Objavljeno: 7.11.2022

Synology v letu 2023

Ljubljana, 7. 11. 2022 — Na tiskovni konferenci "2023 and Beyond" je Synology napovedal več novih naprav in storitev, ki jih lahko pričakujemo v letu 2023.

Na dogodku je bilo predstavljenih več novosti, tako strojne kot programske opreme, glavni poudarek pa je bil na novem Wi-Fi usmerjevalniku WRX560, operacijskem sistemu DSM 7.2 in funkcionalnostih, ki jih prinaša, ter na novih modelih strežnikov NAS z letnico x23.

WRX560 – novi usmerjevalnik Wi-Fi 6 AX

Osrednjo pozornost na dogodku je požel napovedani novi usmerjevalnik. WRX560 je usmerjevalnik Wi-Fi 6 »Mesh« naprava, ki bo delovala z vsemi modeli, ki podpirajo mesh tehnologijo. Ker je bil maja 2022 predstavljen usmerjevalnik RT6000ax, bo dolgo pričakovani manjši model WRX560 opravljal vlogo AP mesh konektorja tako zaradi svoje velikosti in dizajna kot tudi zaradi zmogljivosti.

Serija x23

X23 modeli strežnikov NAS bodo na trg prišli že v prvi polovici leta 2023. Najprej lahko pričakujemo DS923+, kmalu zatem pa še DS723+. DS923+ predstavlja naslednika modela DS920+ s 4 režami za vgradnjo diskov, procesorjem AMD R1600 in 4GB DDR4 ECC pomnilnikom (razširljiv do 32GB), dvojnim 1G omrežjem z možnostjo nadgradnje na 10G z novo mini kartico E10G22-T1.

DSM 7.2

Z novo različico DSM 7.2. bo možno uporabljati dolgo zahtevano varnostno funkcijo – kodiranje particij (Volume Encrytion). Poleg trenutnega kodiranja map bo nova funkcija omogočila popolno kodiranje za vse, ki želijo implementirati to vrsto zaščite, ali če je to potrebno. DSM 7.2. uvaja tudi funkcijo Write Once Read Many, ki bo omogočila zaklepanje mape v skupni rabi za vnaprej določeno časovno obdobje. Novost operacijskega sistema DSM je tudi ta, da bo omogočal izvajanje večkanalne podpore za naprave z več omrežnimi adapterji, ki jih je mogoče združiti, da bi zagotovili boljšo in hitrejšo pretočnost tudi pri kombiniranih hitrostih.

Novosti v oblaku Synology C2

Hibridne rešitve so danes pomemben sestavni del mnogih podjetij in Synology sledi temu trendu. Z uvedbo DSM 7 leta 2021 je podjetje razširilo svoj portfelj v oblaku, od preproste varnostne kopije do upravitelja gesel in storitev, kot sta Object Storage in C2 Surveillance.

Poleg teh rešitev v oblaku obstaja tudi komercialna platforma Hybrid Share. HS bo kmalu dobila nekaj novih funkcionalnosti, kot sta samostojni spletni portal in neposredno deljenje datotek. Obe funkciji bosta skrbnikom in uporabnikom omogočili boljše upravljanje datotek v skupni rabi brez izpostavljanja strežnika NAS internetu.

Druga hibridna rešitev, ki jo lahko pričakujemo, je Synology Backup Cloud, ki se osredotoča na približevanje Synology C2 Backup platformi. Glavni cilj Synology Backup Clouda je implementacija enotnega vmesnika za skrbnike in uporabnike, ki bodo lahko spremljali opravila in naprave. Ta rešitev poskuša približati izkušnjo lokalne rešitve za varnostno kopiranje Active Backup platformi Synology C2 Backup.

Synology je še predstavil nekaj dodatnih novosti, ki jih pripravljajo v letu 2023. Napovedali so izboljšave rešitve Hyper Backup - dodana je možnost za nespremenljive varnostne kopije ter popolna varnostna kopija DSM. Synology je že predstavil različico nadzornega sistema Surveillance Station z oznako 9, vendar se mobilna aplikacija pri uporabnikih počasi prijema. To se bo spremenilo z novo različico rešitve DSCam, ki bo imela možnost urejanja območij za zaznavanje gibanja, iskanje in načrtovanje dogodkov.

Nadzorne kamere Synology

Synology bo v prvi polovici leta 2023 predstavil modele nadzornih kamer Bullet in Dome pod lastno blagovno znamko. Zasnovane so predvsem za nadzorne sisteme Synology, kjer boste lahko v uporabniškem vmesniku izvedli konfiguracijo z enim klikom. Predstavljena modela sta BC500 (Bullet) in TC500 (Dome).

Nenazadnje pa so napovedali tudi novi Visual Station VS750HD. Nadzorna naprava podpira 75 kanalov, ima dvojni izhod 4K HDMI, podporo za H.264/H.265, podporo KB/M in skladnost z NDAA/TAA.

Posnetek predstavitve Synology 2023 AND BEYOND à

Več informacij o rešitvah in napravah Synology à

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji