Objavljeno: 21.12.2017 16:00

NiceHash se je vrnil

Priljubljena slovenska spletna stran NiceHash, kjer lahko uporabniki rudarijo kriptovalute v oblaku ali kupujejo procesorsko moč, saj deluje kot posredniki med njimi, je ponovno dosegljiva in strankam ponuja svoje storitve. Spomnimo, da so 6. decembra hekerji vdrli v NiceHash in ukradli 4700 bitcoinov, ki so bili v času tatvine vredni več kot 68 milijonov evrov.

Stran je tedaj prenehala delovati, upravljavca in lastnika podjetja Matjaž Škorjanc in Marko Kobal pa sta naslednji dan na novinarski konferenci potrdila, da se je vdor zgodil. Zagotovila sta, da delajo vse, da bi storilce odkrili, v vmesnem času pa stran ponovno postavili.

Sledi za storilci še ni, je pa stran danes vnovič začela obratovati. Stanja vseh uporabnikov so ponastavili na nič, a bodo izgubljena sredstva vrnili, so zagotovili. Dejali so, da bodo 31. januarja razkrili podrobnosti, kako bodo vrnili izgubljeno. Sredstva naj bi zagotovili novi partnerji in vlagatelji v platformo.

Medtem preiskava vdora še vedno intenzivno poteka, so potrdili tudi na Generalni policijski upravi. Podrobnosti zaradi interesa preiskave ne morejo razkrivati.

Izjava za javnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji