Objavljeno: 5.9.2023

Prilagojeni čisti dobiček podjetja Xiaomi se jev drugem četrtletju 2023 povečal za 147 % na 5,1 milijarde CNY

Več kot 18 kazalnikov poslovanja je doseglo rekordno visoke vrednosti, kar je temeljilo na nadaljnjem napredku skupine pri strategiji premiumizacije.

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo, katerega jedro so pametni telefoni in pametne naprave, povezana s platformo interneta stvari (IoT), je objavilo nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. junija 2023 (drugo četrtletje 2023). Odkar je pred dvema četrtletjema začela izvajati ključno strategijo podjetja "dvojni poudarek na obsegu in dobičkonosnosti", je Xiaomi dosegel močno rast dobička in poslovanja, pri čemer je več kazalnikov poslovanja doseglo rekordno visoke vrednosti. V drugem četrtletju leta 2023 so skupni prihodki dosegli 67,4 milijarde CNY, kar pomeni 13,2-odstotno rast glede na četrtletje (QoQ).  Prilagojeni čisti dobiček je dosegel 5,1 milijarde CNY, kar pomeni 147-odstotno medletno rast. To pomeni najvišji četrtletni dobiček od četrtega četrtletja leta 2021, kar močno presega tržno soglasje. V prvi polovici leta 2023 je prilagojeni čisti dobiček dosegel 8,4 milijarde CNY in se tako približal ravni lanskega prilagojenega čistega dobička.

V tem obdobju je Xiaomi še naprej izvajal svojo ključno korporativno strategijo in vztrajno razvijal strategijo premiumizacije pametnih telefonov. Marža bruto dobička Skupine je dosegla rekordno visoko vrednost 21 %, kar pomeni izboljšanje marž bruto dobička v vseh treh poslovnih segmentih, vključno s pametnimi telefoni, napravami interneta stvari in življenjskega sloga ter internetnimi storitvami. Poleg tega je Xiaomi aktivno izboljševal notranjo učinkovitost in splošno uspešnost. Nadaljevala je tudi z zmanjševanjem stroškov, izboljševanjem učinkovitosti in nadaljnjo optimizacijo ukrepov za upravljanje zalog, s čimer je še dodatno utrdil dolgoročni in trajnostni razvoj skupine. V četrtletju so skupni stroški skupine znašali 10,2 milijarde CNY, kar je za 2,3 % manj kot leto prej. Skupne zaloge so znašale 38,5 milijarde CNY, kar je za 33,5 % manj kot leto prej, in so dosegle najnižjo raven v zadnjih desetih četrtletjih. Skupni znesek denarnih sredstev Skupine je dosegel novo rekordno vrednost - več kot 113,2 milijarde CNY. Obilna denarna sredstva dodatno dokazujejo, da ima Xiaomi zdrav in učinkovit poslovni model, ki utrjuje temelje za prihodnji razvoj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji