Objavljeno: 25.10.2006

Nortonovih 2007

Podjetje CHS, ki je v Sloveniji zastopnik za Symantec, je pripravilo predstavitev Symantecovih izdelkov za domače uporabnike (iz serije Norton) za leto 2007.

Po besedah predavatelja je nova različica Internet Security 2007 bistveno hitrejša od "lanske" različice 2006, za svoje delovanje pa potrebuje tudi manj računalnikovih sredstev (pomnilnika, procesorskega časa). Symantec se menda zaveda, da so bili lanski izdelki izredno počasni, zato se to trudi popraviti.

Letošnja novost v paleti programov na temo internetne varnosti je Norton Confidential, program, ki je specializiran za obrambo pred spletnimi stranmi, ki poskušajo prevarati uporabnike. Skrbi za preverjanje ali so strani "prave", ali logotipi na njih gostujejo na pravih strežnikih ali lažnih, ali bodo vtipkani podatki odšli na pravi strežnik, ali je SSL "podpis" res enak podpisu katere izmed resnih bank. No, slednje zaenkrat velja le za tuje banke, nikakor pa ne za slovenske.

Sicer pa "sestavljanja" različnih programov v pakete očitno še ni konec. Za konec leta Symantec pripravlja program Norton 360, ki bo zaobjel bolj ali manj vse, kar podjetje trenutno premore na področju za domače uporabnike. Opisali bi ga lahko kot nekakšen Internet Security+System Works+še nekaj dodatnih programov. Po Symantecovih besedah je ravno v takih paketih njihova prednost pred konkurenco, ki, predvsem v vzhodnoevropskih državah, ponuja bolj ali manj le protivirusno in protivohunsko zaščito.

Po drugi strani pa je žalostno, da Symantec še vedno ne ponuja slovenskih različic tovrstnih programov, čeprav se slovenski zastopnik v tej smeri trudi.

http://www.symantec.com

http://www.chs.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji