Objavljeno: 29.10.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor November 2013 | Teme: tablica

Asus Memopad HD7

Na našem zadnjem preizkusu androidnih tablic je Asus pobiral prva mesta. To je bilo od izdelovalca, ki mu je Google zaupal izdelavo tablice Nexus, tudi pričakovati. Žal Asus kljub temu ne more iz svoje kože in tako poizkuša napraviti celotno plejado tablic, ki pa so včasih daleč od  najboljših izdelkov.

Memopad HD7 je izdelek, ki skuša izpodriniti anonimne kitajske tablice z najcenejšega dela trga. Asusovo ime pač v svetu elektronike pomeni več kot GoClever in na prepoznavnost blagovne znamke se je pri tablicah, ki stanejo okoli 150 evrov, pametno zanesti. Memopad svojo formo povzema po Nexusu 7, tako da gre za sedempalčno tablico, ki ima v različici HD 7 zaslon  IPS z ločljivostjo 1280 x 800. Zaslon je soliden in zapakiran v plastično ohišje, ki je bolj cenene narave, a smo v rokah držali tudi že šibkejše materiale. Celotna izdelava resda spominja na potrošno robo, to je še bolj očitno, ko tablico primerjamo z močnejšim bratom, Nexusom 7. Zadnja stranica je na voljo v več barvah in naša enota je imela roza zadnjo stran iz gladke plastike. Zadnje stranice ni mogoče odstraniti in na njej so gumbi za vklop, izklop in nadzorovanje glasnosti.

Prej omenjeni zaslon IPS je za tako poceni napravo zelo soliden, a je ob straneh prihajalo do uhajanja svetlobe. To je najbrž prej posledica varčevanja pri izdelavi ohišja kot samega zaslona, a bele lise ob robovih niso na mestu. Sicer se v notranjosti skriva še štirijedrno 1,2 GHz srce ARM Cortex A7, ki že dolgo ni več v vrhu procesorske ponudbe. Procesor in gigabajt rama bi morala biti dovolj za nemoteno navigacijo po Androidu 4.2, a se rado zgodi, da sistem dotika ne zazna, oziroma ga ne zazna natančno. Glede na izkušnje z drugimi poceni tablicami Asus bi glede na strojno moč prej rekli, da gre za slabšo plast zaslona, ki zaznava dotike, a ostaja dejstvo, da izkušnja ni tako tekoča kot na drugih Asusovih tablicah.

Memopad HD7 je najbrž najnižja instanca materialov in strojne moči, ki si jo Asus še upa postaviti na police s svojim logotipom. Pred nekaj meseci smo preizkušali Fonepad iste znamke, ki se je obnesel bolje, saj je bilo delovanje bolj tekoče. Fonepad je enako velik, omogoča vstavitev kartice SIM, poganja ga procesor Atom in stane 220 evrov, tokratni Memopad pa ponuja slabšo uporabniško izkušnjo in stane 180 evrov. Prav v teh petdesetih evrih se najde kak pravilno zaznan dotik več in nekoliko boljši materiali izdelave. Memopad je povprečen izdelek, ki za svoj denar še vedno ponuja več kot anonimne kitajske tablice, a je logotip Asus na tej tablici skorajda zavajajoč.

Asus Memopad HD7

Tablica.

Izdeluje: www.asus.com.

Prodaja: www.elkotex.si

Cena: 180 EUR.

✓    Zaslon IPS.

✗    Slabše zaznavanje dotika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji