Objavljeno: 31.5.2023

Nikon NIKKOR Z DX 24 mm

Prvi fiksni objektiv za Nikonove brezzrcalce formata DX

Ljubljana, 31. maj 2023 - Družini brezzrcalnih fotoaparatov Nikon Z se je pridružil prvi objektiv formata DX s fiksno goriščnico. NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 prinaša idealno razmerje med kakovostjo slike in vsestranskostjo, je hiter, oster in primeren za fotografiranje od blizu ter v slabih svetlobnih pogojih. 

 

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 je težak le približno 135 g, skupaj s fotoaparati Nikon Z formata DX pa zagotavlja izjemno kompakten komplet, ki je prilagodljiv in udoben za prenašanje. Širokokotna 24-mm fiksna goriščnica objektiva ponuja kot zajema, ki je enakovreden 36 mm pri fotoaparatih polnega formata FX. Uporabniki, ki ustvarjajo s fotoaparatom Nikon Z formata DX, se bodo tako lahko približali klasični 35-mm perspektivi, ki zagotavlja izjemno prilagodljivost pri kadriranju in je odlična za poulično fotografijo, pokrajine, ambientalno portretiranje in je obenem klasična goriščnica v območju med širokokotnim in standardnim kotom zajema. 

 

Z največjo svetlobno močjo f/1.7, kratko minimalno razdaljo ostrenja 0,18 m ter pri odprtih zaslonkah zagotovljenim mehko zamegljenim ozadjem so fotografom odprte vse ustvarjalne možnosti. V slabih svetlobnih pogojih lahko zajamejo jasne in ostre posnetke ali uporabijo hitrejše čase zaklopa za zamrznitev gibanja tudi pri nižjih vrednostih ISO. Pri fotografiranju od blizu, ko je sprednji del objektiva od motiva oddaljen le 12,4 cm, lahko zajamejo ostre fotografije in video posnetke z veliko podrobnostmi v kombinaciji z majhno globinsko ostrino. Za neslišno samodejno ostrenje poskrbi tihi koračni motorček.

 

Priložena sončna zaslonka HN-42 pripomore k preprečevanju podvojenega vira svetlobe in notranjega odboja med fotografiranjem. Na zaslonko je mogoče namestiti tudi 46-mm filtre.

 

Objektiv NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 bo na slovenske prodajne police prišel sredi junija po priporočeni prodajni ceni 319 evrov.

 

Nikon.si

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji