Testi - Telefoni

 • LG L50 Sporty

  LG L50 je telefon, ki ga ne bi smelo biti, oziroma ne bi smel biti na voljo leta 2015. Gre za tako podhranjen kos strojne opreme, da se ob njegovi rabi vrnemo nekaj let nazaj. V čas, ko strojna oprema operacijskega sistema Android ni mogla gladko gnati. L50 poganja Mediatekova kombinacija jeder Cortex A7, ki so že tako namenjena varčnemu delovanju. Gre za dve 1,3 GHz jedri, ki imata na voljo le 512 megabajtov pomnilnika. Slednjega v megabajtih leta 2015 ne bi smeli več šteti in kombinacija s procesorji je resnično porazna.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG F60 in LG L Bello

  Tokratna telefona LG sta si cenovno zelo blizu, saj je med njima le deset evrov razlike. Drugače sta oba nižjega razreda, a sta si strojno tako različna, da je težko verjeti, da nosita enak logotip. Nekaj podobnosti sicer še je med njima in največja je zaslon.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • HTC Desire Eye

  To, da so pametni telefoni nadomestili žepne fotoaparate, je jasno že nekaj let in glede na napredek optike v mobilnih napravah tudi ni več presenečenje. Seveda sama kakovost slik še vedno ni na ravni boljših žepnih fotoaparatov, to je še posebej vidno v slabših svetlobnih razmerah. Kljub temu so moderni pametni telefoni zmožni s svojo zadnjo kamero zajeti lepe fotografije, a smo počasi prišli do točke, ko je kakovost slik bolj omejena s prostorom za lečo in senzor. Pred tem so bile slabše slike s telefonov predvsem posledica nedorasle tehnologije, zdaj pa smo trčili ob zid fizikalnih zakonov. To je morda tudi eden od razlogov, zakaj so izdelovalci začeli več pozornosti posvečati prednjim kameram. Ti kosi opreme so bili namenjeni predvsem videoklicem in so vedno zaostajali za zadnjo kamero. Z njimi je bilo sicer mogoče tudi slikati, a so bile slike, zajete s prednjo kamero, še ne dolgo tega na ravni fotoaparatov iz prvih mobilnih telefonov. V zadnje pol leta smo priča telefonom, ki imajo na prednji strani vedno zmogljivejše kamere. Prvega smo preizkusili prejšnji mesec, ko smo imeli v rokah Lumio 735, ki je imela na prednji strani 5-megatočkovno kamero.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsung Galaxy S5 Active

  Samsungov telefon, ki ima v imenu Active, je namenjen bolj robustni rabi in naj bi v rokah dajal občutek naprave, ki se ne bo tako hitro uničila. Tokratni Galaxy S5 Active je odporen proti prahu in vodi, a to leto ni več taka novost, saj se lahko z enakimi lastnostmi pohvali že »navaden« S5. Model Active ima tako še bolj ojačane robove ohišja in fizični androidni gumb na pritisk. Drugače gre strojno za enak telefon, kot je S5, saj ga žene 2,5 GHz štirijedrni procesor, ki podatke meče v dva gigabajta pomnilnika. Vse skupaj krmili Android 4.2.2., oblečen v Samsungovo preobleko TouchWiz. Slednja je tokrat nekoliko prilagojena telefonu Active, saj ima naprava poleg fizičnih androidnih gumbov in gumbov za vklop in izklop ter uravnavanje glasnosti dodaten gumb. Pritisk nanj sproži nadzorno ploščo in ta nam pokaže kompas, barometer, temperaturo in bližnjico za baterijo ter štoparico.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsung Galaxy Note Edge

  Ukrivljeni zasloni. Ta koncept spada v prihodnost, saj bi težko našli znanstvenofantastični film ali nadaljevanko, kjer ne bi tako ali drugače uporabljali takih zaslonov. V izmišljenih svetovih je treba le naznaniti, da ima nekdo ukrivljeni zaslon, in že ga brez težav uporablja. Tako kot je bilo pred letom 2007 moderno reči, da ima nekdo zaslon na dotik in na njem počne čuda stvari. Kako je z zasloni na dotik, zdaj vemo in še zdaleč ne gre za takšno inovacijo, kot jo radi prikažejo futuristični koncepti. Seveda bo napredek naredil svoje in zasloni na dotik bodo enkrat vse to, kar so nam že leta 1989 obljubljale Zvezdne steze. Ukrivljeni nikakor niso tako daleč kot zasloni na dotik, a je poizkusov v to smer vedno več.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

  Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Nokia Lumia 735

  Če bi morali izpostaviti tisto komponento pametnih telefonih, ki je še vedno zapostavljena, bi izbrali prednjo kamero. Do zdaj je izdelovalci niso jemali preveč resno. Zdaj pa je tu Nokia Lumia 735.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Telefoniveč
 • HTC One Mini 2

  Večji izdelovalci androidnih telefonov že nekaj let zapored izdajajo manjše različice svojih najboljših telefonov. Samsung tako pozna mini galaxijo, Sony Xperio Compact, HTC pa je izdal svojo drugo različico M8 Mini.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Telefoniveč
 • HTC Desire 510

  Google je z Motorolinim telefonom Moto G postavil standard cenejšega telefona, ki ga zdaj skušajo doseči drugi izdelovalci. HTCjev primerek, ki želi za malo denarja dostaviti kar največ, sliši na ime Desire 510.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Telefoniveč
 • Meizu MX4

  Oktobra smo preizkusili nekoliko nenavaden kitajski telefon, Meizu MX3, ki se nam je prikupil tako z nizko ceno kot z zelo gladkim oz. hitrim delovanjem. Nekaj mesecev je minilo in v roke smo dobili njegovega naslednika, model MX4.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Telefoniveč