Objavljeno: 13.3.2023

Synology je predstavil RS2423+/RS2423RP+

Ljubljana, 13. 3. 2023 — Synology je predstavil RackStation RS2423+ in RS2423RP+, ki vsestransko in stroškovno učinkovito dopolnjujeta serijo strežnikov NAS Synology z oznako Plus. Napravi z višino 2U in 12 režami za vgradnjo diskov RS2423(RP)+ sta idealni rešitvi za upravljanje podatkov in varnostno kopiranje za mala in srednje velika podjetja ter podružnice.

»Z visoko zmogljivostjo ter prilagodljivimi možnostmi konfiguracije in razširitve so ti strežniki popolna rešitev za lokalno shranjevanje za rastoča podjetja,« je dejala Peggy Weng, produktna vodja v podjetju Synology.

Zmogljivost in prilagodljivost

RS2423(RP)+ s hitrostmi branja / zapisovanja1 nad 3.500 / 1.700 MB/s ponuja večjo zmogljivost v primerjavi s svojim predhodnikom. Naprava ima vgrajeno povezljivost 10 GbE in dvoje vrat 1GbE ter podporo za dodatno omrežje s hitrostjo pretoka 10 ali 25 GbE. Dvanajst ležišč za vgradnjo diskov v napravi RS2423(RP)+ podpira do 216 TB skupne kapacitete prostora za hrambo podatkov. Nova strežnika je mogoče z razširitveno enoto RX1223RP razširiti na 24 ležišč, kar pomeni, da lahko skupna kapaciteta obsega do 432 TB hrambenega prostora.2

Podjetja, ki potrebujejo nizko latentnost ali velike zmogljivosti naključnega I/O, lahko uporabijo diske SSD SATA in tako ustvarijo dodatno shrambo s hitrimi diski SSD ali pa jih uporabijo kot predpomnilnik za branje in zapisovanje in tako pospešijo delovanje diskov HDD.

Zasnovan za zanesljivost

Dvoje gigabitnih ethernet vrat v napravi RS2423(RP)+ je mogoče povezati s funkcijo Link Aggregstion in tako omogočiti samodejni nadomestni način delovanja omrežja in uravnoteženje obremenitve. Medtem pa je mogoče dve enoti RS2423(RP)+ povezati s pomočjo storitve Synology High Availability, da tvorita zanesljivo aktivno/pasivno strežniško gručo, ki omogoča maksimalen čas delovanja. Poleg tega ima RS2423RP+ redundantno napajanje, kar še dodatno poveča možnosti za neprekinjeno delovanje sistema.

Vsestranska podatkovna platforma

RS2423(RP)+ ponuja tudi zbirko zanesljivih rešitev za upravljanje datotek, skupno rabo in sinhronizacijo. Poleg hitrega lokalnega dostopa do datotek rešitev Synology Drive omogoča preprost dostop med platformami do orodij za upravljanje in skupno rabo datotek. Povežite in sinhronizirajte podatke med napravami tako, da bodo imele ekipe ali pisarne na oddaljeni lokaciji samodejno posodobljene dokumente in druge podatke, ki jih potrebujejo za učinkovito delo.

Podjetja z večjimi zahtevami po sinhronizaciji lahko izkoristijo moč rešitev v oblaku, ki omogočajo še večjo produktivnost in zmanjšajo potrebe po vzdrževanju. Rešitev Hybrid Share ohranja sinhronizacijo več spletnih mest z manjšo pasovno širino, saj je treba datoteke na strežnike C2 naložiti samo enkrat. Podatki, do katerih pogosto dostopate, so lokalno shranjeni v predpomnilniku, kar zagotavlja takojšen in hiter dostop med pretakanjem drugih datotek, ki jih potrebujete bolj poredko, s čimer se zmanjša potreben prostor za shranjevanje. Poleg tega je mogoče nepričakovane in začasne zahteve po shranjevanju izpolniti s prilagodljivo shrambo v oblaku.

Več o upravljanju datotek.

Vsestranski video nadzor

Synology Surveillance Station je zmogljiva in prilagodljiva rešitev za upravljanje z video posnetki (VMS) s podporo za več kot 8.300 preverjenih in ONVIF certificiranih kamer IP. Na vsak RS2423(RP)+ je mogoče povezati do 50 kamer, večje namestitve pa je mogoče ustvariti s povezovanjem več strežnikov Synology z uporabo centralnega sistema upravljanja, vgrajenega v rešitev Surveillance Station.

Surveillance Station ponuja vrsto močnih, a uporabniku prijaznih orodij za spremljanje, upravljanje in analizo, ki so dostopna iz osebnih računalnikov in mobilnih naprav. Kot zaupanja vredno rešitev za nadzor uporabljajo Surveillance Station podjetja ali posamezniki za varovanje svojih domov na več kot 500.000 lokacijah po vsem svetu.

Več o rešitvi Surveillance Station.

Vgrajena celovita zaščita podatkov

Vsestranski RS2423(RP)+ zagotavlja učinkovito varnostno kopiranje podatkov in IT infrastrukture s podporo za varnostno kopiranje osebnih računalnikov/strežnikov Windows, virtualnih računalnikov VMware in Hyper-V VM, Microsoft 365 in Google Workspace SaaS. Vse navedene rešitve so dostopne z uporabo enotnega intuitivnega vmesnika.

Neprekinjenost poslovanja podjetja je mogoče zagotoviti z izdelavo posnetkov stanja, ki ščitijo datoteke in LUN-e pred nenamernim izbrisom in grožnjami, kot je izsiljevalska programska oprema. Pri tem uporabljajo minimalno količino prostora za shranjevanje in omogočajo skoraj takojšnjo obnovitev podatkov. RS2423(RP)+ vključuje tudi celovite zmogljivosti varnostnega kopiranja sistema in datotek za varno varnostno kopiranje v druge sisteme Synology ali storitev za shranjevanje v oblaku.

Več o zaščiti podatkov in varnostnem kopiranju.

Garancija in dobavljivost

RS2423(RP)+ je podprt s triletno garancijo za strojno opremo Synology3. Dodatno je na voljo dveletno podaljšano jamstvo.

Naprave so že na voljo pri prodajalcih in partnerjih Synology. Za dodatne informacije obiščite https://www.xenon-forte.si/kontakt/.

  1. 1.       Podatki o zmogljivosti so pridobljeni z internim testiranjem družbe Synology. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje glede na testno okolje, uporabo in konfiguracijo. Za več informacij glejte tabele učinkovitosti.
  2. 2.       RS2423+/RS2423RP+ podpira do 24 pogonov z dodatkom razširitvene enote Synology RX1223RP, ki se prodaja ločeno.
  3. 3.       Garancijska doba začne teči od datuma nakupa, kot je naveden na vašem računu. Preberite več tukaj.

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji