Objavljeno: 29.5.2023

Forrester izpostavil ESET-ovo pomembnost na trgu rešitev za varnost končnih točk

Forresterjevi strokovnjaki so poleg osnovnih primerov uporabe, kot so zaščita končnih točk, reševanje incidentov ter nadzor naprav, izpostavili razširjenost uporabe ESET-ovih rešitev pri zagotavljanju varnosti brskalnikov, mobilnih naprav in prilagodljivega poročanja.

LJUBLJANA, 29. maja 2023 – Eno najbolj uglednih raziskovalnih in svetovalnih podjetij na svetu, Forrester, je v poročilu o produktih za kibernetsko varnost osebnih računalnikov, strežnikov, mobilnih telefonov in drugih končnih točk »The Endpoint Security Landscape« prepoznalo podjetje ESET kot pomembnega igralca med 33 obravnavanimi ponudniki. Forresterjeva poročila organizacijam podajajo vpogled v zrelost trga, podrobno opisujejo najpomembnejša tržna gibanja in predstavljajo primere uporabe. Poleg tega vključujejo nabor preizkušenih ponudnikov, ki organizacijam pomaga pri izbiri rešitve glede na velikost, usmerjenost in geografsko območje.

"Zelo smo ponosni, da smo vključeni v Forresterjevo poročilo, saj smo tudi sami kot tehnološko podjetje v zasebni lasti pri razvoju naših rešitev vedno uporabljali znanstveno utemeljen pristop, ki je v prvi vrsti namenjen varnosti," je povedal Jakub Debski, glavni produktni direktor v podjetju ESET.

Forrester v svojem poročilu navaja, da so varnostne rešitve za končne točke prva in zadnja obrambna linija za poslovne uporabnike, saj varujejo njihove naprave pred zlonamerno programsko opremo, zaznavajo in se odzivajo na nevarna ali zlonamerna dejanja ter hitro in učinkovito rešujejo incidente. V poročilu so raziskovalci razvrstili ponudnike po velikosti, geografiji in primerih uporabe. Pri slednjih so obravnavali pet najbolj razširjenih primerov uporabe: varnost brskalnikov, razširjene varnostne zmožnosti, prilagodljivo poročanje, zaščito pred mobilnimi grožnjami in zaščito naprav, ki niso vključene v sistem varnostnega upravljanja. Gre za primere uporabe, ki jih po Forresterjevih raziskavah kupci želijo obravnavati poleg osnovnih primerov uporabe, kot so zaščita končnih točk, reševanje incidentov ter nadzor naprav.

"V družbi ESET pozorno spremljamo varnostno okolje, v katerem delujemo mi in naše stranke. S pomočjo telemetrije in z dodajanjem novih zmožnosti nenehno širimo ponudbo zaščite končnih točk,« je razložil Debski.

ESET so v poročilu uvrstili med reprezentativne ponudnike, katerih produkti so še posebej razširjeni za varnost brskalnika, prilagodljivo poročanje in zaščito pred mobilnimi grožnjami.

Kot je zaključil Debski, se v podjetju pri razvoju rešitev za digitalno varnost osredotočajo na stranke. Tako jim redno dobavljajo nove zmožnosti in storitve, s katerimi dopolnijo ali nadomestijo kadrovsko podhranjene varnostne ekipe in se osredotočijo na svojo dejavnost, torej na tisto, kar je zanje resnično pomembno.

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik družbe ESET, enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 50.000 poslovnih in domačih uporabnikov. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave.

Stik za več informacij:

Petra Veber

direktorica operacij 

Si Splet, d. o. o.

Ukmarjeva 4

1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: 01 428 94 66

E-pošta: petra.veber@sisplet.com

Spletna stran: www.eset.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji