Objavljeno: 19.10.2021

Unistar PRO bo prenovil tehnološke temelje srbskega pravosodja

Beograd, 18. oktober 2021 – Skupina Actual I.T. oziroma njeno podjetje Unistar PRO bo v Srbiji postavilo nov centraliziran sistem vodenja sodnih zadev za srbska sodišča na ravni države. Poskrbelo bo za postavitev in vzdrževanje IT-okolja, ki bo del kritične infrastrukture države.

Potreba po nadgradnji zastarele zakonodaje in sistema za vodenje sodnih primerov je bila prepoznana kot nujna, če se želi srbski pravosodni informacijsko-komunikacijski sistem približati pravosodnim standardom EU. Kot je navedeno v poročilu Evropske komisije, poimenovanem Srbija 2020, se srbski pravosodni sistem še naprej opira na več različnih aplikacij za vodenje sodnih primerov, ki niso medsebojno povezane. Evropska komisija je Srbijo obvestila o nujnosti celovite strategije glede informacijske in komunikacijske tehnologije na področju pravosodja in ji predstavila jasne roke in s prenovo tehnološkega okolja povezane finančne obveznosti. EU se je odločila, da bo Srbiji pomagala dvigniti tehnološko plat domačega pravosodja na nov nivo, na razpisu za prenovo IT-okolja srbskega pravosodja pa je med številnimi lokalnimi in evropskimi ponudniki zmagalo podjetje Unistar PRO. Unistar PRO je kot vodilni partner podpisal triletno pogodbo z Delegacijo EU v Srbiji, za postavitev in izvajanje centraliziranega sistema vodenja sodnih zadev za vsa srbska sodišča. Vrednost projekta znaša 9,5 milijona evrov.

"Unistar PRO je uspel ponuditi najboljšo rešitev z vidika učinkovitosti delovanja in stroškov," je izbiro komentirala delegacija EU.

Inženirji podjetja Unistar PRO bodo postavili hiperkonvergenčni podatkovni center ter optimizirali zmogljivosti obdelave in hrambe podatkov. Večina IT-virov in omrežnih funkcij bo virtualiziranih, kar bo omogočilo njihovo enostavno dodeljevanje dejanskim obremenitvam in zagotavljalo visoko učinkovitost podatkovnega centra.

"Postavitev visoko virtualiziranega podatkovnega centra bo naročniku omogočila znižanje administrativnih stroškov brez ogrožanja odpornosti in učinkovitosti delovanja IT-okolja, kar predstavlja idealne temelje za implementacijo novega sistema vodenja sodnih zadev srbskega sodstva. Ponosni smo, da nas je delegacija EU v Srbiji izbrala kot partnerja za izvedbo zahtevnega projekta, izkazano zaupanje bomo vsekakor upravičili in pridobili še eno odlično referenco," je dodal Erdis Škrgić, direktor prodaje podjetja Unistar PRO.

"Skupina Actual I.T. prek svojih hčerinskih družb Unistar PRO in Actual I.T. Beograd znova dokazuje, da obvlada postavljanje IT-okolij, ki so del kritične državne infrastrukture. Ti projekti za nas niso pomembni le zaradi svoje kompleksnosti, ampak so tudi nagrada za naša vlaganja v razvoj rešitev in znanj zaposlenih. Z njimi pa še dodatno krepimo prisotnost na trgu IKT v regiji Zahodnega Balkana," je dejal Pavle Jazbec, izvršni direktor skupine Actual I.T.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji