Objavljeno: 20.3.2023

CREAplus prvi distributer za izobraževanja SANS Institute Security Awareness v regiji EMEA

V podjetju CREAplus so ponudbo strojne in programske opreme ter storitev za zagotavljanje kibernetske varnosti nadgradili z izobraževanji in certifikati za ozaveščanje o kibernetski varnosti SANS Security Awareness.

LJUBLJANA, 20. marca 2023 – Podjetje CREAplus je svoj nabor storitev za kibernetsko varnost razširilo s programi usposabljanja in certificiranja podjetja SANS Institute (www.sans.org) na področju ozaveščanja o kibernetski varnosti, ki ga SANS vodi pod blagovno znamko SANS Security Awareness. SANS Institute predstavlja največjo svetovno organizacijo za raziskovanje in usposabljanje o kibernetski varnosti. Na osnovi izobraževanj  SANS lahko zaposleni v organizacijah iz Slovenije in širše regije EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) pridobijo certifikate s področja ozaveščanja o kibernetski varnosti.

SANS Institute je v svetovnem merilu prepoznan kot najbolj zaupanja vreden in največji vir za usposabljanje na področju informacijske varnosti in varnostnega certificiranja.

»Izredno smo ponosni, da nam je SANS Institute kot prvemu zaupal distribucijo svetovno najboljših usposabljanj za ozaveščanje o kibernetski varnosti SANS Security Awareness v regiji EMEA,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus in eden najvišje certificiranih strokovnjakov za upravljanje informacijske varnosti v Sloveniji. »Pridobitev distribucijskega partnerstva za tako veliko geografsko področje, kot je Evropa, našemu podjetju izredno povečuje mednarodni doseg ter omogoča izgradnjo širše mednarodne prepoznavnosti v segmentu kibernetskih varnostnih storitev in rešitev za najbolj zahtevna poslovna okolja.«

Organizacije poleg napredne večslojne tehnične zaščite svojega kibernetskega prostora nujno potrebujejo tudi ustrezno usposobljene zaposlene, ki so zmožni prepoznavanja kibernetskih groženj ter preprečevanja oziroma izogibanja tveganim dejanjem.

V podjetju CREAplus so zato ponudili celoten nabor izobraževalnih tečajev SANS Security Awareness, ki so namenjeni zaposlenim v organizacijah, ne glede na njihovo predznanje in dosedanje kompetence. Gre za tečaje, ki so jih v SANS Institute razvili v sodelovanju s sistemskimi skrbniki, vodji varnosti ter strokovnjaki za informacijsko varnost. Njihovih tečajev, ki zajemajo celoten aspekt kibernetske varnosti, od človeških do tehničnih vidikov, se sicer vsako leto udeleži več kot 40.000 zaposlenih, strokovnjakov in vodij kibernetske varnosti z vsega sveta.

O podjetju SANS Institute

Podjetje SANS Institute je specializirano za informacijsko varnost, usposabljanja za kibernetsko varnost ter za prodajo certifikatov. Izobraževalna dejavnost podjetja obsega usposabljanja za kibernetsko in omrežno obrambo, penetracijsko testiranje, odzive na kibernetske varnostne incidente, digitalno forenziko, presojo kibernetskih varnostnih sistemov ter ozaveščanje o kibernetski varnosti. Poleg usposabljanj podjetje SANS Institute podeljuje certifikate GIAC, ki so neodvisni od proizvajalcev kibernetskih varnostnih produktov.

O podjetju CREAplus

CREAplus je vodilno slovensko podjetje, ki ponuja celovit nabor rešitev za zaščito, varovanje in obvladovanje tveganj v kibernetskem prostoru organizacij. Podjetje je specializirano za razvoj in uvedbo kriptografskih rešitev, podpira storitve zaupanja ter nudi uvedbo in podporo informacijskih rešitev in storitev za zaščito hekerskimi vdori in okužbami z zlonamerno programsko opremo. Je ekskluzivni distributer vodilnih svetovnih ponudnikov strojne in programske opreme, ter izobraževalnih storitev za informacijsko varnost. Podjetje CREAplus izvaja storitve razvoja programske opreme za poslovne in tehnične aplikacije, kjer je posebnega pomena zagotavljanje varnosti transakcij ter zaščita zaupnih in osebnih podatkov.  

Stik

Mitja Trampuž, direktor

CREAplus d. o. o.

Dolenjska cesta 242B

1000 Ljubljana

Telefon (centrala): 0590 74 270

Mobilni telefon: 041 628 602

E-pošta: mitja.trampuz@creaplus.com

Spletna stran: https://www.creaplus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji