Objavljeno: 31.5.2023

Xiaomi napreduje na seznamu 50 najbolj inovativnih podjetij družbe Boston Consulting 

 Peking, KITAJSKA, 29. maj 2023 – Boston Consulting Group (BCG) je Xiaomi uvrstil na 29. mesto na svojem seznamu "50 najbolj inovativnih podjetij leta 2023", kar je dve mesti višje kot lani.

Oznaka je priznanje, da ima Xiaomi inovacije kot prednostno nalogo, vanje zavezuje naložbe in talent ter si prizadeva za preoblikovanje naložb v rezultate. V letošnjem prvem četrtletju so se stroški raziskav in razvoja (R&R) podjetja Xiaomi povečali za 17,7 % v primerjavi z letom prej in dosegli 4,1 milijarde RMB. Od 31. marca 2023 je število osebja za raziskave in razvoj doseglo približno 16.500, kar je bilo več kot 50 % zaposlenih v Xiaomiju. Xiaomijeva prizadevanja za raziskave in razvoj so podjetju prinesla več kot 32.000 patentov po vsem svetu do 31. marca 2023. Skupna naložba v raziskave in razvoj za leto 2023 naj bi presegla 20 milijard RMB.

Podjetje je sprejelo tehnološko preobrazbo, vključno z umetno inteligenco (AI). Aprila je uradno ustanovilo ekipo AI Lab Foundation Model in ima več kot 1200 zaposlenih, povezanih z AI. Podjetje bo še naprej širilo uporabniške scenarije, povezane z umetno inteligenco, povečalo napredek v tehnologiji in raziskovalo priložnosti s potencialnimi partnerji.

BCG-jeva lestvica najbolj inovativnih podjetij temelji na raziskavi več kot 1000 globalnih direktorjev za inovacije, ki so bili anketirani decembra 2022 in januarja 2023. Raziskava ocenjuje uspešnost podjetja v štirih kategorijah: globalno razmišljanje, pogled vrstnikov v panogi, motnje v panogi in ustvarjanje vrednosti.

BCG objavlja svoje letno poročilo o inovacijah od leta 2003. Druga podjetja na seznamu za leto 2023 so Amazon, Alphabet, Microsoft, Siemens, Pfizer, SpaceX, Nike, IBM itd.

Xiaomi opredeljuje leto 2023 kot ključno leto za pospešitev rasti podjetja Xiaomi. Podjetje bo ostalo odločno pri napredovanju svoje nove poslovne strategije s poudarkom na visokokakovostnem razvoju, ki temelji na njegovem neusmiljenem prizadevanju za tehnološki napredek in njegovem poslanstvu omogočiti vsem na svetu boljše življenje z inovativno tehnologijo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji