Objavljeno: 1.6.2021

Prevzem skupine PARK NOW s strani skupine EasyPark je zaključen


 Ustrezne institucije so odobrile skupini EasyPark, da prevzame skupino PARK NOW, globalnega ponudnika storitev digitalnega parkiranja. S tem je danes skupina EasyPark sklenila prevzem. Skupina PARK NOW je od 1. junija del skupine EasyPark.

9. marca 2021 so institucije objavile predviden prevzem skupine EasyPark za globalnega ponudnika storitev digitalnega parkiranja, skupine PARK NOW. Prevzem so zdaj brezpogojno odobrili ustrezni protimonopolni organi, vsa sredstva in obveznosti pa so bila prenesena z delničarjev BMW Group in Daimler Mobility AG na skupino EasyPark.

Prevzem skupini EasyPark omogoča nadaljnjo rast in razvoj v svetovnega določevalca trendov na področju digitalnega parkiranja, polnjenja električnih vozil in mobilnosti. Ti dve podjetji sta popolnoma pozicionirani z dopolnjujočo pokritostjo trga v Severni Ameriki, Avstraliji, na Novi Zelandiji, v Veliki Britaniji (Anglija, Škotska, Severna Irska in Wales) ter v preostalem delu Evrope. Z naraščajočim dosegom trenutno pokrivata 3.200 mest po vsem svetu.

Po zaključku prevzema bo Jörg Reimann odstopil s funkcije izvršnega direktorja skupine PARK NOW, Johan Birgersson, izvršni direktor skupine EasyPark, bo prevzel mesto izvršnega direktorja razširjene skupine.

»To je zgodovinski mejnik v panogi in zelo smo veseli, da se podajamo na novo pot. Predvsem pa sem ponosen na to, da vodim tako močno organizacijo z nadarjenimi zaposlenimi. Z globalno pokritostjo in obsegom ter z integriranim portfeljem bomo mesta spodbujali v razvoj novih, pametnih in integriranih digitalnih storitev,« je dejal Johan Birgersson, izvršni direktor skupine EasyPark.

 »Veseli nas kombinacija dveh uspešnih podjetij, ki določata trende na področju storitev digitalnega parkiranja. Skupini PARK NOW in EasyPark sta popoln par, zagotovilo za privlačne in inovativne ponudbe za stranke po vsem svetu,« je dejal Stephan Unger, član upravnega odbora družbe Daimler Mobility za finance, upravljanje, upravljanje tveganja in rešitve digitalne mobilnosti.

»Skupina PARK NOW je v odličnih rokah in bo v prihodnosti še bolj uspešna. Prevzem bo okrepil poslovanje v korist kupcev in omogočal nadaljnje inovacije. Skupini EasyPark in PARK NOW bosta zagotovili široko paleto storitev digitalnega parkiranja, zaradi česar bosta strankam ponudili prvovrstne storitve v vse bolj integriranem svetu,« je dejal Rainer Feurer, višji podpredsednik korporativnih naložb pri BMW Group.

Povezovanje podjetij bo izvedeno v več korakih glede na komercialne ponudbe, notranjo organizacijo in način dela.

»Vstopamo v fazo odkrivanja in integracije, v kateri bomo izkoristili moč, znanje in odločnost skupin PARK NOW in EasyPark, na katerih bomo gradili prihodnji uspeh. Skupaj imamo ogromen potencial in kot združeno podjetje bomo za voznike, podjetja, mesta  in upravljavce  parkirišč po vsem svetu še bolj koristni ,« je dejal  Johan Birgersson.

Stranki sta se dogovorili, da ne razkrijeta pogojev transakcije.

Kratek opis skupine PARK NOW

PARK NOW je del YOUR NOW, globalnega skupnega podjetja za mobilne rešitve, ki sta ga ustanovila BMW Group in Daimler AG. Naše rešitve za parkiranje so na voljo v več kot 1.100 mestih po vsem svetu, skupina pa deluje pod blagovnimi znamkami PARK NOW, Parkmobile, Park-line in RingGo. Obiščite www.parknowgroup.com, če želite o nas  izvedeti več.

 

O skupini EasyPark

Naše nagrajene pametne digitalne storitve vse od leta 2001 pomagajo voznikom poiskati in plačati parkirni prostor ter polniti električno vozilo, ki jih danes lahko najdejo v več kot 2.200 mestih v več kot 20 državah. Naše poslanstvo se ne ustavi pri tem. Gledano širše, inovativna tehnologija pomaga podjetjem, upravljavcem in mestom pri upravljanju, načrtovanju in organizaciji parkirišč. Skupina EasyPark, vodilno hitrorastoče tehnološko podjetje, poenostavlja urbano življenje – z vsakim parkirnim mestom, korak za korakom. Za več informacij obiščite www.easyparkgroup.com in www.easypark.si.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji