Objavljeno: 24.5.2022

Xiaomi in Leica Camera najavljata dolgoročno strateško sodelovanje: julija se začenja nova doba upodabljanja z mobilnimi telefoni

 

Xiaomi in Leica imata enake ideje glede upodabljanja v mobilnih napravah. Obe podjetji želita z ekstremnimi tehnološkimi preboji in s prizadevanji na področju estetike nenehno raziskovati optično zmogljivost in fotografsko izkušnjo v dobi mobilnih slik.

 Peking, 23. maj 2022 – Danes Xiaomi, vodilno svetovno podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo, ter Leica Camera, katere legendarni sloves temelji na dolgoletni tradiciji odlične kakovosti, inovativnih tehnologij in nemške izdelave, uradno naznanjata strateško sodelovanje na področju mobilnega upodabljanja. Prvi vrhunski pametni telefon, ki sta ga skupaj razvili obe podjetji, bo uradno predstavljen julija letos.

 

Xiaomi je bil ustanovljen leta 2010 in je trenutno tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Od svoje ustanovitve pred 12 leti je Xiaomi vedno sledil poslanstvu »ustvarjati čudovite izdelke s poštenimi cenami, da bi lahko vsi na svetu uživali v boljšem življenju z inovativno tehnologijo«. Njegovi pametni telefoni in drugi izdelki se prodajajo v več kot 100 državah in regijah po svetu. Z močno podporo na področju raziskav in razvoja ter nenehnim dolgoročnim vlaganjem v tehnologijo je Xiaomi postal vodilno podjetje v tehnoloških inovacijah na področju zabavne elektronike in pametne proizvodnje. In tudi na področju upodabljanja, ki temelji na dolgotrajnem kopičenju znanja pri optiki leč, čipih, algoritmih itd., pa tudi na globokem razumevanju mobilne fotografije (vključno s portreti, nočnimi prizori in drugimi posnetki).

Leica Camera pa že več kot 100 let ustvarja lahke fotoaparate, ki so priljubljeni med uličnimi fotografi, in optične leče svetovnega formata. Z domiselnim optičnim inženiringom in izjemno mojstrsko izdelavo so fotoaparati Leica, nagrajeni z Red Dot, nemški inženiring v najboljši luči, ki še naprej privablja nove generacije fotografov. Xiaomi in Leica imata enake ideje glede upodabljanja. Obe podjetji želita nenehno raziskovati optično zmogljivost in fotografsko izkušnjo v dobi mobilnih slik s pomočjo ekstremnih tehnoloških prebojev in estetskih prizadevanj.

»Xiaomi se osredotoča na ustvarjanje vrhunske uporabniške izkušnje in je vedno upal, da bo do skrajnosti raziskal zmogljivosti fotografije v pametnih telefonih. Xiaomi in Leica se strinjata z prizadevanji in idejami drug drugega ter cenita svoje prednosti in branžo. To sodelovanje bo močno okrepilo Xiaomijevo strategijo upodabljanja. Med sodelovanjem, od optičnega oblikovanja do uglaševanja estetskih usmeritev, so inovativne tehnologije, filozofije izdelkov in slikovne preference obeh strani doživele odlično sinergijo,« pravi Lei Jun, ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor skupine Xiaomi Group.

»V čast mi je napovedati dolgoročno strateško sodelovanje s podjetjem Xiaomi. Leica in Xiaomi sta vrhunski blagovni znamki in v tem procesu sodelovanja delata s ciljem strankam omogočiti novo dobo mobilne fotografije. Prepričani smo, da je s prvim skupno razvitim vodilnim pametnim telefonom za upodabljanje viden pionirski napredek obeh podjetij. Potrošnikom na področju mobilne fotografije bomo zagotovili izjemno kakovost slike, klasično estetiko Leica, neomejeno ustvarjalnost in začeli z novo dobo mobilnega upodabljanja,« je dodal Matthias Harsch, izvršni direktor Leica Camera AG.

O podjetju Xiaomi

Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno aprila 2010 in je začelo kotirati na borzi v Hongkongu 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetno podjetje s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem središču povezana s platformo Internet of Things (IoT).

V skladu z našo vizijo »Sprijateljite se z uporabniki in bodite najbolj kul podjetje v njihovih srcih«, Xiaomi nenehno sledi inovacijam, visokokakovostni uporabniški izkušnji in učinkovitosti delovanja. Podjetje brez predaha ustvarja osupljive izdelke po dostopnih cenah, da bi lahko vsi uživali v boljšem življenju z inovativno tehnologijo.

Xiaomi je eno vodilnih svetovnih podjetij za pametne telefone. Glede na tržni delež pošiljk pametnih telefonov je podjetje leta 2021 zasedlo tretje mesto na svetu. Vzpostavilo je tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), z več kot 400 milijoni pametnih naprav, povezanih z njeno platformo od 30. septembra 2021, razen pametnih telefonov in prenosnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu.

Avgusta 2021 se je podjetje že tretjič uvrstilo na seznam Fortune Global 500 in zasedlo 338. mesto, kar je 84 mest višje kot v letu 2020.

Xiaomi je sestavni del indeksov Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH in Hang Seng China 50.

Za več informacij o podjetju Xiaomi obiščite https://www.mi.com/global/discover/newsroom.

Leica Camera – partner za fotografijo

Leica Camera AG je mednarodni, vrhunski proizvajalec kamer in športne optike. Legendarni sloves blagovne znamke Leica temelji na dolgoletni tradiciji odlične kakovosti, nemški izdelavi in nemškem industrijskem oblikovanju v kombinaciji z inovativnimi tehnologijami. Sestavni del kulture blagovne znamke je raznolikost dejavnosti, ki jih podjetje izvaja za napredek fotografije. Poleg Leica Galleries in Leica Akademies, ki so razširjene po vsem svetu, razpisuje še nagradi Leica Hall of Fame in zlasti Leica Oskar Barnack (LOBA), ki velja za eno najbolj inovativnih sponzorskih nagrad, ki obstajajo danes. Poleg tega ima Leica Camera AG s sedežem v Wetzlarju v Hessnu in drugim proizvodnim obratom v Vila Nova de Famalicão na Portugalskem svetovno mrežo lastnih nacionalnih organizacij in maloprodajnih trgovin Leica.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji