Objavljeno: 29.10.2021

Nikon najavlja razvoj 400mm objektiva Z

Ljubljana, 29. oktober 2021 - Nikon je ob predstavitvi svojega profesionalnega brezzrcalnega fotoaparata Z 9 najavil tudi razvoj prvega super teleobjektiva s fiksno goriščnico v seriji Z in sicer NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S z vgrajenim 1.4x telekonverterjem.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S z vgrajenim 1.4x telekonverterjem je prvi super telefoto objektiv s fiksno goriščnico serije Z. Omogoča izjemne posnetke z doslej najboljšim učinkom bokeha in obenem visoko ločljivostjo. Objektiv bo uporabljal nov premaz leč, ki zagotavlja največje možno preprečevanje notranjih odbojev svetlobe v Nikonovi zgodovini, ponašal se bo z izjemno uporabnostjo in zasnovo, ki bo v kar največji meri združljiva s snemanjem videoposnetkov, s tem pa bo novinec med objektivi NIKKOR Z podpiral ustvarjalno izraznost poklicnih fotografov.

Nikon si bo še naprej prizadeval dosegati nove razsežnosti optične zmogljivosti ter hkrati izpolnjevati potrebe uporabnikov in prispevati k razvoju kulture fotografiranja, da bi s tem še razširil možnosti slikovnega izražanja. 

nikon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji