Objavljeno: 1.3.2022

Vrhunski POCO X4 Pro 5G prvič na MWC 2022

POCO X4 Pro 5G prinaša vsestransko izkušnjo najvišje ravni s 120Hz zaslonom AMOLED, kamero 108MP in 67W hitrim polnjenjem.

POCO M4 Pro generator zabave združuje neprekosljivo cenovno dostopnost, kakovost in zmogljivost.

 

BARCELONA - ŠPANIJA, 28. februar  2022 – POCO, priljubljena blagovna znamka med mladimi tehnološkimi navdušenci, na letošnjem Svetovnem kongresu mobilne tehnologije MWC (Mobile World Congress) v Barceloni najavlja novi napravi POCO X4 Pro 5G in POCO M4 Pro. Znamka POCO se na sejmu MWC, kjer so predstavljeni zadnji dosežki na področju tehnoloških inovacij, uradno predstavlja prvič.

POCO X4 Pro 5G je najnovejši pametni telefon blagovne znamke, ki ponuja vrhunsko izkušnjo po dostopni ceni za mlade tehnološke navdušence, ki potrebujejo napravo, ki bo kos zahtevnim nalogam vsakodnevne uporabe. Z vrhunskimi funkcijami, kot so120 Hz zaslon AMOLED, kamera 108 MP, procesor Snapdragon® 5G in 67 W hitro polnjenje, POCO X4 Pro 5G zagotavlja vsestransko vrhunsko zmogljivost za vsakdanjo uporabo, igranje iger in profesionalno fotografijo. Za tiste, ki iščejo vrhunsko zabavo, pa je tukaj POCO M4 Pro, ki ima  zaslon AMOLED s hitrostjo osveževanja 90 Hz v kombinaciji z dvojnimi zvočniki, glavno kamero visoke ločljivosti 64 MP, ki jo poganja izjemno zmogljiv MediaTek Helio G96 in seveda 33W Pro hitro polnjenje.

"Gre za enega ključnih mejnikov za našo blagovno znamko.V podjetju POCO si prizadevamo preseči pričakovanja naših uporabnikov, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo po dostopni ceni," je dejal Kevin Qiu, vodja POCO Global. "S POCO X4 Pro 5G smo zagotovo postavili nov standard v temsegmentu in z izjemnimi tehnološkimi izboljšavami resnično dvignili uporabniško izkušnjo na višjo raven.Za potrošnike, ki iščejo vrhunsko in zabavno izkušnjo po nepremagljivi ceni, je POCO M4 Pro zagotovo zelo konkurenčna izbira."

POCO X4 Pro 5G: Vsestranski as za vsakodnevno uporabo na najvišji ravni

POCO X4 Pro 5G se ponaša z velikim 6,67-palčnim zaslonom AMOLED, ki ne le privablja poglede, ampak tudi deluje s hitrostjo osveževanja 120 Hz ter ponuja gladko in poglobljeno vizualno izkušnjo. To je prvič, da POCO uporablja zaslon AMOLED za serijo X, kar poleg hitrosti osveževanja na dotik 360 Hz pomeni, da se pametni telefon v hipu odzove na vsak premik. Vsako pomikanje ali drsanje po zaslonu zagotavlja manj zamika. Zahvaljujoč širokemu barvnemu razponu, ki podpira DCI -P3 je vsaka barva živahna in večja od življenja. Zaslon AMOLED z ločljivostjo 2400 x 1080 FHD+ lahko samodejno prilagodi svojo svetlost, da se ujema z okolico. Poleg tega je zaslon POCO X4 Pro 5G s certifikatom SGS Eye Care prijazen za oči uporabnika med njegovo dolgo igričarsko zabavo.

POCO X4 Pro 5G ima na čelu niza kamer zmogljiv senzor 108 MP. Meri pri ogromnih 1/1,52" in je eden najzmogljivejših senzorjev na svetu, ki je na napravi POCO uporabljen prvič. V kombinaciji z binning tehnologijo 9-v-1, senzor zajame več svetlobe za boljšo jasnost in iz vsakega posnetka izvleče največ.

Napravo spremljata še ultraširoki objektiv s tipalom 8MP in mikro kamera s tipalom 2MP na zadnji strani, medtem ko je na sprednji strani senzor 16MP. Ne glede na to, ali iščete najboljše posnetke na vrhu zasneženih gora, v središču mesta ali ste razpoloženi za spontani selfi, POCO X4 Pro 5G natančno in jasno zajame vsak prizor. Odlikuje ga vrsta funkcij, kot je možnost panoramskega selfija, ki zagotavlja, da bo prav vsak ostal na posnetku, ne glede na to, za kako veliko skupino posameznikov gre. Ponuja tudi počasen posnetek, dvojni video, videoposnetek s časovnim zamikom, supermakro, filmske filtre in kalejdoskop, da vdahnete življenje in kanček navdušenja slehernemu posnetku, ki bo zagotovo pritegnil pozornost.

Pod ohišjem se skriva procesor Snapdragon® 695 5G, zasnovan na zmogljivem 6nm naboru čipov, ki prinaša hitrost in učinkovitost na najvišji ravni. Osemjedrni CPU vodita zmogljivi jedri Arm Cortex-A78, ki lahko dosežeta hitrost do 2,2 GHz. Poleg 8 GB RAM-a POCO X4 Pro 5G ponuja še dodatnih 3 GB, preoblikovanih iz 256 GB ROM-a zahvaljujoč tehnologiji dinamičnega pomnilnika RAM [1], zaradi česar je idealen za mobilno igranje iger brez zamika in zagotavlja gladko uporabniško izkušnjo, ustvarjeno za povezljivost 5G.

Z izjemno baterijo zmogljivosti 5000 mAh se lahko uporabniki pomikajo, brskajo in igrajo ves dan in noč z več kot 15 urami predvajanja videoposnetkov, 25 urami branja, 191 urami predvajanja glasbe [2]. Ko v napravi končno zmanjka energije, se lahko uporabniki v trenutku vrnejo v akcijo. Zahvaljujoč 67 W hitremu polnjenju lahko POCO X4 Pro 5G napolni 70 % v samo 22 minutah – zgolj odmor za kavo – in se lahko popolnoma napolni v samo 41 minutah[3]. Poleg tega POCO X4 Pro 5G zagotavlja poglobljeno izkušnjo zabave, saj ponuja dvojna zvočnika za glasen in čist stereo zvok ter linearni Z-osni motor za močnejše vibracije z ostrejšo in natančnejšo povratno informacijo med igranjem iger. Pametni telefon podpira tudi povsem nov vmesnik MIUI 13 z novimi funkcijami in izboljšavami za optimalno uporabniško izkušnjo.

POCO M4 Pro: Vrhunska zabava po neprekosljivi ceni

POCO M4 Pro je generator zabave, ki združuje kakovost in zmogljivost po neprekosljivi ceni. Njegov 6,43-palčni zaslon uporablja zaslon AMOLED DotDisplay prvič v kateri koli seriji POCO M s hitrostjo osveževanja 90 Hz in hitrostjo vzorčenja na dotik 180 Hz, kar ponuja visoko občutljivost za vsako interakcijo z napravo.

Širok barvni razpon, ki podpira DCI-P3, oživi vsako barvo, zaslon pa ima oceno svetilnosti do 1000 nit. Svetlost lahko samodejno prilagaja glede na okolico, kar omogoča neprekinjeno zabavo, certifikat SGS pa je zagotovilo, da je zaslon očem bolj prijazen tudi pri dolgih sejah gledanja. Reading Mode 3.0 omogoča uporabnikom, da preklopijo na toplejšo barvno temperaturo in tako zlasti ponoči zmanjšajo obremenitev oči. Prav tako lahko ozadju besedila dodajo tudi teksturo papirja za bolj pristno izkušnjo. Vse to deluje pri ločljivosti 2400 x 1800 FHD+, kar pomeni, da lahko uporabniki ob gledanju najnovejših vlogov ali brskanju po družbenih omrežjih, uživajo v ostri, živi in barviti vizualni izkušnji.

Trojna kamera z glavno kamero visoke ločljivosti 64 MP posname izostrene fotografije in je prva te vrste v seriji M. Trojno nastavitev zaokrožuje ultra široka kamera z 8 MP, ki s širšim 118° kotom zajame prav vse. Hkrati lahko z makro objektivom  ločljivosti 2 MP posnamemo spektakularne posnetke

 

mikrosveta. Trojna kamera ima tudi funkcije s katerimi lahko ujamete vsak trenutek dneva z osupljivimi podrobnostmi, vključno s počasnim videoposnetkom, videoposnetkom s časovnim zamikom in nočnim načinom. Za ljubitelje selfijev pa bo izzivu kos sprednja kamera 16 MP, s pomočjo katere bodo na družbenih omrežjih videti v svoji najboljši podobi.

POCO M4 Pro tehta le 179,5 g v tankem 8,09 mm[4] okvirju, zaradi česar je najlažji pametni telefon POCO doslej. Toda manjša teža ne pomeni žrtvovanja vsestranskosti uporabe. Prav nasprotno. Opremljen je z izjemno baterijo 5000 mAh, ki lahko zdrži več kot dva dni[5]. Poleg tega se po zaslugi izjemne 33 W Pro tehnologije hitrega polnjenja popolnoma napolni v samo eni uri[6] – ravno dovolj časa za prigrizek. Ali drugače - s samo 10-minutnim polnjenjem lahko uporabniki gledajo videoposnetke do dve uri.

POCO M4 Pro pod ohišjem skriva procesor MediaTek Helio G96, visoko zmogljiv nabor čipov, ki lahko prenese vse, kar mu uporabnik naloži. Medtem ko bliskovito hitri 2,05 GHz osemjedrni CPU in sodobna grafična kartica ARM Mali-G57 MC2 GPU dajeta POCO M4 Pro vso moč, ki jo uporabnik potrebuje za vrhunsko zabavo. Za dodatno maksimalno delovanje poskrbi tehnologija LiquidCool 1.0 Plus, zasnovana tako, da POCO M4 Pro ohranja zmerno temperaturo, ne glede na to, kako dolgo in pogosto napravo uporabljate.

Če 8 GB RAM-a ni dovolj, dinamični RAM omogoča prenos dodatnih 3 GB iz 256 GB ROM-a. Pomnilnik je mogoče razširiti do 1 TB[7], kar pomeni, da lahko v osebno knjižnico shrani do 500 videoposnetkov, 250.000 pesmi in 500.000 fotografij[[8]. POCO M4 Pro je opremljen tudi z dvojnimi zvočniki za poglobljeno zvočno izkušnjo, linearnim Z-osnim motorjem za odzivno povratno informacijo in popolnoma novim vmesnikom MIUI 13 za stabilno in privlačno uporabniško izkušnjo.

Zvest svoji naravi vsestranskega asa in središča zabave, POCO na svoj seznam funkcij za najnovejše naprave dodaja še eno storitev. YouTubova naročniška storitev, YouTube Premium, bo vnaprej nameščena tako na POCO X4 Pro 5G kot na POCO M4 Pro – prvič za vse telefone POCO. Za češnjo na torti ponudbe lahko uporabniki uživajo v YouTube Premium do dva meseca brezplačno. To pomeni dva meseca brez oglasov, gledanja brez povezave in nemotenega dostopa do video ter glasbenih vsebin na platformi Youtube.

Razpoložljivost izdelkov

POCO X4 Pro 5G bo na voljo v treh barvah: Laser Black, Laser Blue in POCO Yellow. Prav tako bo na voljo tudi v dveh različicah: 6GB+128GB in 8GB+256GB.

6GB + 128GB: priporočena maloprodajna cena od 299 EUR prek uradnih prodajnih kanalov.

8GB + 256GB: priporočena maloprodajna cena od 349 EUR prek uradnih prodajnih kanalov.

POCO M4 Pro bo prav tako na voljo v treh barvah, Power Black, Cool Blue in POCO Yellow ter v dveh različicah: 6GB+128GB in 8GB+256GB.

6GB + 128GB: priporočena maloprodajna cena od 219 EUR prek uradnih prodajnih kanalov.

8GB + 256GB: priporočena maloprodajna cena od 269 EUR prek uradnih prodajnih kanalov.

 

Opombe

[1] Dejanska podpora in združljivost pomnilniških kartic se lahko razlikujeta med proizvajalci. 6 GB se lahko razširi na 8 GB, 8 GB pa na 11 GB.

[2] Podatki temeljijo na rezultatih internega testiranja. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.

[3] Podatki temeljijo na rezultatih internega testiranja. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.

[4] Debelina se lahko nekoliko razlikuje med različnimi barvnimi različicami.

[5] 5.000 mAh je tipična vrednost. Na podlagi rezultatov internih testov. Dejanska življenjska doba baterije se lahko razlikuje.

[6] Preizkušeno v notranjih laboratorijih. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.

[7] Dejanska podpora in združljivost pomnilniških kartic se lahko razlikujeta med proizvajalci.

[8] Izračunske predpostavke: en MP3 = 4MB, ena slika = 2MB, in en film = 2GB.

O blagovni znamki POCO

POCO je neodvisna mlada blagovna znamka družbe Xiaomi. Do tega trenutka je POCO vstopil na več kot 85 trgov. Samo v letu 2021 je skupna prodaja pametnih telefonov POCO dosegla 23 milijonov enot.

Trenutno ima POCO neodvisno ekipo za izdelke, prodajo in trženje ter si deli Xiaomijeve kapacitete pri proizvodnji in poprodaji. POCO je blagovna znamka, ki temelji na filozofiji »Vse, kar potrebuješ, nič, kar ne potrebuješ« s ključnim poudarkom na zahtevah in povratnih informacijah svojih privržencev. Zgrajena je na razvoju tehnologij, ki jih njeni uporabniki resnično potrebujejo, s čimer demokratizirajo odločanje o posodobitvah izdelkov na način, da se sami razvijajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji