Objavljeno: 16.6.2021

Lenovo je predstavil nove mobilne delovne postaje z inovativnimi rešitvami za izboljšanje uporabniške izkušnje in povečanje produktivnosti

 

 

Najnovejša generacija ThinkPad P1, P15 in P17 skupaj z novimi priključnimi postajami profesionalnim uporabnikom nudi vse, kar potrebujejo za današnje prilagodljivo okolje in delo od kjerkoli.

 Ljubljana, 16. junij 2021 – Nedavna raziskava podjetja Lenovo o prihodnosti dela in preobrazbi delovnih mest (Future of Work and Digital Transformation) kaže, da je 70 odstotkov anketiranih zaposlenih po svetu poročalo o večjem zadovoljstvu pri delu na daljavo, 56 odstotkov pa se jih je doma počutilo bolj produktivnih. Mnoga podjetja zato raziskujejo hibridno delovno okolje, ki uravnoteži nadaljevanje dela na daljavo in vrnitev v pisarno po pandemiji. Lenovo danes predstavlja novo generacijo svojih prenosnih računalnikov, mobilnih delovnih postaj ThinkPad™ P1, ThinkPad P15 in ThinkPad P17. Te se ponašajo z najnovejšo 11. generacijo procesorjev Intel® Core™ in Xeon™, najnovejšimi grafičnimi karticami NVIDIA® do modela NVIDIA RTX A5000 in s podporo za pogone SSD PCIe Gen 4. Nove mobilne delovne postaje zagotavljajo izjemne zmogljivosti, ki jih profesionalni uporabniki potrebujejo za povečanje svoje produktivnosti.

 Kot velja za celoten portfelj delovnih postaj Lenovo, so tudi modeli ThinkPad P1, P15 in P17 ISV-certificirani in preizkušeni na najvišji ravni, saj izpolnjujejo zahteve vojaškega standarda MIL-spec (1). Uporabnikom omogočajo, da svojo produktivnost dvignejo na novo raven z zanesljivimi napravami, ki jim lahko zaupajo. Poleg trojice novih mobilnih delovnih postaj Lenovo ponuja celovito rešitev za današnje sodobno delovno okolje in uporabniku olajša delo od kjerkoli. ThinkVision™ P34w-20 je profesionalni računalniški monitor, skupaj s priklopno postajo ThinkPad Thunderbolt™ 4 Workstation Dock, ki skrbi za prikladno polnjenje prenosnika in povezovanje perifernih naprav, pa še zaokrožita celotno izkušnjo.

 

ThinkPad P1 Gen 4: Nov zaslon, izboljšane zmogljivosti, ostaja pa tanek in lahek

ThinkPad P1 je bil prenovljen z mislijo na oddaljene uporabnike, ki iščejo zmogljivosti, vrhunski dizajn in resnično mobilnost. Ustvarjalci vsebin, arhitekti, oblikovalci in podatkovni znanstveniki lahko svojo kreativno vizijo oživijo na različne načine, čeprav so na poti, zahvaljujoč visoki zmogljivosti ThinkPad P1. Prenosnik četrte generacije je zasnovan popolnoma na novo, vključno s patentirano hladilno zasnovo, ki omogoča višje zmogljivosti s številnimi izboljšavami uporabniške izkušnje. ThinkPad P1 ohranja svoj tanek in lahek videz, hkrati pa ponuja vrhunske funkcije, kot so povezljivost v omrežja 5G (2), večja baterija zmogljivosti 90 WHr, novo zasnovana tipkovnica z večjo sledilno ploščico, kamera polne visoke ločljivosti za vrhunsko video konferenčno izkušnjo in vrhunski zvočniški sistem Dolby Atmos®. Nova generacija ima vgrajen nov 16-palčni zaslon ločljivosti UHD+ z ozkimi robovi, tehnologijo zmanjšanja modre svetlobe in razmerjem stranic 16 : 10, ki zagotavljajo več delovne površine, hkrati pa zaslon ohranja dimenzije 15-palčnega prenosnika. Novi ThinkPad P1 bo prvič ponudil profesionalno grafično rešitev, saj lahko uporabnik izbira med grafičnima karticama NVIDIA RTX™ A5000 in NVIDIA GeForce RTX 3080. Uporabnik lahko prilagodi konfiguracijo naprave, da ta najbolje ustreza njegovim potrebam glede vizualizacije in obdelave grafičnih vsebin.

 

 "Nobenega dvoma ni, da je pandemija pospešila prehod na rabo mobilnih delovnih postaj, saj je večina sveta hitro začela uporabljati oddaljeno delovno okolje," je povedal Rob Herman, vodja oddelka delovnih postaj v družbi Lenovo, in dodal: "Ker so mobilne delovne postaje za naše končne uporabnike dobile povsem nov pomen, smo močno izboljšali ThinkPad P1 Gen 4, ter v to tanko in lahko ohišje vgradili čim več zmogljivosti – kolikor je tehnično mogoče. To smo dosegli na način, da smo klasično hladilno zasnovo iz vročih cevi še nadgradili s parno komoro in dosegli še višje zmogljivosti hlajenja. Razvili smo tudi tipkovnico, ki omogoča dovod zraka skozi skrite kotičke in tako pomaga maksimirati zmogljivosti procesorja in grafične kartice."

 ThinkPad P15 in ThinkPad P17 Gen 2: Več zmogljivosti za nove priložnosti

Delovni postaji ThinkPad P15 in P17 zasijeta v najzahtevnejših okoljih in pri nalogah, ki zahtevajo najvišjo raven zmogljivosti. Od inženirjev in oblikovalcev, ki ustvarjajo izpopolnjene upodobitve, do razvijalcev, ki delajo na računalniško zahtevnih simulacijah navidezne in mešane resničnosti, novi delovni postaji ponujata prilagodljivost in vsestranskost, ki jo potrebujejo profesionalni uporabniki. ThinkPad P15 ima 15,6-palčni zaslon OLED ločljivosti UHD, medtem ko ThinkPad P17 nudi največjo delovno površino, ki je na voljo na mobilni delovni postaji Lenovo. Opremljen je s 17,3-palčnim barvno umerjenim zaslonom, kar uporabnikom omogoča, da si najmanjšo podrobnost ogledajo v izjemni jasnosti in se brez težav lotijo prefinjenega dela.

 

Najnovejša generacija mobilnih delovnih postaj iz družine ThinkPad P premore certifikat NVIDIA Studio. Z udeležbo v programu Studio bo ustvarjalna skupnost uporabnikov tem prenosnikom popolnoma zaupala, da bodo brez težav obvladovali kritične delovne naloge – za kar poleg certifikatov ISV, skrbijo tudi gonilniki Studio in natančen postopek preverjanja delovanja.

 "Ljudje še naprej delamo na daljavo in prehajamo v hibridno delovno okolje," je povedal Bob Pette, podpredsednik za profesionalno vizualizacijo v podjetju NVIDIA, in dodal: "To pa zahteva zmogljive računalnike. Mobilne delovne postaje Lenovo ThinkPad P Series poganjajo grafični procesorji NVIDIA RTX in zagotavljajo zmogljivo grafiko in upodabljanje v realnem času, ki uporabnikom omogoča sodelovanje in delo od kjerkoli."

 ThinkVision P34w-20

Za vrhunsko vizualno izkušnjo poskrbi 34-palčni ultra širokokotni ukrivljeni monitor (3800R) ThinkVision P34w-20, ki prikazuje živobarvno sliko z 99 % pokritostjo spektra sRGB in barvno natančnostjo E

 

Monitor P34w-20 upošteva tudi zdravje in udobje za nego oči in tehnologijo Natural Low Blue Light za zmanjšanje škodljivih emisij svetlobe. Nastavljivo stojalo omogoča najudobnejši položaj gledanja na zaslon. Za povečanje produktivnosti skrbi poenostavljeno upravljanje posameznega delovnega prostora, saj monitor ponuja rešitev za enokabelsko povezavo z osebnimi računalniki in funkcijo zvezdišča. Napajanje, podatki, video in omrežni signali lahko prehajajo skozi monitor preko vmesnika USB Type-C, ki ponuja do 100 W polnilne moči. Programska oprema Lenovo ThinkColour omogoča hitro in enostavno nastavitev zaslona in upravljanje vrat in funkcij monitorja P34w-20.

 Priklopna postaja ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock

Nova postaja ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock ima vgrajen napajalnik zmogljivosti 300W, zato uporabniki zdaj potrebujejo le en visoko zmogljiv univerzalni vmesnik za enostavno dobavo energije in povezavo z združljivimi mobilnimi delovnimi postajami. Poleg tega je priklopna postaja ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation ena prvih postaj s tehnologijo Intel AMT za izboljšano upravljanje.

 

Prihodnost dela

Preobrazba delovnih mest vse več uporabnikov nagovarja k rabi mobilnih in prilagodljivih rešitev. Sposobnost dela od koderkoli in sočasen dostop do aplikacij in zmogljivih računalniških virov je ključnega pomena. 83 % anketiranih odločevalcev in vodstvenih kadrov v podjetjih(3)

pričakuje, da se bo delo po pandemiji vsaj polovico časa opravljalo na daljavo, najnovejše mobilne delovne postaje Lenovo, povezane z novim profesionalnim monitorjem in priključno postajo, pa ponujajo idealno rešitev za izpolnjevanje trenutnih potreb hibridnega delovnega okolja.

 

ThinkPad P1, P15 in P17 bodo v Sloveniji na voljo predvidoma konec poletja, takrat pa bodo znane tudi njihove cene. Priključna postaja ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock in novi monitor ThinkVision P34w-20 bosta na voljo jeseni.

 Za več informacij obiščite povezavo www.lenovo.com/workstations.

 LENOVO, THINKPAD in THINKVISION so blagovne znamke Lenovo. Intel, logotip Intel in druge znamke Intel so blagovne znamke družbe Intel Corporation ali njenih podružnic. NVIDIA, RTX in GeForce so blagovne znamke družbe NVIDIA Corporation. Dolby Atmos je blagovna znamka podjetja Dolby Laboratories. Vsa druga imena podjetij, izdelkov in storitev so lahko blagovne znamke ali storitvene znamke drugih in so last njihovih lastnikov. © 2021, Lenovo Group Limited.

 (1) Lenovo uporablja standarde MIL-SPEC ameriškega ministrstva za obrambo za preizkušanje naprav proti nevarnim fizičnim in okoljskim pogojem za določitev trajnosti. Naprave Lenovo ThinkPad® so preizkušene glede na 12 kategorij in 26 postopkov MIL-STD 810-H, da dokažejo svojo trpežnost. Standardna garancija Lenovo ne zajema zlorab, ki so jim prenosniki izpostavljeni pri testiranju skladnosti s standardom MIL-STD 810G.

(2) Za storitve v omrežjih 5G potrebujete ustrezno naročnino. Potrebna je pokritost s signalom 5G; ta je na voljo samo na posameznih področjih; naprava ni združljiva z vsemi omrežji 5G. Za podrobnosti se obrnite na ponudnika storitev.

(3) Na podlagi študije Lenovo: Future of Work and Digital Transformation study, opravljene marca 2021 med 8.533 anketiranci z vsega sveta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji