Objavljeno: 4.5.2022

Lexmark bo na sedežu podjetja uporabljal energijo iz obnovljivih virov

Sončna elektrarna zmogljivosti dveh megavatov podpira zavezo podjetja, da cilje ogljično nevtralnega poslovanja doseže leta 2035.

 

Lexington, 4. maj 2022 – Lexmark je na sedežu podjetja v mestu Lexington začel z gradnjo velike sončne elektrarne. Ta bo začela obratovati predvidoma spomladi 2023, že v prvem letu delovanja pa bo po ocenah proizvedla več kot 3,3 milijona kilovatnih ur (kWh) električne energije, kar je enakovredno znižanju emisij toplogrednih plinov vozil, ki bi prevozila 10 milijonov kilometrov.

"Lexmark se je zavezal, da bo do leta 2035 dosegel ogljično nevtralno poslovanje. Obnovljivi viri energije nam bodo pomagali doseči ta cilj in veseli smo, da smo na sedežu podjetja v ​​Lexingtonu začeli gradnjo dvomegavatne sončne elektrarne. Cenimo tudi izjemno podporo državnih uradnikov, ki so nam pri tem pomagali," je povedal Allen Waugerman, predsednik in izvršni direktor Lexmarka.

"Lani smo objavili energetsko strategijo zvezne države Kentucky glede energetske prenove. Energetska strategija, označena s kratico KYE3, ki pomeni energijo, okolje in gospodarski razvoj, spodbuja gospodarski razvoj in je osredotočena na odpornost podjetij in gospodarstva. Lexmark je podjetje, ki uteleša bistvo KYE3. Čestitamo mu za postavitev temeljev sončne elektrarne," je povedala guvernerka Kentuckyja Jacqueline Coleman.

Sekretarka kabineta za energijo in okolje države Kentucky Rebecca Goodman pa je opozorila na timsko delo, ki je potrebno za izvedbo tega projekta. "Ta projekt in sodelovanje med državo in Lexmarkom je odličen primer tega, kaj lahko dosežemo kot ekipa. Lexmark velja pohvaliti za prizadevanja, da vzame neizkoriščen del lastnine in ga preuredi za pozitivno uporabo za skupnost."

Poleg svojih okoljskih koristi bo projekt sončne elektrarne družbe Lexmark koristen tudi za lokalne izobraževalne ustanove. Študentske skupine si bodo ogledale ne le delovanje sončne elektrarne, temveč njeno umestitev v okolje. Šlo bo za zeleno površino, prepredeno s sprehajalnimi potmi, habitatom prostoživečih živali, vrtom metuljev in cvetličnim vrtom opraševalcev. Analiza proizvodnje električne energije pa bo prikazana v konferenčnem centru.

"Ta projekt še dodatno dokazuje, da je Lexmark družbeno zelo odgovorno podjetje. Prek prostovoljstva in drugih naložb v skupnost Lexmarkovi zaposleni prispevajo k izboljšanju Lexingtona. Priložnosti za izobraževanje na področjih STEM, povezane s tem projektom, bodo našim študentom koristile vrsto let," je dodala županja mesta Lexington Linda Gorton.

Lexmark pri namestitvi polja sončnih panelov sodeluje s podjetjem Melink Solar, uporabljeni pa bodo sončni paneli družbe First Solar. Podjetje Schneider Electric pa je Lexmarku pomagalo v vlogi svetovalca pri izbiri izvajalcev in pogajanjih.

"Lexmark in Schneider Electric sta globalno vodilni podjetji na področju trajnosti z veliko prisotnostjo v Kentuckyju. Ponosni smo na napredek, ki smo ga videli v državi – in navdušeni, da smo del Lexmarkovega projekta sončne elektrarne na sedežu podjetja," je dejal Steve Wilhite, predsednik oddelka za trajnostni razvoj v Schneider Electric.

 Dodatni viri

 www.lexmark.si

 O podjetju Lexmark

Lexmark ustvarja inovativne rešitve in tehnologije za upodabljanje, ki strankam po svetu pomagajo tiskati, varovati in upravljati informacije z lahkoto, učinkovitostjo in neprekosljivo vrednostjo. Z zmagovito kombinacijo preizkušenih tehnologij in globokega strokovnega znanja Lexmark pospešuje poslovno preobrazbo podjetij, spreminja informacije v vpoglede, podatke v odločitve in analitiko v dejanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji