Objavljeno: 19.1.2022

Kyocera se je pridružila največjemu svetovnemu združenju Responsible Business Alliance, ki se posveča trajnosti v globalnih dobavnih verigah

 

Ljubljana, 19. 1. 2022 – Predsednik korporacije Kyocera Document Solutions Inc. Hironori Ando je oznanil, da se je podjetje pridružilo Zvezi za odgovorno poslovanje (Responsible Business Alliance (RBA)) in se zavezalo sodelovanju v globalni dobavni verigi v skladu s skupnim kodeksom ravnanja.

 

RBA združuje več kot 190 vodilnih podjetij, ki si prizadevajo za izboljšanje učinkovitosti in pogojev dela, varnosti pri delu, okolja, etike in sistemov upravljanja v svetovnih dobavnih verigah. Člani RBA poslujejo v skladu s Kodeksom ravnanja, ki določa načela delovanja tako podjetjem kot njihovim dobaviteljem. RBA ponuja orodja za ocenjevanje delovanja in ugotavljanje skladnosti s kodeksom. Obenem pa nudi tudi orodja za gradnjo zmogljivosti, povezanih s kodeksom, ki so namenjena članom, ki jih uporabljajo v svojih objektih ali pri svojih dobaviteljih.

Kot članica RBA, Kyocera Document Solutions v celoti podpira vizijo in poslanstvo RBA.

Vizija:

Koalicija podjetij, ki ustvarjajo trajnostno vrednost za delavce, okolje in podjetja v celotni globalni dobavni verigi.

Poslanstvo:

Člani združenja, dobavitelji in drugi zainteresirani sodelujejo pri izboljšanju delovnih in okoljskih pogojev ter poslovne uspešnosti z uporabo vodilnih standardov in praks.

Kyocera Document Solutions se zavezuje, da bo pri svojem poslovanju ravnala v skladu s kodeksom ravnanja RBA, pri čemer postopoma v svoje poslovanje uvaja pristop in orodja RBA v duhu skupnih ciljev panoge. Kyocera Document Solutions se prav tako zavezuje, da bo postopno uporabljala Kodeks ravnanja RBA v odnosu do svojih neposrednih dobaviteljev, da bo spremljala njegovo uporabo po svojih najboljših močeh z uporabo praks in orodij RBA ter spodbujala in podpirala svoje dobavitelje, da storijo enako. Zato si bo prizadevala vzpostaviti Smernice za družbeno odgovorno nabavno verigo družbe Kyocera Document Solutions, ki temelji na Kodeksu ravnanja RBA in jih delila s svojimi dobavitelji ter aktivno sodelovala v prizadevanjih za izvajanje poštenih poslovnih praks.

Kyocera Document Solutions, kot član skupine Kyocera, izjavlja, da bo: zagotavljala priložnosti za materialno in intelektualno rast vseh svojih zaposlenih ter s skupnimi prizadevanji prispevala k napredku družbe in človeštva, kar predstavlja vodilo vodstva skupine Kyocera in je v skladu s sloganom podjetjaKako, kot človek, ravnati prav!

»Z vsakodnevnim sledenjem načelom Kyocerine filozofije bomo prispevali k ohranjanju planeta Zemlje, narave in ​​zdravemu razvoju družbe ter gradili medsebojno zaupanje. To je naš temeljni način za trajnostno upravljanje.«

O Zvezi za odgovorno poslovanje:

Responsible Business Alliance

RBA Kodeks ravnanja

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2021, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,5 bilijona jenov (približno 13,8 milijarde USD). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu »Global 2000« uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal “The World’s 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Xenon forte je podjetje z več kot 30-letno tradicijo. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera. Podjetje sodeluje s korporacijo Kyocera že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji