Objavljeno: 6.9.2021

Xiaomi je v Mariboru odprl svojo prvo trgovino v Sloveniji

Xiaomi širi svoje poslovanje v Sloveniji in odpira prvo trgovino Xiaomi Store

 Ljubljana, 4. september 2021 – Svetovni tehnološki velikan Xiaomi je danes odprl svojo prvo trgovino Xiaomi Store v Mariboru, kar je tudi njegova prva trgovina na slovenskem trgu. Xiaomi širi svoje poslovanje v Sloveniji s strateškim ciljem ponuditi svoje pametne telefone in ostale izdelke slovenskim ljubiteljem Xiaomija. Jedro njegovega uspeha temelji na spoštovanju uporabnikov, kar je razvidno tudi iz odličnih poslovnih rezultatov v prvem četrtletju 2021.

 »Odprtje prve trgovine Xiaomi Store v Sloveniji je pomemben strateški korak za pozicioniranje podjetja Xiaomi na slovenskem trgu ter za širitev maloprodaje naših pametnih telefonov in drugih izdelkov. Prva v nizu slovenskih trgovin je postavljena v Maribor, predvsem zato, da bodo naši izdelki preprosto dostopni vsem v tej regiji. Prek trgovin Xiaomi Store želimo vsem strankam in ljubiteljem Xiaomija omogočiti stik z našimi inovativnimi izdelki in čudovito izkušnjo pametnega življenjskega sloga. To je tudi osnovno poslanstvo Xiaomija. Najlepša hvala vsem ljubiteljem Xiaomija, brez katerih naša zgodba ne bi bila mogoča,« je dejal Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Slovenijo in Hrvaško.

 Po podatkih Canalysa, IDC in Strategic Analytics za drugo četrtletje leta 2021 je Xiaomi dosegel izjemen uspeh na evropski ravni – je drugi proizvajalec pametnih telefonov. Hkrati je dosegel izjemno dobre rezultate na ravni srednje in vzhodne Evrope ter na slovenskem trgu. Xiaomi dolguje svoj uspeh ljubiteljem te blagovne znamke.

»V veselje mi je biti del odprtja prve trgovine Xiaomi Store v Mariboru. Naše trgovine so prvi stik kupcev in ljubiteljev Xiaomija z blagovno znamko, zato je odprtje za nas izredno pomembno. Naš cilj je zagotoviti razpoložljivost fantastičnih izdelkov v trgovinah, kjer bodo lahko stranke in ljubitelji Xiaomija uživali v naših najnovejših pametnih telefonih ter izdelkih iz bogatega in inovativnega Xiaomijevega ekosistema,« je povedal Matt Huang, direktor za balkanske države znotraj Xiaomija za regijo CEE in nordijske države.

»Ker pametna povezljivost postaja vse bolj vključena v življenja ljudi, bo naša osrednja strategija »Smartphone × AIoT« še okrepila učinek multipliciranja in nam pomagala prodreti v več scenarijev, pridobiti več uporabnikov in okrepiti naš poslovni model. To nam bo pomagalo uresničiti poslanstvo, da vsem na svetu omogočimo boljše življenje z inovativno tehnologijo, Xiaomi pa bo v prihodnosti postal vodilni na področju pametnega življenja. Zavezani smo doseganju teh ciljev tudi na slovenskem trgu,« je izpostavil Andrzej Gladki, namestnik generalnega direktorja znotraj Xiaomija za regijo CEE in nordijske države.

 Odprtje trgovine Xiaomi Store je bilo izvedeno v sodelovanju s podjetjem Colby, Xiaomijevim maloprodajnim partnerjem v Sloveniji.

 »Izjemno sem vesel, da je vodilno tehnološko podjetje Xiaomi odprlo svojo prvo trgovino v Mariboru, mestu, kjer se je razvila ideja o krepitvi distribucijske mreže, v mestu, kjer se je začela naša zgodba. Colby skuša zagotoviti hitro in učinkovito razpoložljivost naprav Xiaomi svojim strankam, katerih potrebam vedno budno prisluhnemo. Verjamem, da bomo zaradi stabilnosti naše distribucijske mreže, vztrajnosti in odličnega partnerstva še naprej premikali meje, kar bo imelo za posledico odprtje novih trgovin Xiaomi Store po vsej Sloveniji,« je dodal Gregor Drozg, direktor podjetja Colby.

 Novo odprta trgovina Xiaomi se nahaja v mariborskem Europarku, drugem največjem nakupovalnem središču v Sloveniji.

O podjetju Xiaomi

 Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno aprila 2010 in je začelo kotirati na borzi v Hongkongu 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetno podjetje s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem središču povezana s platformo Internet of Things (IoT).

 Z enakim poudarkom tako na inovacijah kot na kakovosti Xiaomi nenehno sledi visokokakovostni uporabniški izkušnji in operativni učinkovitosti. Podjetje nenehno izdeluje izjemne izdelke s poštenimi cenami, ki vsem na svetu omogočajo boljše življenje prek inovativne tehnologije.

 Xiaomi je bil v četrtem četrtletju leta 2020 tretji na svetu po številu prodanih pametnih telefonov. Družba je vzpostavila tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), ki ima na svojo platformo povezanih 324,8 milijona pametnih naprav, brez pametnih telefonov in prenosnih računalnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu. Avgusta 2020 se je podjetje drugič uvrstilo na seznam Fortune Global 500, kjer se je uvrstilo na 422. mesto, kar je 46 mest bolje v primerjavi z letom 2019. Prav tako se je uvrstilo na 7. mesto med internetnimi podjetji.

 Xiaomi je sestavni del indeksov Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH in Hang Seng China 50.

 Za več informacij o podjetju Xiaomi obiščite https://blog.mi.com/en/.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji