Objavljeno: 13.12.2022

Teja Jeglich Design & Mancca predstavljata:

Kolekcija Crystal dreams predstavlja sanjski modni kos

Modni ustvarjalki Teja Jeglič in Manca Končnik sta združili svoje moči, prepletli modno zgodbo nakita in torbic ter ustvarili kolekcijo CRYSTAL DREAMS (Kristalne sanje). Rdeča nit kolekcije toaletnih torbic, ki so unikatne in ročno izdelane (vsake je na voljo le en kos), so svetlikajoči detajli in njuna želja po skupnem ustvarjanju.  

Tejajeglichdesign: prečudoviti modni detajli, skriti v torbicah

Za modno oblikovalko Tejo Jeglič ste zagotovo že slišali, saj so njene torbice prava zgodba o uspehu. Teja je sicer po izobrazbi modna oblikovalka, oblikovalka torbic oziroma modnih dodatkov. “Vedno me je veselila moda in vse, kar je povezano z njo, zato sem se podala na pot oblikovanja oblačil na Fakulteti za dizjn, nekaj časa sem preživela tudi v Angliji, kjer sem študirala modno oblikovanje na šoli Leeds college of art. Tam sem tudi ustvarila blagovno znamko Tejajeglichdesign,svoje modne začetke razkriva oblikovalka, ki jo modne navdušenke še vedno občudujejo in jo največkrat najdejo na spletni strani www.tejajeglichdesign.com.

“Sprva sem se malce iskala v dizajnu, ustvarjala sem oblačila, nato nakit, na koncu pa me je navdušilo ustvarjanje modnih dodatkov oz. torbic, poleg tega sem lansirala tudi lasten parfum. Tako že od leta 2014 uspešno poslujem na slovenskem trgu.” Poleg spletnega nakupovanja pa ima Teja tudi atelje, kjer si vsi, ki bi to želeli, lahko izberejo unikatni dizajn, na Kvedrovi ulici 5a v Ljubljani.

Ko so njene torbice in nahrbtniki postali prava zgodba o uspehu, je kaj hitro dobila konkurenco, saj so jo nekateri začeli kopirati. “Saj veste, kako je z rekom o dobrem konju, kajne? Jaz se s tem nisem pretirano obremenjevala, saj stojim za vsakim svojim kosom, ki je plod moje domišljije in znanja in je narejen v Sloveniji. Ko so navdušenke dobro sprejele modne dodatke, smo se z ekipo odločili, da svojo ponudbo razširimo tudi na oblačila, po novem letu pa sledijo še nove in večje zgodbe,” razkriva.

Mancca: zgodba o nakitu geometrijskih likov

Zgodba Mance Končnik je že od mladosti povezano z ustvarjanjem, od risanja, oblikovanja pa vse do nakita. Njena želja po kreiranju je bila tako velika, da ji je mama komaj sproti kupovala ves potreben material. “Resno pa sem se začela ukvarjati z modo pred slabimi štirimi leti, ko je čisto po nesreči nastal prvi modni produkt,” razlaga Manca, ki je bila pred tem v slikarskih vodah.

Njene abstraktne slike so jo pripeljale tudi do laserskih izrezov geometrijskih likov za detajl na steni. “Z geometrijo sem povezana že od majhnega. In ker so od večjih izrezov ostali majhni ostanki, sem jih začela skladati skupaj in v sekundi se je porodila ideja za ‘nore statement kose’, ki so kar klicali po tem, da se iz njih rodi nova zgodba,” pove Manca, ki jo najdete na spletni strani www.studio-mancca.com.

Njena znamka Mancca tako bazira predvsem na čistih linijah, geometrijskih elementih, ki so prepleteni z najrazličnejšimi materiali, ki dodajo mehkobo ostrim linijam. Poigrava se s pleksi steklom, peskom, bleščicami, verigami, kristali… Namenjena je urbanim, modnim in samozavestnim ženskam, ki si  ne bojijo izstopati iz množice povprečja z drznim kosom, ki privablja poglede. Ustvarja, ne samo modne “dodatke”, ampak samostojne modne kose, ki poživijo in izstopajo. Znamka ima svoje korenine v letu 2011, zadnja 4leta pa bazira na ustvarjanju modnih dodatkov. Nadgrajevala se je z obilo sodelovanj s priznanimi slovenskimi  oblikovalci in estrandniki, kamot statement kosi tudi spadajo. Za piko na I pa so modni kosi svoje mesto dobili, ne samo v spletni trgovini, ampak tudi v fizičnem ateljeju v Kanju na Glavnem trgu 24.  Vabljeni po svojo modno zgodbo.

Crystal dreams: sanjski modni kos toaletne torbice

Kolekcija Teje in Mance, ki sliši na ime Crystal dreams, povezuje sanje o sodelovanju obeh oblikovalk in svetlikajoče elemente, ki jih najdete na modnih torbicah. “Združila naju je ustvarjalna pot, ko sva ugotovili, da imava podoben stil oblikovanja. Veselijo naju geometrijske oblike, močni vzorci, kričeči in vpadljivi materiali in seveda unikatnost,” povesta modni ustvarjalki in dodata, da kolekcija enostavno pooseblja obe. Je čista, a obenem svetlikajoče edinstvena. Tako so se rodile toaletke s prepletanjem elementov, ki jih oblikovalki uporabljata pri svojem ustvarjanju. Toaletne torbice, kjer sta združili svoje moči, so izdelane kot ekskluzivni unikati. To pomeni, da je vsaka torbica izdelana ročno, vsake pa je na voljo samo po en kos.

Foto: Hančič Photography

KONTAKT ZA MEDIJE:

Katarina Štular, agencija IDEALIA

katarina@idealia-pr.si

TELEFON: 041 793 330

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji