Objavljeno: 29.3.2023

Kyocera širi ambicije na trgu brizgalnih tiskalnikov

Ljubljana, 29.3.2023 - Kyocera bo svojo ponudbo pisarniškega in produkcijskega inkjet tiskanja razširila s prevzemom francoskega podjetja Nixka, ustanovljenega s strani nekdanjih zaposlenih v podjetju Impika, po tem ko ga je Xerox zaprl. Prevzem 100-odstotnega lastništva Nixke s strani Kyocere bo stopil v veljavo 1. aprila.

 

Leta 2013 je Xerox prevzel podjetje Impika s sedežem v Aubagnu v Franciji, ki je kmalu postalo proizvajalčevo globalno središče inovacij za brizgalne tiskalnike. Vendar pa je Xerox konec leta 2019 obrat zaprl in se osredotočil na razvoj brizgalnih tiskalnikov v ZDA.

Kasneje, leta 2020 pa je skupina nekdanjih zaposlenih v Impiki, vključno z ustanoviteljem Paulom Morgavijem, ustanovila podjetje Nixka. Nixka se osredotoča na razvoj trajnostnih integriranih brizgalnih rešitev za številna področja tiskanja, vključno s pakiranjem, pošiljanjem in naslavljanjem pošiljk, komercialnim tiskom, založništvom in industrijskim tiskom na posebne materiale, kot sta na primer tekstil in keramika. Podjetje že sedaj pri izdelavi svojih rešitev uporablja tiskalniške glave Kyocera in se opisuje kot "ekipa strokovnjakov, ki strankam po vsem svetu ponuja najbolj relevantne proizvodne brizgalne rešitve".

Kyocerino znanje in izkušnje s tiskalnimi glavami segajo v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Od leta 2007 pa razvija svojo dejavnost digitalnega tiskanja in jo širi na nove aplikacije v komercialnem in industrijskem tiskanju. Kyocerine hitre brizgalne tiskalniške glave so postale ključni sestavni del znotraj industrijskih brizgalnih tiskalnikov in so pridobile močan položaj na trgu z omogočanjem digitalnega tiskanja pri visoki hitrosti in visoki ločljivosti. Pred štirimi leti pa je Kyocera pod svojo blagovno znamko dala na trg tudi svoj prvi Inkjet tiskalnik z imenom TASKalfa Pro 15000c.

V izjavi je predstavnik Kyocere dejal: »Kyocera bo s prevzemom Nixke razširila svoje poslovanje na nova področja, vključno s tiskalniškimi napravami, sistemi in integriranimi storitvami.« Povedal je še: »Kyocera želi čim bolj povečati koristi in sinergije z združevanjem strokovnega znanja obeh podjetij, kot tudi s spodbujanjem široke uporabe Inkjet tehnologij z razvojem novih izdelkov in aplikacij, s čimer želi prispevati k razvoju tiskarske industrije in k rasti skupine Kyocera.«

Po prevzemu bo podjetje Nixka delovalo pod imenom Kyocera Nixka, zaposluje pa 13 ljudi, vključno z izvršnim direktorjem Morgavijem. Podrobni pogoji posla niso bili razkriti.

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2022, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,8 bilijona jenov (približno 14,1 milijarde EUR). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu »Global 2000« uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal “The World’s 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji