Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boriš Šavc: Android

■ Pintasking

Aplikacija Pintasking s pripenjanjem dejavnih programov ob desni ali levi rob zaslona močno oplemeniti večopravilne zmožnosti telefona.

■ Google Street View

Googlov ulični pogled s samostojno aplikacijo uporabnika vabi, da z lastnimi sferičnimi fotografijami prispeva k bogatejši vsebini Zemljevidov.

■ Mirrativ: Live Stream Any Game

Mirrativ je pretočna aplikacija, ki posamezniku omogoča, da z drugimi uporabniki deli dogajanje na zaslonu.

■ Vurb: Apps & Friends, Together

Ker aplikacije navadno ne komunicirajo med seboj, nam priskoči na pomoč Vurb, ki najljubše programske izdelke združi pod eno streho in olajša iskanje ljudi, krajev in stvari.

■ Smigin: Language for travel

Smigin je žepni prevajalnik za popotnike. Osredotoča se na posamezne fraze, ki olajšajo sporazumevanje v tujem okolju.

■ Lilly&Val

Agencija za varnost v prometu predstavlja mobilno aplikacijo Lilly&Val, ki pomaga staršem in otrokom poiskati varno pot v šolo.

■ FishBrain – Fishing Forecast

Aplikacija FishBrain je največje in najhitreje rastoče družabno omrežje ribičev na svetu.

■ PAC-MAN 256 – Endless Maze

Zasnova, stara več kot trideset let, je priljubljena še danes. Tokrat v neskončni izvedenki, kjer izhoda iz labirinta ne najdemo nikoli.

■ Random Fighters

Random Fighters je borilna igra, ki od igralca terja dobršno mero umskih sposobnosti, saj je izvedba udarcev odvisna od dobrega spomina ali sreče pri ugibanju.

■ Walking Dead: Road to Survival

Po uspehu pustolovščine The Walking Dead prihaja obsežna igra vlog, ki se prav tako zgleduje po priljubljeni televizijski seriji.

■ Framed

Igra v obliki stripa postreže z inovativnim načinom igranja – posamezne prizore zlagamo v smiselno zaporedje, od katerega je odvisno, ali osrednji junak preživi.

■ Ninja Snap

Ninja Snap je vohunski programček, ki spremlja odziv gledalcev ob ogledu fotografij v telefonu.

■ The Walking Dead Dead Yourself

Po vzoru nadaljevanke The Walking Dead nas zabavni (skorajda) istoimenski fotografski pripomoček spremeni v zombija.

■ Metal Detector

Zaznavanje kovin s telefonom in zvito aplikacijo Metal Detector, ki izkorišča bogato strojno opremljenost pametnjakoviča, zares deluje.

■ Veooz: Personalized News

Lično oblikovana aplikacija Veooz nam postreže s svežimi novicami, ki so skrbno izbrane glede na osebni okus in trenutno nahajališče posameznika.

■ Ink Space

Ink Space je zabavno eksperimentalno orodje za risanje, ki končnemu rezultatu ob pomoči pospeškometra doda tretjo razsežnost.

■ Javvy – Learn to code in Java!

Učenje programiranja je za začetnika zastrašujoča izkušnja, a jo aplikacija Javvy omili s postopnim in zabavnim uvajanjem.

■ Webmaker

Mozillin pripomoček Webmaker nas preprosto nauči izdelovati izvirne spletne vsebine.

■ X-CPU Widgets

Prilagodljivi lebdeči pripomočki nam med igranjem iger ali pri delu s poljubno aplikacijo pomagajo nadzorovati temperaturo, baterijo, stanje procesorja in porabo pomnilnika RAM.

■ Adblock Browser for Android

Spletni brskalnik, ki temelji na priljubljenem dodatku Adblock Plus, poskrbi, da bodo nadležni oglasi tudi med spletnim brskanjem skriti.

Jure Forstnerič: iPhone

■ Mobile Timetable

Preprosta aplikacija, namenjena študentom in profesorjem, v kateri imajo hiter dostop do urnikov predavanj in vaj.

■ AKOS Test Net

Enostavna aplikacija naše Agencije za komunikacijska omrežja in storitve, s katero lahko preverimo hitrost in odzivnost našega omrežja.

■ Google Street View

Googlova aplikacija, s katero se lahko s telefonom ali tablico sprehajamo po ulicah na različnih koncih sveta.

■ Official UEFA Champions League

Aplikacija, v kateri najdemo trenutne podatke o rezultatih, najrazličnejše statistike in novice iz sveta evropskega nogometa.

■ ASfalt

Program zavarovalnice Adriatic Slovenica, v njem najdemo prometne informacije in razmere na poti, omogoča tudi hiter klic asistence.

■ Sky

Preprosta, a nalezljiva igra, v kateri se moramo s skakanjem prebiti čez lepe, a vse težje stopnje, pri tem pa se naša ploščica občasno tudi klonira, kar še dodatno oteži potek.

■ Angry Birds 2

Nadaljevanje ene najuspešnejših iger za mobilne naprave. Več jeznih ptičev, še bolj dodelane stopnje in kup drugih novosti.

■ Battle Golf

Igra golfa, pri kateri moramo na različnih nenavadnih terenih žogico pospraviti hitreje, kot uspe nasprotniku.

■ Crossy Road

Za vse, ki so pred leti igrali igro Frogger, Crossy Road ponuja podobno izkušnjo na naključnih stopnjah, ki so vedno različne.

■ Breakneck

Arkadna igra z odlično grafiko, v njej moramo z letečim dirkalnikom priti čim dlje, preden nas ulovijo zlobni napadalci.

■ SBK15

Nova igra iz serije Superbike, tokrat za sezono 2015. Med trinajstimi progami zajema tudi novo progo na Tajskem.

■ Pop the Lock

Na prvi pogled nadvse enostavna igra refleksov, pri kateri moramo v pravem trenutku ustaviti točko na ključavnici, da ključavnico s pravo kombinacijo odpremo.

■ Commute

V igri Commute moramo svoj lik dovolj hitro pripeljati do službe. Zaradi vedno večjega prometa postane to vse zahtevnejše.

■ Halohrana.si

Enostavna aplikacija, v kateri so združeni različni ponudniki hrane na dostavo. Naročilo oddamo neposredno v aplikaciji.

■ Flaviar

Aplikacija za ljubitelje žganih pijač, ob pomoči katere odkrivamo (lahko seveda tudi kupujemo) nove, zanimive pijače.

■ Delo Ekspres

Aplikacija, ki vsak dan ponuja izbor najpomembnejših kratkih novic. Ponuja novice tako iz domačih kot iz tujih krajev.

■ Yahoo Livetext

Nadvse enostaven Yahoojev program za pogovore. Njegova posebnost je združenje besedila z video posnetki v živo.

■ Mobistats

Program, ki nam v ozadju beleži količino prometa v različnih omrežjih, tako mobilnih kot WiFi.

■ GoKeep

Odličen pregleden odjemalec za Googlovo storitev Google Keep, v kateri si ustvarjamo in urejamo različne vrste beležk.

■ edX

Apilkacija za vse, ki so željni znanja. V njej so zbrane poučne vsebine iz svetovno znanih izobraževalnih ustanov.

Tilen Knaus: Windows Phone

■ Admin Shell

Učinkovit odjemalec SSH in Telnet za vse profesionalce in domače mojstre, ki morajo dostopati do strežnikov, naprav NAS, ruterjev in podobnih naprav.

■ Devian Art

Odjemalska aplikacija za kultno spletišče vseh umetnikov, oblikovalcev ikon, ustvarjalcev namizij in vsega vmes. Omogoča pregledovanje stvaritev, komentiranje in ocenjevanje, kmalu pa menda še več.

■ CamScanner

Vrhunska aplikacija za zajem dokumentov, vizitk, beležk in podobnih slik v besedilo, ki ga lahko ob pomoči OCR tudi prepozna v besedilo.

■ Slack

Uradni odjemalec za priljubljeno spletišče/klepetalnico za poklicne in zasebne ekipe, ki ga zvesto uporabljajo moderni razvijalci in največja podjetja.

■ Onefootball

Pred začetkom nove nogometne sezone v domačem in tujih ter mednarodnih prvenstvih in pokalih bo prav prišla aplikacija, s katero boste dogajanje lahko natančno in ažurno spremljali.

■ Photo Story

Samodejno prelevite dan fotografij v zgodbo, jo opremite z glasbo in aplikacija bo iz izbranega gradiva izdelala privlačen videoposnetek.

■ Feedlab

Soliden odjemalec za branje virov RSS, ki zna sodelovati in sinhronizirati stanje s spletiščem Feedly, najuspešnejšim naslednikom padlega Google Readerja.

■ Eurosport

Novice in posnetki največje evropske mreže športnih TV programov in novic.

■ Fantasia Painter

Program, s katerim lahko izživimo svoja umetniška hrepenenja nad fotografijami, posnetimi s telefonom in jim dodamo razne slikarske učinke.

■ Activity

Enostaven programček, s katerim lahko odštevamo dni, ure in minute do pričakovanega dogodka ali štejemo, kako daleč je neki dogodek, ki ga bi radi ohranili v spominu.

■ GPS Speedometer

Priročen merilnik hitrosti in prepotovane razdalje, kompas in višinomer za pešce, kolesarje, voznike in letalske potnike.

■ Uber

Ker revolucija taksistov že trka na vrata Slovenije in drugih bližnjih držav in je že na voljo v nekaterih, se velja včlaniti in namestiti aplikacijo.

■ Toschl Finance

Starosta aplikacij za domači proračun, ki je na voljo za vse platforme. Simpatično oblikovan in enostaven za uporabo, za povrh pa še rezultat tipkanja slovenskih razvijalcev.

■ Simple Calendar

Še en poskus izboljšanja vgrajenega koledarja. Izboljšan je tako sam pregled koledarja, ki je res precej pregleden, kot tudi živa ploščica, ki prikazuje več podatkov kot vgrajena in je precej prilagodljiva.

■ Autodesk Pixlr

Tudi največji izdelovalci programja ne morejo brez svoje aplikacije za urejanje sličic, dodajanje učinkov in obrob in podobnega. Autodeskov izdelek za povrh sploh ni slab.

■ Roboto

Verjetno najmanj uporaben in obenem najbolj »odbit« uporabniški program, ki smo ga kdaj opisali na teh straneh. Njegov edini namen je prikaz robotove glave na živi ploščici z namenom, da iz ikon sestavimo robotka. Zato tako nekonvencionalna razporeditev ta mesec...

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji