Objavljeno: 3.10.2022

Lumentum uradno odprl poslovni stavbi v novi obrtni coni Škofljica

 Otvoritev dveh poslovnih zgradb z načrtovano rastjo

Ljubljana, 30. 9. 2022Slovenska podružnica družbe Lumentum, vodilnega proizvajalca inovativnih optičnih in fotonskih izdelkov, je v petek, 30. septembra, v poslovno-obrtni coni na Škofljici uradno odprla nova poslovna objekta. S tem pa obsežne širitve podjetja še ni konec.

Lumentum ponuja inovativne rešitve za optični prenos ter napredne proizvodne tehnike in raznolike načine uporabe, vključno z naprednimi rešitvami za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru.

Izdelki podjetja Lumentum obravnavajo osupljivo in naraščajočo količino podatkov, ki se pretakajo po omrežjih in se obdelujejo ter shranjujejo v velikih podatkovnih centrih. Velik del tega prometa poganjajo oblačno zasnovane aplikacije, vključno s pretakanjem videa v mobilne naprave in pametne televizorje. Lumentum proizvaja visoko zmogljive industrijske laserje, vključno z laserji z vlakni kilovatnega razreda in ultra hitrimi polprevodniškimi laserji, ki se uporabljajo v proizvodnji izdelkov s strogimi standardi, kot so avtomobili, polprevodniškimi čipi, mobilnimi telefoni, tablice in osebni računalniki.

Lumentum je pionir in vodilni ponudnik diodnih laserjev za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru, ki se uporabljajo v mobilnih napravah, in podpira tehnologijo potrebno pri avtonomni vožnji, nadzoru voznika v kabini ter ostalih aplikacij naslednje generacije.

Lumentum se ponaša z več kot 30 leti izkušenj v fotonski industriji z okrog 1000 inženirji za raziskave in razvoj ter približno 2100 patenti.

Neverjetna zgodba v Sloveniji se je začela leta 2018

Pred petimi leti so se pri Lumentumu odločili za nakup ljubljanskega podjetja, ki je razvijalo in izdelovalo stroje za proizvajalce tovrstnih vlaken. V letu 2018 so odkupili del objekta v obrtni coni na Škofljici, ga predelali in nadgradili glede na potrebe njihovega visokotehnološkega proizvodnega procesa. Glede na izjemen potencial v Sloveniji je kmalu zatem sledila še gradnja drugega objekta.

"Izredno ponosni in počaščeni smo, da lahko naznanimo uradno otvoritev obeh poslovnih objektov, ki sta v le nekaj letih zrasli tukaj na Škofljici. Dokazali smo, da lahko z izjemnim znanjem in izkušnjami številnih strokovnjakov, ki pod našim okriljem delujejo v Sloveniji, Lumentumu veliko prispevamo. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi občini in županu Škofljice gospodu Ivanu Jordanu, sodelavcem, zaposlenim v Lumentumu, celotni skupnosti, gasilcem, gradbenikom, podizvajalcem ter vsem zunanjim izvajalcem, ki so tako ali drugače prispevali k naši zgodbi, k naši izjemni rasti," je ob otvoritvi poudaril Gregor Arsič, direktor slovenske podružnice Lumentuma.

"Poleg obstoječe stavbe danes pozdravljamo tudi novo, ki ima 2.400 kvadratnih metrov površin in prostore za več kot sto delovnih mest, kar kaže na visoke ambicije podjetja. Izredna širitev Lumentuma kaže na zaupanje vprihodnost podjetja, še posebej na slovenski lokaciji, hkrati pa naj povem, da smo poleg poslovnih stavb čez cesto kupili že več kot 12.700 kvadratnih metrov novih zemljišč, kjer načrtujemo dodatne proizvodne prostore.Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali ustvariti tako pomembno zgodbo, " je dodal Gregor Arsič.

"Navdušeni smo, da bomo v novih prostorih Lumentuma v Sloveniji skupaj razvijali vodilne izdelke iz optičnih vlaken v naši panogi," je povedal Alex Schoenfelder, višji podpredsednik in generalni direktor komercialnih laserjev.

“Lumentum Slovenija je sijajen primer uspešne uvedbe osnov Lumentumovega proizvodnega sistema v novem obratu ter potrditev vrhunske kakovosti in nenehnih izboljšav podjetja,” je povedal Misha Rozenberg, višji podpredsednik globalnih operacij in vodja kakovosti.

O podjetju Lumentum

Lumentum (NASDAQ: LITE) je vodilni oblikovalec in proizvajalec inovativnih optičnih in fotonskih izdelkov na trgu, ki zagotavljajo rešitve za optični prenos in komercialne laserje po vsem svetu. Optične komponente in podsistemi podjetja so prisotni v skoraj vseh telekomunikacijskih in poslovnih omrežjih ter omrežjih podatkovnega centra. Komercialni laserji podjetja Lumentum omogočajo napredne proizvodne tehnike in raznolike načine uporabe, vključno z naprednimi rešitvami za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru. Sedež podjetja je v Milpitasu v Kaliforniji, enote za raziskave in razvoj, proizvodnjo ter prodajo pa so vzpostavljene po vsem svetu. Za več informacij obiščite www.lumentum.com in spremljajte Lumentum na LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram in YouTube.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji