Objavljeno: 17.3.2021 05:00 | Teme: google

Tudi Google znižal provizijo v spletni tržnici aplikacij

Google je sporočil, da bo znižal provizijo, ki jo razvijalci plačujejo ob prodaji svojih aplikacij v Google Play Storu. Doslej so morali podjetju odškrniti 30 odstotkov od vseh prihodkov, sedaj pa se provizija razpolavlja na 15 odstotkov.

V Play Storu sicer plačljive aplikacija prodaja le okrog tri odstotke razvijalcev, zato za večino ta sprememba ne bo imela velikega pomena. Po drugi strani pa izmed teh večina zasluži manj kot milijon dolarjev, na kolikor je Google postavil mejo za popust. Nad milijonom dolarjev bo namreč provizija še vedno znašala 30 odstotkov. Ta milijon se bo vsako leto ponovno postavil na nič.

Že lanskega novembra je enako storil tudi Apple, ki je do meje enega milijona dolarjev znižal provizijo na 15 odstotkov. Apple pa pravi, da je ta popust enkraten in po prvem milijonu ne velja več. Google je tu nekoliko bolj milosten.

Moramo pa pošteno povedati, da nobenega izmed podjetij ni zgrabila nenadna velikodušnost. Apple so lani zgrabili Evropska komisija in več ameriških zveznih držav, Googlu pa bi ob nespremembi politike grozil enak pravni pregled.

Google

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji