navdušenci danes večinoma prisegajo na pretočne storitve, proizvajalci pametnih telefonov niso pozabili klasičnih medijev, zato se v marsikaterem modelu še vedno nahaja sprejemnik FM radia. LG Stylus 2, 5,7 palcev velik telefon z ločljivostjo 1280 x 720, gre še korak dlje. Neposredni tekmec Samsungovega modela Note bo prvi pametni telefon s podporo standardu DAB+. Gre za sprejem oddajanega zvoka visoke kakovosti (aacPlus), ki ga v Evropi uporabljamo namesto ameriškega standarda HD Radio. Telefon je opremljen še s štirijedrnim procesorjem s hitrostjo 1,2 GHz, poldrugim gigabajtom pomnilnika RAM, 13 MP kamero in 3000 mAh baterijo.

  Objavljeno: 14.3.2016 10:00več