Testi - Telefoni

 • LG G Flex 2

  Ukrivljeni zasloni so očitno lastnost telefonov, ki bo z nami vsaj nekaj časa. Prvi resni napravi, ki  sta se lahko pohvalili z ukrivljenim zaslonom, sta bili Samsungov Note 4 Edge in LGjev G Flex. Note Edge se je očitno prodajal dovolj dobro, da so letos v Samsungu poleg navadnega Galaxyja S6 izdali še S6 Edge, ki ima stranici ukrivljeni v ohišje, torej navzdol. Na tistem delu zaslona lahko telefoni Edge kažejo informacije, ki so ločene od glavnega dela zaslona. O uporabnosti te funkcionalnosti je seveda mogoče razpravljati, a dejstvo je, da ima pri Samsungu ta zaslon nekaj smisla.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsung Galaxy S6

  S prvim telefonom Galaxy S Samsungu ni uspelo, izdelek je bil plastičen, v resnici precej počasen in programsko zelo neusklajen. A vzbudili so zanimanje, dovolj, da je bil zelo popravljen naslednik, Galaxy S2, že uspešnica. Odtlej so pravzaprav vsi modeli Galaxy S predstavljani kot vrhunec Samsungove ponudbe, le da se jim kakšen model posrečil bolj, drugi manj. Lanski S5 je,  recimo, sodil med »manj«. Poznavalci s(m)o ga ocenili kot »meh…«, kot je danes »v netu« priljubljeno reči. Pač, manjša nadgradnja telefona S4, ki ne prinaša nič zares novega. Nov je bil na primer bralnik prstnih odtisov (»če ga ima iPhone, ga moramo imeti tudi mi«), a je bil podobno na hitro vgrajen, kot vse v zgoraj omenjenem prvem modelu S, in zato – ni bil zares uporaben.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • CAT S50

  Telefonov, ki so odporni proti padcem, je vedno manj. Praktično nemogoče je zagotoviti, da bo pametni telefon varen ob rabi v težkih razmerah. Največ krivde za to je seveda mogoče pripisati zaslonu, ki je s svojo stekleno površino najbolj ranljiva točka teh naprav. Največ, kar je mogoče doseči pri pametnih telefonih, sta vodotesnost in odpornost proti prahu. To dvoje se je v zadnjih dveh letih znašlo v skorajda vseh Sonyjevih telefonih in kar nekaj konkurence je temu trendu sledilo. Proti udarcem pa je pametne telefone praktično nemogoče zavarovati. Največ, kar lahko naredijo izdelovalci, je to, da zasnujejo debelejše ohišje, nato pa upajo na najboljše. Pri tej taktiki gre za to, da je enako visoko varnost mogoče zagotoviti vsakemu telefonu, če ga oblečemo v ustrezno ohišje/plastiko/gumo.

  Objavljeno: 31.3.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsung Galaxy A3

  Samsung je s prvim kovinskim telefonom Alpha nakazal novo smer snovanja svojih mobilnih naprav, s katerimi se bodo skušali spoprijemati tekmeci, ki jim poveljuje Apple s telefonom iPhone 6. Alphi sledi nižjecenovna serija A, natančneje telefona Galaxy A3 in A5. Pobliže smo si ogledali prvega, ki bi ga lahko poimenovali tudi Samsung Galaxy Alpha Mini.

  Objavljeno: 31.3.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • HTC Desire 820

  HTC je spet presenetil, saj je zopet našel zelo kakovostno in prijetno mešanico gume in plastike. Desire 820 v roki deluje odlično in ko ga primerjamo z nekaterimi izdelki kitajskih podjetij, je lažje razumeti, zakaj so telefoni HTCja, Sonyja in LGja narejeni dosti bolje. Desire je tudi lep telefon, ki ga krasijo preproste linije in barvne kombinacije. Ohišje je ene barve, izbiramo pa lahko med različnimi barvami prednje obrobe.

  Objavljeno: 31.3.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Lenovo Vibe X2

  Očitno so v Lenovu ravno modelu Vibe X2 namenili največ pozornosti. Najbolj so se potrudili pri oblikovanju, ki je med vsemi mobilnimi napravami tega izdelovalca daleč najlepše. Ohišje je narejeno iz treh plasti in vsaka je druge barve. Telefon je mogoče dobiti v različnih barvnih kombinacijah in videz je všečen. Predvsem gre za nov pristop, za katerega upamo, da se bo obdržal, saj plasti ustvarijo prijetno ohišje. Telefon je tudi nadvse lahek in tanek, žal tudi zaradi baterije, ki zmore le 2300 mAh, to pa je za današnje čase zelo malo.

  Objavljeno: 31.3.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Meizu MX4

  Oktobra smo preizkusili nekoliko nenavaden kitajski telefon, Meizu MX3, ki se nam je prikupil tako z nizko ceno kot z zelo gladkim oz. hitrim delovanjem. Nekaj mesecev je minilo in v roke smo dobili njegovega naslednika, model MX4.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsung Galaxy A5

  Samsung se je na upad prodaje svojih telefonov začel odzivat z napravo Alpha, ki je skušala uvesti novo smernico oblikovanja korejskega giganta. To je Alphi tudi uspelo, saj je šlo za tanek, skorajda železen telefon, ki je imel bolj malo skupnega z linijo Galaxy S. Šlo je tudi za enega lepših telefonov, ki so prišli iz Samsungovih tovarn. Alpha je bila odgovor na kitajske izdelovalce, kot je Xaomi, ki so začeli z lepšimi in cenejšimi telefoni spodjedati Samsungov profit. Alpho so sicer v Samsungu ukinili, a so jo nemudoma nadomestili z linijo A in najprej smo dobili v roke model A5.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG L50 Sporty

  LG L50 je telefon, ki ga ne bi smelo biti, oziroma ne bi smel biti na voljo leta 2015. Gre za tako podhranjen kos strojne opreme, da se ob njegovi rabi vrnemo nekaj let nazaj. V čas, ko strojna oprema operacijskega sistema Android ni mogla gladko gnati. L50 poganja Mediatekova kombinacija jeder Cortex A7, ki so že tako namenjena varčnemu delovanju. Gre za dve 1,3 GHz jedri, ki imata na voljo le 512 megabajtov pomnilnika. Slednjega v megabajtih leta 2015 ne bi smeli več šteti in kombinacija s procesorji je resnično porazna.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG F60 in LG L Bello

  Tokratna telefona LG sta si cenovno zelo blizu, saj je med njima le deset evrov razlike. Drugače sta oba nižjega razreda, a sta si strojno tako različna, da je težko verjeti, da nosita enak logotip. Nekaj podobnosti sicer še je med njima in največja je zaslon.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Telefoniveč
ph