Objavljeno: 14.10.2022

Trajnostne prakse podjetij: Lenovo storitve nadomeščanja ogljičnega odtisa nadomestile že več kot milijon ton CO2

 

  • Storitve CO2 Offset Services so zdaj na voljo tudi za strežnik Lenovo ThinkSystem.
  • Nadomestna sredstva bodo vložena v pobude, ki jih odobri organizacija Združenih narodov (ZN), kot so obnovljivi viri energije ali ekološki projekti po vsem svetu.
  • Celostni trajnostni pristop vključuje uporabo tehnologije nizkotemperaturnega spajkanja v proizvodnji, storitve, ki podaljšujejo življenjske cikle naprav, in storitve obnovitve sredstev za okoljsko skladno odstranjevanje strojne opreme, ki podpira prizadevanja za krožno gospodarstvo.

 

Ljubljana, 14. oktober 2022 – Današnji dan je pomemben mejnik za Lenovovo storitev izravnave emisij CO2, prvo tovrstno pobudo v tehnološki industriji: stranke družbe Lenovo so nadomestile več kot 1 milijon ton ogljikovega dioksida pri svojih nakupih računalnikov Think (namizni računalniki, delovne postaje, prenosni računalniki). To je enako količini toplogrednih plinov, ki jih v enem letu v ozračje izpusti več kot 215.000 osebnih vozil. Podjetje je prav tako objavilo, da lahko podjetja zdaj omenjene storitve izberejo tudi ob nakupu strežnikov Lenovo ThinkSystem.

 “Čeprav bi moral naš končni cilj vedno biti zmanjšanje vpliva na okolje, so izravnave ogljika – odgovorne in neodvisno akreditirane – močno orodje za spodbujanje dodatne in zelo potrebne podpore podnebnim ukrepom. Mejnik, ki ga praznujemo danes, in razširitev storitev izravnave CO2 na naš portfelj strežnikov poudarjata osredotočenost in moč naših prizadevanj, da bi svoje stranke vključili v boj proti podnebnim spremembam. Kot del svoje poti preobrazbe iz ponudnika osebnih računalnikov v ponudnika celovitih storitev nameravamo še naprej zagotavljati rešitve, ki našim strankam pomagajo doseči njihove trajnostne cilje,” je povedala Claudia Contreras, izvršna direktorica oddelka Global Sustainability Services v podjetju Lenovo.

S preprostim doplačilom ob nakupu računalnikov lahko podjetja in potrošniki izravnajo emisije ogljika, ki nastanejo od izdelave do dostave njihovega računalnika ali strežnika kot tudi porabljeno energijo v življenjskem ciklu naprave. Preko organizacije ClimeCo, zunanjega globalnega svetovalca, se zbrana sredstva usmerjajo v okoljske projekte, ki jih odobrijo ZN, kot so mlini na veter, sončne elektrarne in pobude za obnovljivo energijo, vključno z inovativnimi metodami, ki izkoriščajo stranske kmetijske proizvode kot vir za elektriko. V začetku leta 2022 je Lenovo razširil svoj program za izravnavo ogljika s poslovnih strank še na posamezne potrošnike in osebne računalnike iz družin Lenovo Legion in Yoga.

Naraščajoče povpraševanje po okoljevarstvenih storitvah

Od uvedbe leta 2021 je stopnja uporabe Lenovovih storitev izravnave CO2 v porastu, pri čemer količine izravnanega ogljika s strani strank vsako četrtletje dosegajo dvomestno rast. To kaže, da podjetja vedno pogosteje iščejo rešitve IT, ki izpolnjujejo njihove potrebe, povezane z varovanjem okolja, in jim omogočajo zmanjšanje okoljskega odtisa.

Pogled onkraj emisij

Znižanje ogljičnega odtisa je le en element Lenovovega pristopa k trajnostnim inovacijam. Lenovo TruScale ponuja tehnološko opremo in storitve na podlagi naročnine ali sisteme kot storitev, kar zmanjšuje količino odpadkov v celotni vrednostni verigi. TruScale na primer pomaga podjetjem pri ponovni uporabi in recikliranju odslužene opreme IT, kar krepi krožno gospodarstvo in zmanjšuje količino odpadkov.

“Skrb za okolje presega izravnavo ogljika, ki je le eno orodje v našem naboru. Izkoriščamo lastne integrirane zmogljivosti v strojni opremi, infrastrukturi, programski opremi in storitvah ter združujemo svoje partnerje za razvoj inovativnih trajnostnih rešitev na področju IT. Zavedamo se, da bomo le z močnim sodelovanjem dosegli svoje ambicije ogljične nevtralnosti. S tem v mislih bomo še naprej spodbujali (bolj) krožno gospodarstvo, zmanjševali odpadke v celotni vrednostni verigi, zmanjšali uporabo neobdelanih materialov v izdelkih, se osredotočili na obnovljive vire energije in vedno vzdrževali stroge standarde glede dobaviteljev, vse v skladu z našim poslanstvom”, je dodala ga. Contreras. 

Lenovo je bil tudi pionir nekaterih pomembnih inovacij, kot je uporaba tehnologije nizkotemperaturnega spajkanja, ki zmanjšuje emisije toplogrednih plinov med proizvodnjo osebnih računalnikov, in jo brezplačno delil z industrijo. Poleg tega tehnologija Lenovo Neptune Direct Water-Cooling zagotavlja vodilno učinkovitost podatkovnega centra v industriji z recikliranjem zank in uporabo tople vode za hlajenje sistemov in strankam omogoča zmanjšanje porabe energije do 40 odstotkov. Lenovo v proizvodni proces izdelka vključuje reciklirano plastiko in širi vrste recikliranih materialov, ki se uporabljajo v proizvodnji svojih naprav, kot je recikliran magnezij.

Cilje podjetja glede zmanjšanja emisij za doseganje ogljične nevtralnosti trenutno preverja pobuda Science Based Targets za validacijo glede na standard Net-Zero. V poslovnem letu 2021–2022 je Lenovo poročal o napredku pri doseganju ciljev zmanjšanja emisij do leta 2030, vključno s 15-odstotnim zmanjšanjem (neposrednih) emisij. Podjetje se vse bolj osredotoča na sodelovanje z dobavitelji za zmanjšanje intenzivnosti emisij v celotni vrednostni verigi.

Oddelek Lenovo Solutions and Services Group (SSG) združuje vse IT-rešitve in storitve družbe Lenovo na področju osebnih računalnikov, infrastrukture in pametnih vertikal, vključno s ponudbo storitev podpore, upravljanja, projektov in rešitev, v eno namensko organizacijo. Z mrežo več kot 20.000 tehnikov na 180 trgih oddelek SSG strankam pomaga pri njihovi digitalni preobrazbi na globalni in lokalni ravni z zagotavljanjem praktičnih inovacij za krepitev njihove konkurenčne prednosti.

www.lenovo.si

O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globalni tehnološki velikan s 70 milijardami dolarjev prihodkov. Podjetje je uvrščeno na 171. mesto na lestvici Fortune Global 500, zaposluje 75.000 ljudi po vsem svetu in vsak dan služi milijonom strank na 180 trgih. Osredotočeno na drzno vizijo zagotavljanja pametnejše tehnologije za vse, je podjetje Lenovo svoje uspehe kot vodilni proizvajalec računalnikov na svetu nadgradilo s širitvijo na nova rastoča področja infrastrukture, mobilnih telefonov, rešitev in storitev. Ta preobrazba skupaj z inovacijami, ki spreminjajo svet, pomeni, da Lenovo gradi bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno digitalno družbo za vsakogar in povsod. Če želite izvedeti več, obiščite spletno stran https://www.lenovo.com ali preberite najnovejše novice na našem portalu StoryHub.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji