Objavljeno: 7.4.2022

Nikon predstavlja nov edinstveno kompakten 800-milimetrski objektiv NIKKOR Z

 Ljubljana, 6. april 2022 - Z novim fiksnim objektivom polnega formata NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S je zaradi najsodobnejše tehnične zasnove, izjemno kompaktnih mer in odlične uravnoteženosti mogoče tudi najbolj oddaljene subjekte fotografirati iz roke, za dosego tega cilja pa je ključna uporaba kombinacije bajoneta Z in fazne Fresnelove (PF) leče v novinčevi optični zasnovi.

 

Ta novi objektiv serije S za brezzrcalne fotoaparate serije Z je približno 2,3 kg lažji in 16 % manjši od primerljivega objektiva z bajonetom F. Njegovo težišče je bližje ohišju fotoaparata, zato je z njim lažje rokovati in slediti gibljivim subjektom. Objektiv je idealna izbira za fotografiranje dinamičnih oddaljenih motivov, kot so ptice v letu, oddaljene divje živali, letala v letu, drzna prehitevanja v avtomoto športih in pogumnih manevrov pri zimskih športih, objektiv pa tovrstne prizore izriše z vsemi podrobnostmi in izjemno jasnostjo. Zaradi uravnotežene in lahke zasnove, ki jo omogočata bajonet Z in v optično konstrukcijo objektiva vgrajen optični element oz. leča PF, lahko uporabniki objektiv NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S brez skrbi snamejo s stativa in z njim bistveno okretneje fotografirajo kar iz roke. 

 Kakovost slike je izjemno visoka, pa naj gre za fotografiranje ali snemanje videoposnetkov, tako foto- kot videografe pa bo prepričalo tudi hitro, gladko in zanesljivo samodejno ostrenje. Zmogljivost zmanjševanja tresljajev VR, vgrajena v objektiv zagotavlja stabilne posnetke, sinhronizirani VR s tistim, vgrajenim v ohišje brezzrcalnega fotoaparata Z 9, pa omogoča do 5,5 stopenj kompenzacije. Poleg tega je ta super telefoto objektiv združljiv z 1,4- in 2-kratnim telekonverterjem, ki doseg razširi vse do goriščnic z izjemnimi 1120 ali celo 1600 milimetri. Fotografi si lahko na objektiv vgrajene kontrolne gumbe in obroč prilagodijo po meri, robustna zaščita z zatesnjenimi premičnimi deli in tesnilom ob bajonetu pa pred vremenskimi vplivi varuje tako objektiv kot fotoaparat. 

 

Objektiv NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S bo naprodaj po priporočeni ceni 7.299,00 evrov od 21. aprila 2022.

 

nikon.si

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji