Testi - Telefoni

 • Zopo Color C in Zopo Speed 7

  Kitajski pametni telefoni se množijo iz dneva v dan. V povezavi z najnovejšim operacijskim sistemom Android 5.0 so se iz podhranjenih naprav prelevili v sposobne stroje, ki zlahka zadovoljijo nezahtevnega posameznika. Na preizkus smo dobili izdelka podjetja Zopo serije Color in Speed. Prva združuje cenejše telefone, namenjene predvsem mladeži, druga naprave višjega cenovnega ranga z boljšo strojno opremljenostjo.

  Objavljeno: 29.9.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG G4 Beat

  Po tem, ko vzamemo v roke G4 Beat, je smiselnost telefona LG G4c, ki smo ga predstavili v prejšnji številki, pod vprašajem. LGjev cilj je bil seveda pokriti vsa polja v Excelovi tabeli, da bi lahko ponudil telefone z vsemi cenovnimi postavkami.

  Objavljeno: 29.9.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Huawei Ascend P8

  Pri nas smo kitajski Huawei resneje opazili lani, ko so predstavili telefon Ascend P7, zdaj pa je na voljo »nad­gradnja« – model Ascend P8.

  Objavljeno: 30.6.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG G4c

  Veliki LG G4c je odličen telefon in prijetno presenečenje korejskega izdelovalca. Najboljši telefoni blagovne znamke LG so vedno imeli kakšno večjo pomanjkljivost in jih je bilo vsakič znova težko stoodstotno priporočiti. Letos jim je z G4 uspelo dostaviti telefon, ki brez težav konkurira najboljšim pametnim telefonom na trgu.

  Objavljeno: 25.8.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Sony Xperia M4 Aqua

  Aqua v imenu telefona M4 seveda pomeni vodotesnost, ta je v zadnjih letih postala zaščitni znak Sonyjevih dražjih modelov. M4 tako preseneti s tem, da ima vhod za kabel MicroUSB odprt, tega do zdaj pri Sonyju še nismo videli. Dražje Z Xperie so imele prek vseh vhodov pokrovčke, za M4 pa v Sonyju pravijo, da moramo le počakati, da se vhod posuši, pa telefon že lahko polnimo. Na prvi pogled gre za majhen korak, a v praksi se hitro občuti, da je veliko manj nadležno polniti telefon. Prej je bilo vedno treba odstraniti pokrovček, to pa v temi ni vedno najbolj elegantno opravilo.

  Objavljeno: 25.8.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Sony Xperia E4g

  Sonyev telefon Xperia E4g je 4G različica telefona E4, ki je cenovno dokaj ugoden, a je varčevanje pri komponentah preveč očitno. Začne se z zaslonom, ki kaže sliko v ločljivosti 480 × 854, a je tako moten in spranih barv, da je težko verjeti, da gre za izdelek, ki se imenuje Xperia. Pri oblikovanju, ki je nerodno, ni veliko bolje, saj je prednja stranica ločena od preostalega dela ohišja. Prednje steklo je po nepotrebnem izpostavljeno in ovitek je pri E4g nuja.

  Objavljeno: 30.6.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Asus Zenfone 2

  Asus je, milo rečeno, zanimivo podjetje, saj zna narediti vrhunske izdelke, ki jih konkurenca težko dosega (glej Nexus 7). Toda v podjetju so tudi oddelki, ki delajo naprave po načelu »skušajmo pokriti vse možne sestave in cenovne postavke«. Tako smo priča nenehnim različicam sedempalčnih tablic in celotni falangi telefonov Zenfone. Tokrat smo dobili v roke tistega z zaporedno številko 2, a ker gre za eno od dveh različic tega telefona, je treba omeniti, da je šibkejša. V našem modelu namreč računa Intelov 1,83 GHz procesor s štirimi jedri, ki ima na voljo 2 gigabajta pomnilnika. Seveda so v Asusu naredili telefon, ki ga žene Atom pri 2,3 GHz in ima na voljo 4 gigabajte pomnilnika.

  Objavljeno: 30.6.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG G4

  G4 je najboljši telefon, kar jih je LG kdaj poslal iz svojih tovarn. Prav tako je očitno eden zadnjih izdelkov večjih androidnih izdelovalcev, ki se še drži smernic, ki jih drugi počasi opuščajo. G4 ima namreč zamenljivo baterijo, ki nas s 3000 mAh mirno pripelje čez dan. G4 ima prav tako režo za kartico MicroSD, ki na najdražjih modelih počasi umira. Kar zadeva shrambo, je treba LG pohvaliti, saj ima G4 32 gigabajtov prostora. Tudi s pomnilnikom niso varčevali, saj ga je zajetne tri gigabajte, ti pa skupaj s šestjedrnim (da, Snapdragon 808 ima šest jeder in je bil narejen prav za G4) omogočijo odlično izkušnjo. Strojna moč in posodobljena androidna preobleka sta namreč kombinacija, ki se dostojno meri s Samsungovo Galaksijo S6. Enako je z zaslonom, ki krasi G4 in bi bil mirno lahko razglašen za najboljšega. A kaj, ko Samsungov Amoled omogoči nekoliko bolj žive barve. G4 je tudi prvi LGjev telefon, ki se lahko pohvali z zares dobro kamero, ki jo brez težav postavimo ob bok Samsungu in Sonyju. 16-megapiksno tipalo snema lepe slike tudi v temnejših razmerah in osemmegapiksna prednja kamera brez težav dela ostre avtoportrete.

  Objavljeno: 30.6.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Lenovo Vibe Z2 Pro

  Strojno je Lenovov Vibe Z2 Pro zmogljiva naprava, saj se lahko pohvali s specifikacijami, ki so trenutno na voljo v najboljših telefonih. Procesor Snapdragon 801 s štirimi jedri računa pri 2,5 GHz in ima na voljo tri gigabajte pomnilnika. Shrambe je zajetnih 32 gigabajtov in Lenovo se je zlahka odločil, da v telefonu ne bo prostora za kartico micro SD.  

  Objavljeno: 31.3.2015 | Kategorija: Telefoniveč
 • Microsoft Lumia 640

  Pod prste smo dobili Microsoftov telefon Lumia 640. Gre za naslednika telefona Lumia 635, ki kljub Microsoftovemu logotipu na hrbtišču naprave dostojno sledi tradiciji finske Nokie. Če spregledamo zaobljene robove, je telefon na prvi pogled skorajda enak predhodniku. Nadzorni gumbi so na običajnem mestu, oblika je enaka. Telefon Lumia 640 je v primerjavi z modelom 635 tanjši (8,8 milimetra). Naprava s 145 grami ni ravno peresno lahka, a se v roki kljub temu ne izkaže za odvečno utež.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Telefoniveč
ph