Objavljeno: 15.3.2022

Serija Xiaomi 12 daje vrhunskosti nov pomen

Najsodobnejši algoritmi umetne inteligence in mobilne platforme Snapdragon®zagotavljajo kinematografske izkušnje

Beijing, China, 15 marec, 2022 – Xiaomi je danes napovedal lansiranje povsem nove serije Xiaomi 12 za svetovne trge, ki vključuje tri prelomne naprave: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 in Xiaomi 12X.

 

Serija Xiaomi 12 je pravi generator zabave, zasnovana za opolnomočenje uporabnikov po vsem svetu z najsodobnejšo videografijo, ki prinaša impresiven napredek pri Xiaomijevem patentiranem algoritmu umetne inteligence, izjemno moč procesorja in vsestransko izboljšano izkušnjo.

Zajemite kinematografske posnetke kadar koli

 

Serija Xiaomi 12 uporabnikom omogoča snemanje posnetkov studijske kakovosti ne glede na razmere, pa naj gre za zahtevne svetlobne pogoje ali premikajoče se objekte. Vsi trije pametni telefoni se ponašajo s profesionalnim naborom trojnih kamer za vsestransko fotografiranje, v katerem je glavna širokokotna kamera s 50 MP in zmožnostjo snemanja videoposnetkov v 8K, tako na Xiaomi 12 Pro kot Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro izstopa z najsodobnejšim trojnim 50MP nizom, ki ima vrhunsko tipalo Sony IMX707. Senzor je sposoben ujeti velike količine svetlobe in omogoča napredne slikovne zmogljivosti s hitrejšo hitrostjo ostrenja in večjo barvno natančnostjo. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X imata ultra širokokotno kamero 13 MP in 5 MP telemakro objektiv za snemanje iz različnih zornih kotov. 

Poleg impresivne strojne opreme, gresta Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 korak naprej tudi, ko gre za Xiaomijeve patentirane algoritme umetne inteligence. Te inovacije uporabnikom olajšajo delo, saj posnamejo vsak trenutek v njegovi popolnosti, tudi pri šibki svetlobi ali premikajočih se motivih. Xiaomi ProFocus inteligentno identificira in sledi objektom ter preprečuje zamegljene ali neizostrene posnetke premikajočih se ali zastrtih predmetov. Novosti vključujejo tudi zmogljivosti samodejnega ostrenja oči in zaznavanja obraza. Ultra Night Video uporablja Xiaomijeve patentirane algoritme za snemanje videa tudi pri izjemno šibki svetlobi, kar pomeni, da so razpoloženjski posnetki bolj jasni kot kdaj koli prej.

Način AI Cinema, ki je na voljo na vseh treh napravah, z enim samim dotikom ponuja številne ustvarjalne možnosti za urejanje videoposnetkov, kot so načini Parallel World, Freeze Frame Video in Magic Zoom.

Vrhunska možnost obdelave, izjemna zmogljivost in energijska učinkovitost

Vrhunska izkušnja zahteva vrhunsko zmogljivost. Serija Xiaomi 12 vključuje napredne mobilne platforme Qualcomm® SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 se ponašata s procesorjem Snapdragon® 8 Gen 1 – Qualcommovo najnaprednejšo mobilno platformo. Ta procesor, izdelan na zmogljivem 4nm naboru čipov, prav tako poveča zmogljivosti grafične obdelave GPU za 30 % in energetsko učinkovitost za 25 % v primerjavi s prejšnjo generacijo1. Medtem Xiaomi 12X poganja vodilni procesor 5G – Snapdragon® 870 – za nemoteno vsakodnevno uporabo. Vse tri naprave imajo izjemno hitrost nalaganja in prenosa podatkov UFS 3.1 ter RAM LPDDR5 za hitrosti pomnilnika do 6.400 Mbps.

 

Za optimalno izkušnjo serija Xiaomi 12 vsebuje tudi visoko zmogljive hladilne sisteme, podprte s super veliko parno komoro in več plastmi grafita, ki nudijo vrhunsko zmogljivost hlajenja. 

Nova raven zabavnih doživetij

Serija Xiaomi 12 uporabnikom ne omogoča le, da sleherni trenutek ujamejo v osupljivih podrobnostih, ampak da te trenutke podoživijo kot nepozabno zabavno izkušnjo.

 

Vse tri naprave ponujajo slikovito gledanje na zaslonu AMOLED Dot Display, ki ga je DisplayMate ocenil z oceno A+, in s podporo za TrueColor. Za dodatno brezskrbnost ima zaslon zaščito Corning® Gorilla® Glass Victus®, kar pomeni, da je odporen na praske in podpira vodilno tehnologijo Dolby Vision®, ki oživi vašo vsebino z živahnimi barvami in osupljivimi detajli. Serija Xiaomi 12 podpira tudi HDR 10+. Xiaomi 12 Pro ima certifikat SGS, kar pomeni, da je zaslon očem prijazen tudi pri maratonskih sejah.

Xiaomi 12 Pro se medtem ponaša z zaslonom nove ravni, ki ponuja osupljivo vizualno izkušnjo z neverjetno gladkim pomikanjem in drsenjem. Visoko energijsko učinkovit 6,73-palčni zaslon WQHD+ uporablja AdaptiveSync Pro za inteligentno prilagajanje dinamičnega zaslona LTPO med 1Hz in 120Hz glede na vsebino.

Xiaomi 12 in Xiaomi 12X prinašata Xiaomijev najbolj barvit zaslon pametnega telefona do zdaj z več kot 68 milijardami barv na 6,28-palčnih zaslonih Full HD+. Oba imata 120Hz AdaptiveSync za impresivno visoko ločljivost, živahen zaslon brez utripanja, ki mu ne uide nobena podrobnost.

Nobena kinematografska izkušnja ni zares popolna brez profesionalnega zvoka. Serija Xiaomi 12 ima funkcijo SOUND BY Harmon Kardon in ustvarja impresivno zvočno izkušnjo, ki jo poganja tehnologija Dolby Atmos®. Ta zagotavlja prostorski zvok z osupljivimi podrobnostmi, jasnostjo in realizmom za popolno zabavo. Zvočniki quad Xiaomi 12 Pro – v obliki dveh visokotoncev in dveh nizkotoncev – zagotavljajo jasne podrobnosti in pokrivajo osupljiv obseg zvoka. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X zagotavljata uravnotežen stereo zvok, ki je idealen za poglobljeno igranje iger ali predvajanje videa.

Za dodatno optimizacijo osnovne uporabniške izkušnje serija Xiaomi 12 vključuje vmesnik MIUI 13, ki je bil globalno predstavljen v začetku letošnjega leta. Posodobitev vključuje hitrejše shranjevanje, večjo učinkovitost procesa v ozadju, pametnejšo obdelavo in daljšo življenjsko dobo baterije. Nove funkcije vključujejo Xiaomijevo patentirano tekoče shranjevanje (Liquid Storage), razpršen pomnilnik (Atomized Memory), usmerjene algoritme (Focused Algorithms) in pametno ravnovesje (Smart Balance).

Polnjenje naslednje generacije

Da lahko serija Xiaomi 12 zagotavlja profesionalne kinematografske in zabavne izkušnje ves dan, se naprave ponašajo s hitrostjo in varnostjo polnjenja nove generacije.

Xiaomi 12 Pro ima polnilnik Xiaomi HyperCharge z neverjetno močjo 120 W. Izjemno zmogljiva 4.600 mAh baterija je v načinu Boost popolnoma napolnjena v samo 18 minutah. Xiaomi 12 Pro ponuja zmogljivost polnjenja naslednje generacije, ki gre v korak z zahtevami uporabnikov2

Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 uporabljata pametni algoritem polnjenja Xiaomi AdaptiveCharge, ki se uči in prilagaja navadam polnjenja, kar podaljšuje življenjsko dobo baterije.

Vrhunske zmogljivosti, zapakirane v ikonični dizajn

Te prenosne žepe naprave se udobno prilegajo vaši dlani zahvaljujoč ikoničnemu dizajnu serije Xiaomi 12, ki je osredotočen na uporabnika. Vitkejše baterije visoke zmogljivosti in ožja reža prihranijo dragocen prostor v napravi. 6,73-palčni zaslon Xiaomi 12 Pro je obdan z elegantnim okvirjem s prefinjenimi 3D krivuljami. Medtem 6,28-palčni zaslon Xiaomi 12 in Xiaomi 12X meri v širino le 69,9 mm in je poudarjen z gladkimi krivuljami za popolno prileganje3. Vse tri naprave so na voljo v sivi, vijolični in modri barvi.

Brezplačna naročnina na YouTube Premium

Xiaomijevi uporabniki bodo prejeli do trimesečno brezplačno naročnino na YouTube Premium ter imeli na ta način dostop do najboljše vsebine brez oglasov in brez povezave, kjer je na voljo4. Prednosti YouTube Premium vključujejo naročnino na YouTube Music Premium, kjer lahko uporabniki pridobijo neomejen dostop brez oglasov do več kot 80 milijonov pesmi, priredb, nastopov v živo in remiksov.

Razpoložljivost na trgu   

  • Xiaomi 12 Pro prihaja v dveh različicah, 8GB+256GB, 12GB+256GB, in bo na voljo od 999 US Dollars.
  • Xiaomi 12 prihaja v treh različicah, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, in bo na voljo od 749 US Dollars.
  • Xiaomi 12X prihaja v dveh različicah, 8GB+128GB, 8GB+256GB in bo na voljo od 649 US Dollars.

 1 Podatki pridobljeni od 2022 Qualcomm Technologies, Inc. 

2 Podatki iz Xiaomijevih laboratorijev. 

3 Teža izdelka in povezane specifikacije so le teoretične vrednosti. Dejanske meritve med posameznimi izdelki se lahko razlikujejo. Vse specifikacije so odvisne od dejanskega izdelka. 

4 Razpoložljivost se lahko razlikuje med regijami. Samo novi uporabniki. Veljajo pogoji. Zahtevana oblika plačila. Prekliči kadar koli. Za več podrobnosti obiščite https://event.mi.com/global/youtubepremium

Serija Xiaomi 12 osnovne specifikacije  

 

 

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12

Xiaomi 12X

Zaslon 

120Hz 6.73” AMOLED Dot Display 

DisplayMate A+ 

Samsung E5 material 

Razmerje: 20:9 

WQHD+, 3200 x 1440 

TrueColor 

HBM 1,000 niti (typ),

1,500 nits peak brightness(typ) 

Kontrastno razmerje: 8,000,000:1(typ) 

16,000 prilagoditev svetlosti 

Dynamic 120Hz LTPO 

Micro Lens 

AdaptiveSync Pro 

Do 480Hz hitrost vzorčenja na dotik

Dolby Vision, HDR 10+ podpora 

360° senzor gibanja svetlobe 

Certifikat SGS Eye Care Display

linearni X-osni motor

120Hz 6.28" AMOLED Dot Display 

DisplayMate A+ 

Razmerje: 20:9 

FHD+, 2400 x 1080 

TrueColor 

1,100 niti največja svetlost (typ) 

Kontrastno razmerje: 5,000,000:1(typ) 

16,000 prilagoditev svetlosti 

Več kot 68 milijard barv 

Dolby Vision®, HDR 10+ podpora 

120Hz AdaptiveSync 

Do 480Hz hitrost vzorčenja na dotik

360° senzor gibanja svetlobe 

Certifikat za nizko modro svetlobo

linearni X-osni motor

120Hz 6.28" AMOLED Dot Display 

DisplayMate A+ 

Razmerje: 20:9 

FHD+, 2400 x 1080 

TrueColor 

1,100 niti največja svetlost (typ) 

Kontrastno razmerje: 5,000,000:1 

Dolby Vision®, HDR 10+ podpora 

Več kot 68 milijard barv 

120Hz AdaptiveSync 

do 480Hz hitrost vzorčenja na dotik

Certifikat za nizko modro svetlobo

linearni X-osni motor

Zadnja kamera  

• 50MP širokokotna kamera 

- IMX707, f/1.9 

- 1/1.28” 7P leče 

- 2.44 μm 4-in-1 Super Pixel 

- 8K snemanje

- 4K HDR 10+ snemanje

- Ultra nočna slika, AI cinema z enim klikom

- Xiaomi ProFocus (Sledenje gibanju /Sledenje očesu/ Zajem gibanja) - Ultra nočna slika, Nočni portret 

• 50MP ultra širokokotna kamera

- 115° FOV, f/2.2 

• 50MP telefoto kamera 

- 48mm enakovredna goriščna razdalja, f/1.9 

• Nočni način (širok/ultra-širok/telefoto) 

• 50MP način (širok/ultra-širok/telefoto) 

• 50MP širokokotna kamera 

- f/1.88, 6P lens 

- 2μm 4-in-1 Super Pixel 

- 8K snemanje

- 4K HDR 10+ snemanje

- Ultra nočna slika, AI cinema z enim klikom 

- Xiaomi ProFocus (Sledenje gibanju /Sledenje očesu/ Zajem gibanja) 

- Portret nočni način, Portret HDR 

• 13MP ultra širokokotna kamera

- 123° FOV, f/2.4 

• 5MP telemacro camera 

- 50mm enakovredna goriščna razdalja, Auto Focus 

• Nočni način (širok/ultra širok) 

  • 50MP glavna kamera 

- F/1.88, 6P lens 

- 2μm 4-in-1 Super Pixel 

• 13 MP ultra širokokotna kamera

- 123° FOV, f/2.4 

• 5MP telemacro kamera 

- 50mm enakovredna goriščna razdalja, Auto Focus 

• Nočni način 

Sprednja kamera  

32MP in-display selfie kamera 

f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel 

HDR 10+ snemanje

Selfie nočni način, AI portret video 

32MP in-display selfie kamera 

f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel 

HDR 10+ snemanje, AI portret video, Selfie nočni način

32MP in-display selfie kamera 

f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel 

Selfie nočni način, AI portret video, selfie pospešena reprodukcija 

Dimenzije3 & Teža3  

163.60mm x 74.60mm x 8.16mm 

205g

152.70mm x 69.90mm x 8.16mm 

180g 

152.70mm x 69.90mm x 8.16mm 

176g 

Procesor  

SnapdragonTM 8 Gen 1 

4-nanometrska tehnologija

ARM-V9: 

1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz 

3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz 

4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz 

Qualcomm® Adreno™ 

LiquidCool Technology 

MIUI 13 z Android 12 

SnapdragonTM 8 Gen 1 

4-nanometrska tehnologija

ARM-V9: 

1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz 

3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz 

4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz 

Qualcomm® Adreno™ 

LiquidCool Technology 

MIUI 13 z Android 12 

Qualcomm® SnapdragonTM 870 

1x ARM Cortex-A77 @ 3.2GHz 

3x ARM Cortex-A77 @ 2.4GHz 

4x ARM Cortex-A55 @ 1.8GHz 

Qualcomm Adreno™ 650 

LiquidCool Technology 

MIUI 13 z Android 11 

RAM+ROM  

LPDDR5 RAM  

UFS 3.1 shranjevanje

LPDDR5 RAM  

UFS 3.1 shranjevanje 

LPDDR5 RAM  

UFS 3.1 shranjevanje

Avdio  

Quad zvočniki

SOUND BY Harman Kardon 

Dolby Atmos® 

Symmetrical dual speakers  

SOUND BY Harman Kardon 

Dolby Atmos® 

Symmetrical dual speakers  

SOUND BY Harman Kardon 

Dolby Atmos® 

       

Povezljivost  

Type-C 

Dual SIM, dual 5G standby5

Podpira NFC6

Bluetooth 5.2 

5G 

Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E7 

Type-C 

Dual SIM, dual 5G standby5

Podpira NFC6 

Bluetooth 5.2 

5G 

Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E 7

Type-C 

Dual SIM, dual 5G standby5 

Podpira NFC6

Bluetooth 5.1 

5G 

Wi-Fi 67 

Barve  

siva, vijolična in modra 

siva, vijolična in modra 

siva, vijolična in modra 

5Povezljivost 5G se lahko razlikuje glede na razpoložljivost regije in podporo lokalnega operaterja.

6 Razpoložljivost NFC se lahko razlikuje med trgi.

7 Wi-Fi 6/Wi-Fi 6E povezljivost se lahko razlikuje glede na razpoložljivost regije in lokalno omrežje. V večini držav in območij naprave ne podpirajo Wi-Fi 6 in ga je treba po potrebi dodati prek OTA.

 

 

O podjetju Xiaomi

Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno aprila 2010 in je začelo kotirati na borzi v Hongkongu 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetno podjetje s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem središču povezana s platformo Internet of Things (IoT).

V skladu z našo vizijo »Sprijateljite se z uporabniki in bodite najbolj kul podjetje v njihovih srcih«, Xiaomi nenehno sledi inovacijam, visokokakovostni uporabniški izkušnji in učinkovitosti delovanja. Podjetje brez predaha ustvarja osupljive izdelke po dostopnih cenah, da bi lahko vsi uživali v boljšem življenju z inovativno tehnologijo.

Xiaomi je eno vodilnih svetovnih podjetij za pametne telefone. Glede na tržni delež pošiljk pametnih telefonov je podjetje leta 2021 zasedlo tretje mesto na svetu. Vzpostavilo je tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), z več kot 400 milijoni pametnih naprav, povezanih z njeno platformo od 30. septembra 2021, razen pametnih telefonov in prenosnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu. Avgusta 2021 se je podjetje že tretjič uvrstilo na seznam Fortune Global 500 in zasedlo 338. mesto, kar je 84 mest višje kot v letu 2020.

Xiaomi je sestavni del indeksov Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH in Hang Seng China 50.

Za več informacij o podjetju Xiaomi obiščite https://www.mi.com/global/discover/newsroom.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji