Objavljeno: 22.6.2023

Lenovo izdelal že več kot milijon izdelkov v svoji prvi evropski tovarni na Madžarskem

Budimpešta, 22. junij 2023 – Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je dosegel mejnik proizvodnje in odpreme milijon delovnih postaj in strežnikov iz svojega prvega namensko zgrajenega lastnega proizvodnega obrata v Evropi. Mejnik je bil presežen malo več kot leto dni po odprtju tovarne v Budimpešti na Madžarskem.

Po 10 mesecih gradnje v času pandemije je bil proizvodni obrat odprt junija 2022, da bi strankam v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA) pomagal pri izpolnjevanju njihovih zahtev po strežniški infrastrukturi, sistemih za shranjevanje podatkov in vrhunskih delovnih postajah ter osebnih računalnikih. Do junija letos je tovarna zagotavljala rešitve več kot tisoč strankam v 69 državah, obseg in hitrost poslovanja pa sta se v zadnjem letu pospešila. Tovarno je obiskalo več kot 180 strank, kar omogoča globlje sodelovanje, preglednost in razumevanje s strankami Lenovo v regiji EMEA.

Szabolcs Zolyomi, vodja proizvodnje omenjene tovarne v podjetju Lenovo, je povedal: "Odprtje proizvodnega obrata na Madžarskem je pomemben mejnik za Lenovo, saj širi naše mednarodne proizvodne dejavnosti in predstavlja velik gospodarski potencial za zasebni in javni sektor v državi. Dosežek, da smo strankam poslali milijon izdelkov, je dokaz notranjega in zunanjega sodelovanja z našimi zaposlenimi in strankami. Učinkoviteje smo se lahko odzvali na potrebe strank, z večjo učinkovitostjo in nadzorom nad razvojem izdelkov in delovanjem dobavne verige, obenem pa smo še naprej zavezani trajnostnemu razvoju in podpiranju lokalne skupnosti."

Od odprtja tovarne se je število zaposlenih povečalo za 20 %, v skupnosti zaposlenih pa je zastopanih 15 različnih narodnosti. Lenovo je prejel tudi nagrado madžarskega ministrstva za zunanjo trgovino za ustvarjanje največ delovnih mest v državi. Preko fundacije Lenovo, ki je dobrodelna enota podjetja, je proizvodni obrat tudi uradno sodeloval z lokalno skupnostjo pri zagotavljanju prostovoljnega dela in tehnologije lokalnim šolam ter pri mesečnem darovanju krvi v sodelovanju z madžarsko fundacijo Rdečega križa.

 

Proizvodni obrat v Budimpešti je bil zgrajen z mislijo na trajnost in je od odprtja povečal izolacijo stavbe, dokončal namestitev sistemov senzorjev za osvetlitev in optimiziral uporabo odpadne toplote zračnega kompresorja. Zdaj poteka druga faza namestitve solarnih panelov, s katero se bo zmogljivost sončne elektrarne povečala na 4 megavate, ki proizvede enako količino energije kot približno 12 cistern z zemeljskim plinom. Skozi vse leto se toplota iz proizvodne hale preusmerja in ohranja proizvodne prostore na optimalni temperaturi. Pozimi se za hlajenje sistemov uporablja hladen zrak z zunanje strani objekta, načrtovana je že razširitev tega postopka na celotno tovarno. S ponovno uporabo toplote in hladnega zraka, odvisno od letnega časa, so se stroški energije objekta zmanjšali za 14 %.

S ciljem doseči ničelne emisije toplogrednih plinov v celotni vrednostni verigi do leta 2049/50 je Lenovo zaradi lokacije obrata v središču Evrope dosegel zmanjšanje emisij CO2 pri pošiljkah za več kot 90 %, predvsem na račun manjšega števila prevoženih kilometrov. To skupaj z inovativnimi proizvodnimi postopki, kot je Lenovov patentirani nizkotemperaturni postopek spajkanja, pomaga podjetju pri doseganju njegovih znanstveno utemeljenih podnebnih ciljev.

Kot vodilni ponudnik na seznamu superračunalnikov TOP500 v zadnjih petih letih Lenovo še naprej zagotavlja storitve strankam, ki gostijo nekatere največje evropske superračunalnike, z dodatnimi zmogljivostmi iz madžarskega obrata. Mednje spadajo superračunalniški center v Španiji (Barcelona), superračunalniški center v Nemčiji (Leibniz) in SURF na Nizozemskem ter številni drugi visokozmogljivi računalniški centri.

Proizvodni obrat na Madžarskem je del Lenovove globalne proizvodnje, ki obsega 35 tovarn na osmih trgih, ki služijo strankam na 180 trgih – med drugim v Argentini, Braziliji, na Kitajskem, Madžarskem, v Indiji, na Japonskem, v Mehiki in ZDA. Lenovo je splošno priznan po svojem globalnem hibridnem proizvodnem modelu, ki vključuje kombinacijo lastne in pogodbene proizvodnje.

www.lenovo.si

O podjetju Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globalni tehnološki velikan z 62 milijardami dolarjev prihodkov. Podjetje je uvrščeno na 171. mesto na lestvici Fortune Global 500, zaposluje 77.000 ljudi po vsem svetu in vsak dan služi milijonom strank na 180 trgih. Osredotočeno na drzno vizijo zagotavljanja pametnejše tehnologije za vse, podjetje Lenovo svoj uspeh kot vodilni proizvajalec računalnikov na svetu nadgrajuje z nadaljnjo širitvijo na področja rasti, ki spodbujajo razvoj tehnologij " novega IT" (odjemalec, rob, oblak, omrežje in inteligenca), vključno s strežniki, sistemi hrambe podatkov, mobilnimi telefoni, programsko opremo, rešitvami in storitvami. Ta preobrazba skupaj z inovacijami, ki spreminjajo svet, pomeni, da Lenovo gradi bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno digitalno družbo za vsakogar in povsod. Če želite izvedeti več, obiščite spletno stran www.lenovo.com ali preberite najnovejše novice na našem portalu StoryHub.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji